Autor Wątek: Elemental  (Przeczytany 201587 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Elemental
« Odpowiedź #690 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 20:39:23 »
Bo gdyby było inaczej to Elemental nie omieszkałby zarobić również na etui dla tomów 31-40.

zrobi jak je wyda, kto teraz kupi samo etui, zwłaszcza że i tak musi wywalić 160 zł na trzy

Offline GoNzO

« Odpowiedź #691 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:26:56 »
Ależ fantastyczne etui, ciekawe ile sztuk zrobili?
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #692 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:34:18 »
Właśnie też mnie zastanawia, jak będzie z dostępnością. Opis na Gildii sugeruje, że może to być ograniczone.

Offline Michał

« Odpowiedź #693 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 23:16:45 »
Jestem prostym człowiekiem. Widzę karton - chcem.  8)

Offline Death

« Odpowiedź #694 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 09:46:58 »
Bardzo często (ostatnio za często) lżymy tutaj różnych wydawców, więc dla odmiany chciałbym pochwalić Elemental za sprzedaż boxów do Jeremiaha jako osobnego produktu. Zbieram ten komiks już jedenasty rok, regularnie kupowałem zeszyty, które podobno sprzedawały się różnie, ale Jeremiah ciągle był wydawany. Nawet jeśli była trochę dłuższa przerwa, to potem wprowadzali na rynek kilka albumów w szybkim tempie, żeby nadrobić stracony czas. Mam już 28 tomów. Zresztą zanim pojawią się pudła wyjdzie 29. odcinek tej wspaniałej serii. Niektóre wydawnictwa nie potrafią wydać czterech odcinków krótkiej mini serii, czasem nawet brakuje tylko ostatniego, a ci ciągną Jeremiaha od niemal trzydziestu albumów. Brawo. A teraz mam wybór czy kupić sobie boxy czy nie, nikt mi nie każe wydawać drugi raz kasy na te same komiksy tworząc pakiety 1-10, 11-20 i 21-29 z albumami w środku. A mogliby tak zrobić, Jeremiah zalega pewnie na magazynie i łatwo byłoby drugi raz wziąć pieniądze od tych, którzy regularnie kupowali kolejne odcinki. Może nawet zrobią pakiety w pudłach dla nowych czytelników. I dobrze. Ale nam, posiadaczom kompletu też dali wybór i możliwość. Możemy kupić same boxy. Co też zrobiłem. Także brawo za ciągnięcie serii i brawa na możliwość zakupu pudeł osobno. To się ceni. Nie zapomnę o wydawnictwie Elemental przy okazji głosowania na wydawcę roku.

Offline kostuch

« Odpowiedź #695 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 09:56:29 »
Bardzo fajna inicjatywa z ich strony. Ogolnie nie wiem czy nie bylby to fajny pomysl na model wydawniczy. Obecnie przy 3,4,5 zeszytowych seriach gdy te 50 stronowe pozycje sa wydawane w twardej oprawie gdzie okladka jest grubsza niz zawartosc jesli nie mowimy o jakims sztosie to po prostu mowie pass. A tak na koncu serii preorder na opcjonalny box i pewnie kupowalbym

Offline Brvk

« Odpowiedź #696 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 10:27:31 »
Pomysł ciekawy, ale dla mnie za drogo. Za te pieniądze wolę kupić sobie inny komiks.

Offline Szekak

« Odpowiedź #697 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 11:34:14 »
Kawałek tektury i cyk 60zł ::)
Takie są ceny obecnie na tego typu kawałki tektury. Dla wydawcy brawa za inicjatywę, kto chce, ten sobie zakupi.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline cinemaman

« Odpowiedź #698 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 19:23:51 »
Brawo Elemental. Egmont ucz się !!!

Offline Midar

« Odpowiedź #699 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 21:02:26 »
Egmont, to się raczej niczego nie nauczy, ale Arek mógłby zaryzykować. W takim CE mógłbym spokojnie dokupić slipcase, nawet za stówkę.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #700 dnia: Pt, 01 Listopad 2024, 22:17:23 »
z tym slipem to fajnie zagrali. nie trzeba go kupować ale jest to jakiś bajer. trzeba pamiętać że slipy, obwoluty w założeniu mają chronić komiks/ksiazke. grafiki to chyba z angielskich i hiszpańskich integrali.

Offline Randal63

« Odpowiedź #701 dnia: So, 02 Listopad 2024, 05:38:51 »
A czy to nie Elemental zaoferował właśnie slipcace dla Universal War One Bajrama, którego nie można luzem kupić ? Z tego co pamiętam to cover był tylko dla tych co kupili całość a cierpliwych zbieraczy co kupowali regularnie to"olano". >:(

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #702 dnia: So, 02 Listopad 2024, 07:36:00 »
No widzisz? I nauczyli się na błędzie by tak nie robić. Więc nie wyciągajmy grzechów przeszłości a cieszmy się progresem.

Offline Dracos

« Odpowiedź #703 dnia: So, 02 Listopad 2024, 08:29:04 »
@Randal63 Wydaje mi się że Elemental slipy dodał przy dodruku UW1 i wtedy była możliwość ze slipem w 2 lub 3 wariantach albo sam komiks. To ciut inna sytuacja niż z Egmontem.

Offline michał81

« Odpowiedź #704 dnia: So, 02 Listopad 2024, 08:39:34 »
@Randal63 Wydaje mi się że Elemental slipy dodał przy dodruku UW1 i wtedy była możliwość ze slipem w 2 lub 3 wariantach albo sam komiks. To ciut inna sytuacja niż z Egmontem.
To jest ta sama sytuacja. Przecież Knightfa też już dostał dodruki. Też możesz kupić tego Batmana oddzielnie bez slipcase'a.
Elemental dał wtedy tylko różne wariantu slipcasów ale zawsze w pakiecie z komiksami.