Moje realne życzenia na przyszły rok ("realne", bo rok ma tylko 12 m-cy, więc wiem, że nie wydadzą nie wiadomo ile). Mam nadzieję, że ktoś z wydawnictwa to przeczyta
DC Black Label
- zdaję sobie sprawę, że
Dark Patterns będzie wydawane do grudnia 2025 roku (okładkowo do lutego 2026), więc w Polsce może przyjść nam czekać na ten tytuł aż do 2027, ale kiedy by to nie miało być, trzymam kciuki, aby trafił na polski rynek
DC Deluxe

- Supergirl pod premierę filmu, ale to bardziej przewidywanie niż "życzenie"...
- Superman jeśli tegoroczne dobrze się sprzedadzą
-
Batman: Hush to klasyk, który zasługuje na to, aby znowu być dostępny na rynku nie tylko z drugiej ręki, w dodatku w porządnym wydaniu w jednym albumie (przyda się to wznowienie przed
Hushem 2, który pewnie trafi na polski rynek w 2027)
- jeśli to możliwe można by zmieścić
Batman: Year Two i
Year Three w jednym albumie..?
- ostatni numer
Ostatniego Halloween trafi na półki w lipcu (okładkowo we wrześniu), więc wydania zbiorcze będą w sprzedaży jeszcze przed końcem tego roku = u nas w 2026, aby saga była kompletna
Klasyczny Batman (najpierw nadróbmy luki w tym, co już wydali, potem kolejny event)

- pierwszy tom duetu Moench+Jones wyszedł we Włoszech i w Hiszpanii już w 2024, a w 2025 w Meksyku, więc istnieje wydanie zbiorcze, na którym mogliby bazować
- potem (jeśli starczy miejsca, bo przez
Doomsday Powraca pewnie znowu będą max. 3 tomy klasycznego Batmana)
Officer Down...

... na 2027 zostaną
Batman. Bruce Wayne: Murderer? i
Bruce Wayne: Fugitive (potem można cofnąć się do komiksów sprzed
Knightfall)
Jeśli dobrze sprzeda się
Batman Arkham: Pingwin, to w przyszłym roku pod wrześniową premierę filmu poproszę:

...i wciąż czekam na:

+ trzeci tom
Gun Honey
i
Marvel ClassicOstatni komiks duetu Jeph Loeb / Tim Sale niewydany w Polsce w HC:

I to chyba tyle. Z
BATMAN NOIR zostało im jeszcze do wydania
Mroczne zwycięstwo (bez szans, dopiero co wyszło w DC Deluxe),
Mroczny Rycerz kontratakuje i
Śmierć rodziny (czyli wyjdzie któryś z tych dwóch), ale nie sądzę abym kupił. Mam jeszcze zanotowanych kilka tytułów na liście życzeń, ale myślę, że na niektóre z nich nie ma szans (inaczej już by zostały wydane), a na inne przyjdzie mi jeszcze poczekać.