Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 581810 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1500 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:01:49 »
He, he, pierwszy efekt polityki pani od tabelek Excel'a?
A do tego jest nieźle - Joe Golem w Egmoncie za 139,99 zł, a w Atomie za... 107,99 zł.
To nie jest post sponsorowany.

Mam nadzieję, że wypadek przy pracy i nie będą więcej korzystali z tej drukarni.

Jeżeli chodzi o cenę Joe Golema w Atomie to jest on teraz w promocji na komiksy Dark Horse, stąd tak niska cena.

Offline radef

« Odpowiedź #1501 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 08:07:32 »
Tylko to nie jest pierwszy komiks od tej drukarni od Egmontu.
Od jakiegoś pół roku wszystkie komiksy ze "Star Wars" są właśnie tam drukowane.
Ostatnio kupiłem też "Opowieści jutra" i ten komiks też tam był wydrukowany, i według mnie to jakościowo nie odstawało za bardzo od standardów Ediki czy BZGraf.
Choć w tym wypadku jest możliwa opcja, że po prostu drukarnia nie poradziła sobie z tak grubym komiksem.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline eyesore

« Odpowiedź #1502 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 09:41:32 »
Tylko to nie jest pierwszy komiks od tej drukarni od Egmontu.
Od jakiegoś pół roku wszystkie komiksy ze "Star Wars" są właśnie tam drukowane.
Ostatnio kupiłem też "Opowieści jutra" i ten komiks też tam był wydrukowany, i według mnie to jakościowo nie odstawało za bardzo od standardów Ediki czy BZGraf.
Choć w tym wypadku jest możliwa opcja, że po prostu drukarnia nie poradziła sobie z tak grubym komiksem.
Tylko z mojego punktu widzenia, co mnie to obchodzi że nie dali rady? Mam zapłacić za bubla ponad stówę?
Ceny są coraz wyższe a jakość leci na pysk, bardzo niefajnie...
Może ktoś wrzucić zdjecia jak wygląda to wydanie?

Offline xanar

« Odpowiedź #1503 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 09:49:38 »
Nie kupuj bo po przeczytaniu "rozpadnie się w pył" ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline ainam102

« Odpowiedź #1504 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 10:04:23 »
^Marzenie każdego wydawcy komiksów, po przeczytaniu ten się rozpada i nie daje się odsprzedać, rynek wtórny zanika, sprzedaż nowych wydań rośnie....

Offline Brvk

« Odpowiedź #1505 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 10:07:16 »
Trzeba dwa kupować - jeden do czytania i drugi na półkę. ;)

Offline starcek

« Odpowiedź #1506 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 10:21:06 »
@misiokles
Aaa pardon - odszczekuję Golema. A i tak wszytko to pisanie po wodzie, bo nie znamy podziału kompetencji przy decyzjach cenowych i wyborze podwykonawców.
W jednej firmie, w której pracowałem znana była zasada prezesa "tanio, ale z klasą". I złośliwi dodawali: "chyba maturalną."

Przy jubileuszowym mogła wycisnąć taki nakład, że dodruk nie będzie potrzebny. Pożyjemy, zobaczymy.

Na szczęście dla mnie Egmont to jakiś minimlany procent zakupów.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline radef

« Odpowiedź #1507 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 11:28:21 »
Tylko z mojego punktu widzenia, co mnie to obchodzi że nie dali rady? Mam zapłacić za bubla ponad stówę?
Nie, ale pojawiły się wcześniej sugestie, że to pierwszy lub jeden z pierwszych komiksów Egmontu drukowanych przez tę drukarnię. Co jest nieprawdą, bo drukują od co najmniej 9 miesięcy i na razie nie było żadnych większych zastrzeżeń. Więc to raczej problem z tym, że drukarnia ma problem z grubszymi komiksami, niż ogólnie z każdą publikacją.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Rotting Hood

« Odpowiedź #1508 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 14:00:12 »
Mamy śmieszki, że "w pył", ale ok. Jest to przerysowane, bo o to tu chodziło.
Jako, że jestem kobietą i wizualnie miło mi się patrzy na półkę z komiksami, lubię jak wszystko dobrze leży. Dziś stety/niestety światło dzienne poświeciło mi na wspomnianą półkę gdzie obok Hellboya i Baltimore pojawił się Golem i razi moje oko to, że grzbiet robi się delikatnie wypukły, jest ruchomy(może razi mnie wiedza, że o tym wiem). Patrzę też na Ziemie niczyją, wszelkie inne twarde okładki i nic takiego nie ma miejsca. Pewnie nie rozpadnie się w pył, jak uwaga bo tu inny kaliber, ale się rozleciało ostatnie wydanie Prosto z Piekła na miękko, gdzie też grzbiet jak dotarł komiks już był pofalowany(ale to było jedno z gorszych wydań jakie widziałam, nie ma porównania sytuacja). Natomiast wydaje mi się, że skoro płaci się okładkową 199,99, a nie wierzę, że od tej pozycji znajdą się nowi fani Mike'a, tylko są to ludzie, który kupują raczej wszystko z tego świata, to warto było dać dychę więcej albo poczekać ze 2 miesiące, gdyby miało być lepiej zrobione. Wydźwięk tego jest taki, że Egmont raczej przyzwyczaił mnie do naprawdę dobrej roboty z grzbietami, nie chciałabym by to się zaczęło zmieniać.

Offline Death

« Odpowiedź #1509 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 14:49:35 »
Pokażcie jakieś zdjęcia tego źle wydanego Golema.

Offline vision2001

« Odpowiedź #1510 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 14:53:30 »
Pokażcie jakieś zdjęcia tego źle wydanego Golema.
Proszę:

i nic nie widać...

I do tego marketing ze strony z FB:
Druga część pakietu majowego oficjalnie wylądowała w dystrybucji! Wśród piętnastu tytułów znajdziecie m.in. długo wyczekiwany "Batman: Długie Halloween", pierwszy tom fantastycznego "Pałacu wszystkich przyszłości", dwie propozycje z X-Men w tytule, nowy album Jeffa Lemire'a czy Harlana Ellisona WYszedł też czwarty tom "Przygód Tintina", ale niestety nie załapał się na zdjęcie grupowe.

Które z tych komiksów chcielibyście znaleźć na swoich półkach?

https://egmont.pl/nowosci?sortBy=dayOfAppearanceDesc
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Maj 2024, 14:56:21 wysłana przez vision2001 »

Offline Murazor

« Odpowiedź #1511 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 15:13:30 »
i nic nie widać...
Prawie doslownie, jakosc zdjecia tak niska, ze logo Dark Horse nie da sie przeczytac :P

Offline Konrad

« Odpowiedź #1512 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 15:20:15 »
W lepszej jakości:

Offline Xmen

« Odpowiedź #1513 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 15:33:07 »
Takie wydania będą częściej. Podobnie jak u muchy, kilka stron narzekania, kilka postów "ja nie kupię", a za dwa miesiące wszyscy będą wrzucać zdjęcia w temacie nasze kolekcje.
Chcecie coś zmienić, nie kupujcie. Proste.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1514 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 16:48:10 »
Jako, że jestem kobietą i wizualnie miło mi się patrzy na półkę z komiksami, lubię jak wszystko dobrze leży. Dziś

Wiesz faceci którzy pisują na forum tez lubią jak wszystko dobrze lezy na półce, raczej skrzywienie kolekcjonera niż płeć na to wpływa. To pisząc ja akurat czasami lubię jak coś jest nie od kompletu bo często stoi za tym jakaś historia albo wspomnienie jak daną pozycję czytałem.  (ale nie fuszerka wydawcy, to rozżalenie jak najbardziej rozumiem)