Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579687 razy)

Offline Alienus66

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1950 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:13:58 »
Poważnie. X-mieczy pokazało co w Egmoncie znaczy słowo "limitowane"
ano słyszałem jak szybko wymiotło im z magazynu  kurde tylko za bardzo teraz nie mamy kasy i mam problem co robić

Offline komiks

« Odpowiedź #1951 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:19:07 »
To aż tak może szybko zejść?

Może, jak najbardziej, jeszcze jak!
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1952 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:21:51 »
Efektu Studia Lain bym się tu nie spodziewał, raczej w przyszłym miesiącu też bez problemu się kupi. No chyba, że E zdradzi jaki nakład aby wywołać efekt.

Offline michał81

« Odpowiedź #1953 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:40:52 »
Ja też już zamówiłem, ale wersję podstawową. Bardziej mi się podoba.
To i tak jest limitowany nakład ;)

Online PabloWu

« Odpowiedź #1954 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:43:24 »
ano słyszałem jak szybko wymiotło im z magazynu  kurde tylko za bardzo teraz nie mamy kasy i mam problem co robić

Bierzesz w Gildii na przedpłatę i robisz przelew za miesiąc.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1955 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:54:13 »
albo nawet za trzy bo tyle chyba max można przetrzymać (ja płacę max po dwóch)

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1956 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:57:02 »

Już ponoć nie gwarantuje, że będzie odłożony.

W takiej sytuacji pomaga albo karta kredytowa (spłata po 27 dniach od zakończenia okresu) albo płatność z rozłożeniem na raty.

Offline komiks

« Odpowiedź #1957 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:01:27 »
I bardzo dobrze, że w Gildii się opamiętali z tym umożliwianiem kupowaniem bez płacenia. Bo bywało tak, że komiksy szybko znikały, żeby się potem znowu pojawić i leżeć. Człowiek nie wiedział co się dzieje, bo sobie ludziki rezerwowały komiksy na kilka miesięcy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #1958 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:09:59 »
To bardzo źle że chcieliby to zlikwidować. Ja biorę rzeczy z SL w przedsprzedaży i nie mam często czego dobrać do darmowej przesyłki a tak w ciągu tych 2 miesięcy coś się pojawi dobieram i dopiero finalizuję zamówienie.

Dla ludzi z Warszawy i okolic jest jeszcze myk żeby opłacić i odebrać osobiście jak się więcej pozycji nazbiera, ale to taka ułomna zamiana dobrego systemu.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1959 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:16:10 »
To bardzo źle że chcieliby to zlikwidować. Ja biorę rzeczy z SL w przedsprzedaży i nie mam często czego dobrać do darmowej przesyłki a tak w ciągu tych 2 miesięcy coś się pojawi dobieram i dopiero finalizuję zamówienie.

Dla ludzi z Warszawy i okolic jest jeszcze myk żeby opłacić i odebrać osobiście jak się więcej pozycji nazbiera, ale to taka ułomna zamiana dobrego systemu.

Dla ludzi spoza Warszawy też rozwiązaniem jest odbiór osobisty. Kupujesz od razu z odbiorem osobistym ale w komentarzu piszesz, żeby nie przekazywali do punktu odbioru, tylko będziesz składał kolejne zamówienia i poprosisz o wysyłkę jak przekroczysz limit darmowej wysyłki. Wtedy leży odłożony.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1960 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:16:46 »
Na Tantis limitki Potwór z bagien, batman noir i Wolverine alternatywna jeszcze taniej jest

« Odpowiedź #1961 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:17:53 »
 A mi dalej dalej bez problemów odkładają, ale może to po starej znajomości w końcu już sporo lat kupuję w ten sposób i nigdy nie było problemów w obydwie strony, więc może nie chcą psuć układu który działa jak należy a zmiany zasad to dla nowych użytkowników, albo takich co biorą od wielkiego dzwonu?
  Alienus, nie pękaj i poczekaj to koniec, końców tylko hobby. O ile dobrze się orientuję to najszybciej z tych długich wydań zeszły Batman Black & White a i to zajęło z pół roku, raczej kupisz to spokojnie za miesiąc lub dwa, te pudełeczko na X-Meny to raczej nieporównywalna sprawa. Tak wogóle swojego pakietu nawet nie otworzyłem, sprzedałem na allegro za 200 złotych. Dzięki Egmoncie.

Offline Necr09

« Odpowiedź #1962 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:23:04 »
Na Tantis limitki Potwór z bagien, batman noir i Wolverine alternatywna jeszcze taniej jest

Tantis jeżeli nic się tam nie zmieniło to Ci to zapakuje w kartonową kopertę, mocno zwiększając szanse na uszkodzenia w transporcie.
FGO: 758,469,198

Offline Dracos

« Odpowiedź #1963 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:28:37 »
Dla ludzi spoza Warszawy też rozwiązaniem jest odbiór osobisty. Kupujesz od razu z odbiorem osobistym ale w komentarzu piszesz, żeby nie przekazywali do punktu odbioru, tylko będziesz składał kolejne zamówienia i poprosisz o wysyłkę jak przekroczysz limit darmowej wysyłki. Wtedy leży odłożony.
Dzięki dobrze wiedzieć że można o taką przysługę poprosić w komentarzu.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1964 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:44:01 »
Może napiszcie do Jacka Żuławnika (ma tu na forum swoje konto) co dokładnie tłumaczył w tym komiskie. Ja do tłumaczeń Czartoryskiego anu do Żuławnika nie ma zastrzerzeń.

W moim przypadku to właśnie J. Żuławnik otworzył swoim ekhem... "przekładem" "Batman: White Knight Presents: HQ" moje prywatne translatorskie limbo do którego teraz dołącza N. Sztorc.
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Lipiec 2024, 13:46:14 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".