Autor Wątek: Hachette  (Przeczytany 399624 razy)

Offline Crono

Odp: Hachette
« Odpowiedź #1260 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 20:53:07 »
Bazyl, ale z tego co wiem to chyba we Francji ukazuje się kolekcja X-Men, a to chyba Zachód:)

Offline Adolf

« Odpowiedź #1261 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 21:05:37 »
Jedyna słuszna kolekcja od Hachette - nawet pomimo kilkunastu dubli - to 2000AD Ultimate Collection

https://hachettepartworks.com/en-en/2000-ad-ultimate-collection/

To by miało sens, ale nie sądzę by rzut testowy dał na to rozsądny odzew.

Offline Crono

« Odpowiedź #1262 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 21:24:04 »

Online xanar

« Odpowiedź #1263 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 21:26:16 »
Ale Francja to nie zachód, przecież oni uczyli się od nas jeść widelcem.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline James88

« Odpowiedź #1264 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 10:33:17 »

Offline Cringer

« Odpowiedź #1265 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 10:45:29 »
Mogliby wydać u nas to:
https://www.hachette-collections.com/fr-fr/collection-asterix-boite-irreductibles/?hct=221HC
Na to bym nie liczył. Był kilka lat temu rzut testowy i Asterix się nie sprzedał.

Offline James88

« Odpowiedź #1266 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 10:48:19 »
Ale to jest powiększony format i mogło by się lepiej sprzedać.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1267 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 10:58:07 »
Nie sądzę żeby wiele osób zamieniło ciągle dostępne wydanie Egmontu na to, tylko dlatego, że większy format. Ja na pewno bym nie zamienił. Co innego gdyby to były integrale, wtedy pewnie bym tak zrobił, ale też niekoniecznie z tą kretyńską panoramą i bez sensu zmniejszonymi grafikami na okładce.

Offline Warpath

« Odpowiedź #1268 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 11:45:39 »
Asteriks w integralach to coś na co czekam równie mocno jak czekałem na podobnie wydany KiK. Mam nadzieję, że zapowiadany Idefiks w integralach odblokuje tą opcję i Egmont wyda wreszcie w takiej formie. Odnośnie pojedynczych albumów w twardej - trochę miejsca na półce by to zajęło, więc mam mieszane uczucia.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #1269 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 11:49:31 »
Nie sądzę żeby wiele osób zamieniło ciągle dostępne wydanie Egmontu na to, tylko dlatego, że większy format (...)

Jest też na rynku całe mrowie wydań romansów, powieści Kraszewskiego i innych książek a jednak ludzie jak szaleni kupują kolekcje książkowe od Hachette - a Ci mimo konkurencji puszczają coraz to nowsze twory... Nie zakaldajcie z góry, że skoro coś jest to nie ma sensu tego wydawać - tak samo i w kwestii SH.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1270 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 11:57:08 »
Ja nie zakładam z góry na 100%, wyrażam swoją opinię na podstawie znajomości rynku z punktu widzenia czytelnika i własnych odczuć. Co nie znaczy oczywiście, że nie mogę się mylić.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #1271 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 12:02:28 »
Ja nie zakładam z góry na 100%, wyrażam swoją opinię na podstawie znajomości rynku z punktu widzenia czytelnika i własnych odczuć. Co nie znaczy oczywiście, że nie mogę się mylić.

Ale dedukując i powołując się na znajomość rynku, forum wieszczyło start kolekcji Spidermana w 2019 i porażkę BiZ w zeszłym roku a wyszło jak wyszło.

Przy kolekcjach i sprzedaży kioskowej skierowanej do wszystkich a nie tylko do konkretnej grupy odbiorców to pojęcie znajomości rynku ma zupełnie inny wymiar niż przy analizach potencjalnych wydań od Egmontu, Muchy i innych - nie można tego mierzyć tą samą miarą.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1272 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 12:38:51 »
To, że forum wieszczyło to bardzo nieprecyzyjne pojęcie. Ktoś wieszczył a ktoś nie. I moja opinia również uwzględnia to, że to rynek kioskowy a nie typowo komiksowy. Natomiast podkreślę raz jeszcze - to jest tylko przewidywanie oparte w części na rozumowaniu a w części na intuicji. Mogę się mylić całkowicie, wszystko zależy od wydawnictwa i jego potencjalnych klientów.

Offline Geekboy

« Odpowiedź #1273 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 12:49:50 »
To, że forum wieszczyło to bardzo nieprecyzyjne pojęcie. Ktoś wieszczył a ktoś nie. I moja opinia również uwzględnia to, że to rynek kioskowy a nie typowo komiksowy. Natomiast podkreślę raz jeszcze - to jest tylko przewidywanie oparte w części na rozumowaniu a w części na intuicji. Mogę się mylić całkowicie, wszystko zależy od wydawnictwa i jego potencjalnych klientów.

Ale zauważyłeś, że poza cytowaniem pisałem w liczbie mnogiej i nie zwracałem się do Ciebie konkretnie a do ogółu. Nie tylko ty wyrażasz tutaj swoje opinie czy przewidywania i dlatego też starałem się pisać otwarcie.

Offline Kadet

« Odpowiedź #1274 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 14:47:03 »
Asteriks w integralach to coś na co czekam równie mocno jak czekałem na podobnie wydany KiK. Mam nadzieję, że zapowiadany Idefiks w integralach odblokuje tą opcję i Egmont wyda wreszcie w takiej formie. Odnośnie pojedynczych albumów w twardej - trochę miejsca na półce by to zajęło, więc mam mieszane uczucia.

Idefiks nie wyjdzie w integralu. Luc Junior wyjdzie, tak jak kiedyś Umpa-Pa i Janko Pistolet.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!