Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579751 razy)

Online amsterdream

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1935 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 08:29:44 »
W Gildii nie opłaca się zamawiać takich drogich komiksów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online eyesore

« Odpowiedź #1936 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 08:42:40 »
W Gildii nie opłaca się zamawiać takich drogich komiksów.
zawsze gdzieś indziej można dostać maila "sorki ale wyszło, i co Pan nam zrobi?"  ;)
zamówiłem Miecze X jakoś 2 tygodnie po tym jak były w przedsprzedaży i opłaciłem je 2 tygodnie po premierze, dostałem je w zeszłym tygodniu więc jestem zadowolony

Offline LukCook

« Odpowiedź #1937 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 09:23:10 »
Zgadzam się, że komiksy Egmontu lepiej zmawiać w sklepach z większym rabatem ale w przypadku limited, później można obudzić się z ręką w nocniku.

Weapon X alternatywna i bagniak zamówione w gildii.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1938 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 10:25:00 »
jak coś Weapon X dostępne w sklepie gildii (żeby potem nie było marudzenia że wykupili  ;) )pro tip, podstawowa 35% taniej

W pierwszej chwili gdy E. ogłosił co wydaje i jak wydaje nastawiałem się na zakup, ale teraz patrzę na papier, patrzę na tłumacza i myślę, że jednak postoję i jeszcze raz przeczytam Mega Marvel...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline michał81

« Odpowiedź #1939 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 10:45:32 »
W pierwszej chwili gdy E. ogłosił co wydaje i jak wydaje nastawiałem się na zakup, ale teraz patrzę na papier, patrzę na tłumacza i myślę, że jednak postoję i jeszcze raz przeczytam Mega Marvel...
Nie będzie kreda. Gildia wiele razy miała takie wpadki.

Offline xanar

« Odpowiedź #1940 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 10:46:48 »
Ta dziewczyna od Marvela mówiła na jakimś filmie jaki ma być papier.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1941 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:01:51 »
Nie będzie kreda. Gildia wiele razy miała takie wpadki.

Tłumaczy też ktoś inny? Bo jak dla mnie to dopiero jest wpadka.
Czytam teraz "X-Tinction Agenda" w ramach punktów zwrotnych i po tych wszystkich "blastach", "X-Mankach" i "atakach psychologicznych" dochodzę do wniosku, że gdyby tłumacze Egmontu przykładali się do swojej roboty tak mocno jak przykładają się do pchania ideolo to ich tłumaczenia zapierałyby dech w piersiach. Jednocześnie jeżeli E. zatrudnia ich tak konsekwentnie i te tłumaczenia tak "mu" się podobają to chyba jednak trzeba mocniej skręcić i bardziej inwestować w oryginalne wydania. I nie wiem czy pod kątem "Weapon X" nie pomyślę właśnie o jakimś oryginale.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Teli

« Odpowiedź #1942 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:07:34 »
Czytam teraz "X-Tinction Agenda" w ramach punktów zwrotnych i po tych wszystkich "blastach", "X-Mankach" i "atakach psychologicznych" dochodzę do wniosku, że gdyby tłumacze Egmontu przykładali się do swojej roboty tak mocno jak przykładają się do pchania ideolo to ich tłumaczenia zapierałyby dech w piersiach.

Emefka nadchodzi, a nagroda translatorska im. Sophie Castille sama się nie zdobędzie.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1943 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:19:02 »
Też się skusiłem, najwyżej odsprzedam (bo i tak nie wejdzie na żadną półkę którą posiadam).
I najbardziej ciekawy jestem tłumaczenia, czy w wersji "kolekcjonerskiej" zrobią tłumaczenie poprawne, bo to stary komiks. Czy wesoła nowoczesna nowomowa.

Offline xanar

« Odpowiedź #1944 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:20:35 »
Czytam teraz "X-Tinction Agenda" w ramach punktów zwrotnych i po tych wszystkich "blastach", "X-Mankach" i "atakach psychologicznych" dochodzę do wniosku, że gdyby tłumacze Egmontu przykładali się do swojej roboty tak mocno jak przykładają się do pchania ideolo to ich tłumaczenia zapierałyby dech w piersiach. Jednocześnie jeżeli E. zatrudnia ich tak konsekwentnie i te tłumaczenia tak "mu" się podobają to chyba jednak trzeba mocniej skręcić i bardziej inwestować w oryginalne wydania. I nie wiem czy pod kątem "Weapon X" nie pomyślę właśnie o jakimś oryginale.
Tu masz Gallery edition, ktoś za stówkę sprzedaje tylko lekko obite.
https://www.olx.pl/d/oferta/weapon-x-gallery-edition-wolverine-marvell-x-men-CID751-IDYUugC.html

Nie było "osób x-menskich albo x-żeńskich"  :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:24:28 wysłana przez xanar »
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline kosmoski

« Odpowiedź #1945 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:28:35 »

to jest chyba najgorzej przetłumaczony komiks, jaki czytałem od lat... ideolo, jak ideolo, ale momentami kuleje strasznie składnia i odmiana... i zęby zgrzytają od tych sztucznych dialogów

Offline michał81

« Odpowiedź #1946 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 11:44:17 »
Może napiszcie do Jacka Żuławnika (ma tu na forum swoje konto) co dokładnie tłumaczył w tym komiskie. Ja do tłumaczeń Czartoryskiego anu do Żuławnika nie ma zastrzerzeń.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1947 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:02:05 »
Poważnie już zamawiacie limitki egmont pomimo że jeszcze 2 miechy? To aż tak może szybko zejść?

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1948 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:04:20 »
Poważnie już zamawiacie limitki egmont pomimo że jeszcze 2 miechy? To aż tak może szybko zejść?
Poważnie. X-mieczy pokazało co w Egmoncie znaczy słowo "limitowane"

Offline Crono

« Odpowiedź #1949 dnia: Wt, 16 Lipiec 2024, 12:10:37 »
Ja też już zamówiłem, ale wersję podstawową. Bardziej mi się podoba.