Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 578355 razy)

Offline Lobo

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #3075 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 20:06:38 »
Podobno teraz dopiero zaczyna się prawdziwa Droga Niczyja a poziom ma być znacznie lepszy. Takie czytałem opinie. Sam sprzedałem poprzednie tomy ale te najbliższe cztery planuję już mieć w kolekcji.

Drodzy,

mam pytanie odnośnie Ziemi Niczyjej. Strasznie zmęczyły mnie trzy poprzednie tomy i zastanawiam się czy brnąć w to dalej. Czy kolejne części będą lepsze? Warto kontynuować serię czy poziom będzie taki sam (albo nie daj Boże jeszcze gorszy) jak poprzednie tomy? Na pewno wezmę Human Target, pewnie sprawdzę Sandman Mystery Theatre, a nad Batmanem muszę się poważnie zastanowić.

Dzięki!

Offline Warpath

« Odpowiedź #3076 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 20:31:06 »
Samo No Man's Land jest nieporównywalnie lepsze.

Online michał81

« Odpowiedź #3077 dnia: Cz, 10 Październik 2024, 21:52:05 »
W takim tempie to oni tą żółtą kolekcję mutantów skończą za 5 lat...
Po prostu nie jest to Batman.

Offline Gazza

« Odpowiedź #3078 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 09:27:52 »
Podobno teraz dopiero zaczyna się prawdziwa Droga Niczyja a poziom ma być znacznie lepszy. Takie czytałem opinie. Sam sprzedałem poprzednie tomy ale te najbliższe cztery planuję już mieć w kolekcji.

Ale ten grudniowy ma paskudną grafikę na okładce.  :o

Offline starcek

« Odpowiedź #3079 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 09:39:23 »
Kochany Egmont dba o mniejszych wydawców u których będę wydawał pieniądze.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3080 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 09:39:48 »
A mi znowuż bardzo się podoba ta okładka
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline indyk1983

« Odpowiedź #3081 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 10:13:19 »
Bzdura. Braithwaite to obok Romity Jr. najlepszy rysownik Punishera. Jego grafy to prawdziwe cacka.
Dokładnie, do tego scenariusze w większości to Abnett i Lanning. Kupiłem tego Epica w oryginale i bawiłem się bardzo dobrze.

Offline Juby

« Odpowiedź #3082 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 10:14:29 »
A mi znowuż bardzo się podoba ta okładka
Podoba, czy nie podoba, ona powinna być w następnym tomie :P

Ta pominięta okładka była moją ulubioną ze wszystkich siedmiu. Ciekawe czy wykorzystają ją w przyszłości, bo po prostu ktoś się pomylił i namieszał, czy będzie coś całkiem innego?

Po prostu nie jest to Batman.
Niestety, z nim też zwolnili (nowy NML po ponad 6 m-cach, a wcześniejsze były co 3). Mam nadzieję, że w 2025 wyrobią się z ostatnimi trzema tomami i na przyszłorocznym festiwalu w Łodzi dowiemy się już co planują dalej z tym cyklem (swoje nadzieje spisałem tutaj).

Offline Lobo

« Odpowiedź #3083 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 10:23:53 »
To ja się bardzo cieszę że została pominięta bo jest okropna
Podoba, czy nie podoba, ona powinna być w następnym tomie :P

Ta pominięta okładka była moją ulubioną ze wszystkich siedmiu. Ciekawe czy wykorzystają ją w przyszłości, bo po prostu ktoś się pomylił i namieszał, czy będzie coś całkiem innego?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3084 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:14:34 »
Ja Ziemię Niczyją, chociaż jest slabsza od Knightfall, dociągnę do końca, ale dalej mówię pas Batmanowi. Chyba że cofną się do czasów sprzed Knightfall to wtedy jak najbardziej w to wchodzę.
« Ostatnia zmiana: Pt, 11 Październik 2024, 11:23:19 wysłana przez amsterdream »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3085 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:18:28 »
Mam nadzieję, że w 2025 wyrobią się z ostatnimi trzema tomami i na przyszłorocznym festiwalu w Łodzi dowiemy się już co planują dalej z tym cyklem (swoje nadzieje spisałem).

No to co w takim razie myślisz o najnowszym tomie w Kolekcji Hachette? Dali nam nową serię, która wystartowała zaraz po NML. A jak ci się podobało Batman/Huntress?

Online michał81

« Odpowiedź #3086 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:35:07 »
Niestety, z nim też zwolnili (nowy NML po ponad 6 m-cach, a wcześniejsze były co 3). Mam nadzieję, że w 2025 wyrobią się z ostatnimi trzema tomami i na przyszłorocznym festiwalu w Łodzi dowiemy się już co planują dalej z tym cyklem
To juz było wyjaśnione dlaczego jest taki odstęp pomiędzy poprzednim, a zapowiedzieniam tomem. Wyszła Śmierć Supermana. Przyszły rok zapowiada się z wydawaniem podobnie, a że zostały 3 tomy tylko do wydania, to teoretycznie powinni zamknąć Ziemię Niczyją.
Tylko i tak patrząc po ilości komiksów jakie Egmont wydaje z Batmanem to jest z tym bohatetem co czytać. Jeszcze w tym roku wjeżdża nowa sieria w postaci Wayne Family.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #3087 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:36:59 »
 Z pewnych źródeł wiem, że z tomu na tom, te klasyczne Batmany sprzedają się coraz gorzej, spadki są duże więc cofnięcie się wstecz to jedyne logiczne rozwiązanie.  Pokolenie TM-Semic w większości nie chce czytać superhero 2000+

Offline Lobo

« Odpowiedź #3088 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:56:12 »
Mi się marzy run Breyfogle, niby mam to w Semicach ale tak cenię tego artystę że brałbym bez zastanowienia. Może kiedyś wydadzą

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3089 dnia: Pt, 11 Październik 2024, 11:57:21 »
Ja chce a też jestem z Pokolenienia TM Semic.

Ja rozumiem nostalgię i chęć powrotu do przeszłości. Sam czekam na ten Epic Punishera z Eurohitem, bo do dziś  nie kupiłem swojego egzemplarza (czytałem pożyczony). I w takim razie Pieśń Egzekutora powinna już być. Ale ile razy można czytać w kółko te same historie? Ja bym chciał ciągi dalsze, ja z przyjemnością czytam Gotham Knights. I wkurza mnie to, że Egmont postanowił chyba wydać jeszcze raz całą biblioteczkę TM Semica, zamiast ruszyć naprzód, albo sięgnąć głębiej w przeszłość. Tym bardziej że TK w swojej prelekcji dość nonszalancko umniejszał rolę tego zasłużonego dla komiksu w Polsce wydawnictwa.

Tracimy czas, a potem ceny przez inflację jeszcze wzrosną.