Bardzo często (ostatnio za często) lżymy tutaj różnych wydawców, więc dla odmiany chciałbym pochwalić Elemental za sprzedaż boxów do Jeremiaha jako osobnego produktu. Zbieram ten komiks już jedenasty rok, regularnie kupowałem zeszyty, które podobno sprzedawały się różnie, ale Jeremiah ciągle był wydawany. Nawet jeśli była trochę dłuższa przerwa, to potem wprowadzali na rynek kilka albumów w szybkim tempie, żeby nadrobić stracony czas. Mam już 28 tomów. Zresztą zanim pojawią się pudła wyjdzie 29. odcinek tej wspaniałej serii. Niektóre wydawnictwa nie potrafią wydać czterech odcinków krótkiej mini serii, czasem nawet brakuje tylko ostatniego, a ci ciągną Jeremiaha od niemal trzydziestu albumów. Brawo. A teraz mam wybór czy kupić sobie boxy czy nie, nikt mi nie każe wydawać drugi raz kasy na te same komiksy tworząc pakiety 1-10, 11-20 i 21-29 z albumami w środku. A mogliby tak zrobić, Jeremiah zalega pewnie na magazynie i łatwo byłoby drugi raz wziąć pieniądze od tych, którzy regularnie kupowali kolejne odcinki. Może nawet zrobią pakiety w pudłach dla nowych czytelników. I dobrze. Ale nam, posiadaczom kompletu też dali wybór i możliwość. Możemy kupić same boxy. Co też zrobiłem. Także brawo za ciągnięcie serii i brawa na możliwość zakupu pudeł osobno. To się ceni. Nie zapomnę o wydawnictwie Elemental przy okazji głosowania na wydawcę roku.