Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580944 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Antari

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2715 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:05:27 »
Było/jest na kredzie. Ludzie narzekali, że chcieliby offset żeby kolory tak nie biły po oczach. Tak jak teraz Hachette wydaje Thorgala.

Dzięki za poprawienie. W tamtym poście chodziło mi o offset oczywiście.

Czyli jesteś odbiorcą linii wydawniczej, której wartość kolekcjonerską buduje ograniczona dostępność i niski nakład, a jednocześnie chcesz, żeby była powszechnie dostępna i stale wznawiana ::)

Serio jest ktoś kto kupuje tę serię wydawniczą z uwagi na ograniczoną dostępność i niski nakład? Myślałem że główną zaletą jest powiększony format, papier, dodatki, alternatywna okładka oraz no... historia sama w sobie.

Może to faktycznie nie jest wydanie dla mnie...

Offline Xmen

« Odpowiedź #2716 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:10:00 »
Rozgoryczeni będą mogli otrzeć łzy flashpointem w LIMITED. Nawet nie trzeba będzie się spieszyć, przypuszczam że po trzech latach będzie dalej dostępny.
Co do samej broni x mogę sprzedać jak przeczytam, 500zl
Tą tekturkę z pakietu x mieczy za 50zl, swoją drogą dziwię się że broni x nie zrobili w pakiecie dla elit, dopiero byłby płacz że nie każdy dostał kartonik.
Czytał już ktoś broń x? jak tłumaczenie? może pojawią się jakieś cyborżki albo gościnie i cen spadną🙂
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Lipa

« Odpowiedź #2717 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:30:29 »
Dzięki za poprawienie. W tamtym poście chodziło mi o offset oczywiście.

Serio jest ktoś kto kupuje tę serię wydawniczą z uwagi na ograniczoną dostępność i niski nakład? Myślałem że główną zaletą jest powiększony format, papier, dodatki, alternatywna okładka oraz no... historia sama w sobie.

Może to faktycznie nie jest wydanie dla mnie...
Pozostałe pozycje z tej lini wydawniczej nabyłeś? Czy akurat to jedno już wyprzedane tak bardzo Cię interesowało?

Pisałeś, że wypadłeś z obiegu komiksowego na półtora roku tak? I idealnie się obudziłeś i znalazłeś na forum w momencie wyprzedanej Broni

Rozumiem, że dałeś radę półtora roku bez komiksów, to można przypuszczać, że gdyby za półtora roku wydali Broń X w innym formacie, bez dodatków, to nic się nie dzieje i dasz radę co nie?

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2718 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:34:08 »
Troche nie ogarniam że ludzie rzucili się na tą tekturkę x mieczy jak by była ze złota bo komiksy w sklepach leżą w dużych ilościach i jakoś nie widze dużego ruchu w sprzedaży. Ostatnio widziałem 2 tomy bez tekturki używki za 100 i długo nikt nie kupował a jakby byla z tekturką za 200 to pewnie by kupili. Kurde nie ogarniam tego🙂

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2719 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 19:44:56 »
Pozostałe pozycje z tej lini wydawniczej nabyłeś? Czy akurat to jedno już wyprzedane tak bardzo Cię interesowało?

Niewielu ich nabyło. Prawie wszystko jest dalej dostępne. No dobra - ja kupiłem Dr Strange'a jak wyszedł, ale do dziś nie rozpakowałem.  ::)  :P No i Przedwieczni zeszli, po iluś tam latach.

https://www.gildia.pl/szukaj?q=marvel+limited

Kurde nie ogarniam tego🙂

Tekturka jest warta więcej, bo wydrukowano jej 200-300 sztuk (nie wiem ile dokładnie) na ponad 2 tys nakładu obu tomów. I jej dodruków na pewno nie będzie. Produkt unikatowy. To samo z Bronią X - komiks sprzedawany za 120-130 zł, teraz jest wart 300 zł.

Offline Antari

« Odpowiedź #2720 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 23:45:53 »

Pisałeś, że wypadłeś z obiegu komiksowego na półtora roku tak? I idealnie się obudziłeś i znalazłeś na forum w momencie wyprzedanej Broni

Rozumiem, że dałeś radę półtora roku bez komiksów, to można przypuszczać, że gdyby za półtora roku wydali Broń X w innym formacie, bez dodatków, to nic się nie dzieje i dasz radę co nie?

Historia jest taka, że przypadkiem przeglądając FB wyświetliła mi się reklama tego tomu i kliknąłem. Zobaczyłem, że na stronie Egmontu niedostępne i zacząłem grzebać. Wielkiej teorii spiskowej dziejów tu nie ma. Możesz wierzyć lub nie.

Jeżeli dobrze pamiętam pobieżnie przeglądałem jeszcze tytuły, które wydawał Egmont w okolicach Przedwiecznych...

Jak przejrzysz moje posty to widać, że ostatni raz byłem autentycznie aktywny w grudniu 2021 roku. Później kilka razy w 2023 ale tylko w wątkach zakupowych, chyba chodziło o jakieś zamówienie z Azylu.

Z tego co teraz przejrzałem, dla mnie żaden z tytułów w linii Limited nie jest warty zakupu, za wyjątkiem Weapon X.

Zrządzenie losu, algorytm FB, nazwij to jak chcesz.

Offline Midar

« Odpowiedź #2721 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 01:10:25 »
Pisałem już o tym wczoraj zdaje się. Myślę, że na 100% tak będzie i stąd te obawy niektórych osób przed wznowieniem. Bo straciliby coś na czym można zrobić szybki flip i zarobić pare stówek.
Kupiłem jedną sztukę i mam, za przeproszeniem w dupie szybki flip. Nie ma dla mnie znaczenia, czy to kosztować teraz będzie 80 PLN, czy 800 PLN. Znaczenie ma dla mnie, że kupiłem świadomie Marvel Limited, które zostało po wielokroć scharakteryzowane przez wydawcę jakie to jest wydanie, w ilu egzemplarzach, i
 że nie należy opierdalać się z zakupem jeśli się chce je mieć. „Osiołki”, które nie zdążyły, bo się nagle obudziły, niech się klepną w czoło, przejrzą na oczy i uspokoją, bo dla dziesięciu lamentujących Egmont nie zrobi dodruku.

Offline Midar

« Odpowiedź #2722 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 01:17:39 »
Ja kupiłem bo było w prestiżowym uber formacie, żeby porównać z wersją amerykańską, no i ta z USA bardziej mi się podoba.
O, tu mnie zaskoczyłeś (bez ironii). Dlaczego?

Offline Lipa

« Odpowiedź #2723 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 05:59:41 »
Historia jest taka, że przypadkiem przeglądając FB wyświetliła mi się reklama tego tomu i kliknąłem. Zobaczyłem, że na stronie Egmontu niedostępne i zacząłem grzebać. Wielkiej teorii spiskowej dziejów tu nie ma. Możesz wierzyć lub nie.

Jeżeli dobrze pamiętam pobieżnie przeglądałem jeszcze tytuły, które wydawał Egmont w okolicach Przedwiecznych...

Jak przejrzysz moje posty to widać, że ostatni raz byłem autentycznie aktywny w grudniu 2021 roku. Później kilka razy w 2023 ale tylko w wątkach zakupowych, chyba chodziło o jakieś zamówienie z Azylu.

Z tego co teraz przejrzałem, dla mnie żaden z tytułów w linii Limited nie jest warty zakupu, za wyjątkiem Weapon X.

Zrządzenie losu, algorytm FB, nazwij to jak chcesz.
Jeszcze raz zapytam - czyli jak tyle czekałeś na Broń X, to nie będzie dla Ciebie problemem poczekać dajmy na to półtora roku jeszcze?

Offline PJP

« Odpowiedź #2724 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 06:38:29 »
Serio jest ktoś kto kupuje tę serię wydawniczą z uwagi na ograniczoną dostępność i niski nakład?
Patrząc po dyskusjach wychodzi, że to główna zaleta. Nie sama pozycja a otoczka wokół niej 8)

Offline Antari

« Odpowiedź #2725 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 14:50:45 »
Jeszcze raz zapytam - czyli jak tyle czekałeś na Broń X, to nie będzie dla Ciebie problemem poczekać dajmy na to półtora roku jeszcze?

Jasne, że nie będzie, ale do tego nie dojdzie, bo Egmont przekreślił dodruk. Ja nie czekam "po prostu na tę historię" w byle jakim wydaniu. Tylko na tę historię w wydaniu Limited. Powiększonym, na offsecie, w HC, z dodatkami. Weapon X mam od dawna po polsku, angielsku, na kredzie, offsecie itd. Chyba nawet egzemplarz WKKM gdzieś jest w piwnicy. Tylko tamte wydania poza historią posiadają szereg wad (dla mnie). Marvel Limited był jedynym wydaniem, które przykuwało uwagę, bo sporo z nich wyeliminował.

Offline michał81

« Odpowiedź #2726 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 15:27:10 »
Marvel Limited był jedynym wydaniem, które przykuwało uwagę, bo sporo z nich wyeliminował.
Coraz bardziej wierzę, że twój czas powrot na forum jest nieprzypadkowy. ;)

Offline Teli

« Odpowiedź #2727 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 15:50:56 »
Tylko tamte wydania poza historią posiadają szereg wad (dla mnie). Marvel Limited był jedynym wydaniem, które przykuwało uwagę, bo sporo z nich wyeliminował.

Sprzedaj "wadliwe" wydania, za zarobione pieniądze kup Marvel Limited z drugiej ręki, zacznij wreszcie cieszyć się z życia :)

Offline xanar

« Odpowiedź #2728 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 17:13:46 »
O, tu mnie zaskoczyłeś (bez ironii). Dlaczego?
Wrzucę później zdjęcia porównawcze.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Wintermute

« Odpowiedź #2729 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 17:52:14 »
Trzeba przyznać że wydanie jest według mnie Genialne. Na żywo robi niesamowite wrażenie. Nawet jak Egmont wyda to tylko w innym formacie to nie będzie mialo porównania.