Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580110 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #300 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 15:16:19 »

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #301 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 15:37:35 »
Mój błąd, chyba nawet to już widziałem, ale zasugerowałem się zapowiedziami na gildii, gdzie jeszcze najwyraźniej nie uzupełnili.

Offline dinogal

« Odpowiedź #302 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 21:24:22 »
Coś długo nie ma tych zapowiedzi na luty. Wyczekuję ostatniego tomu Niewidzialnych i drugiego Shade'a, w przypadku tego drugiego pewnie marne szanse na luty...

Już dawno temu były

Mamy zapowiedzi Egmontu na luty.

Offline JanJ

« Odpowiedź #303 dnia: Pt, 05 Styczeń 2024, 17:08:04 »
No dobra, to gdzie te zapowiedzi na marzec  ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #304 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 10:13:43 »

Marvel Noir + Spider-man Noir wyjdą w linii wydawniczej Marvel Deluxe

Daredevil Znowu w czerni Charlesa Soule'a w 3 tomach.

Nie będzie nowych linii epic colletion poza Spieder-manem, Wolverinem i Punisherem w 2024.

2 tomy Spider-mana Straczynskiego w 2024

w 2024 ostatni tom Kapitana Ameryki Brubakera plus tom Winter Soldier zamykający cały jego run

pani Alicja wróci za miesiąc z opowieścią o linii Świt X
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 10:28:47 wysłana przez michał81 »

Offline Brzon

« Odpowiedź #305 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 10:30:26 »
No i planują jeszcze jeden marvelowy one-shot, o którym wcześniej nie mówili, i mają nadzieję, że będziemy z niego zadowoleni  ;)

Plus Weapon X w Marvel Limited w okolicach jesieni (MFKiG).

Offline michał81

« Odpowiedź #306 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 10:41:25 »
Plus Weapon X w Marvel Limited w okolicach jesieni (MFKiG).
Weapon X w Marvel Limited to wiadomo już od czasu poprzedniej emefki, nadal jednak nie wiadomo na jakim papierze zostanie to wydane, a pytanie o to padało już kilka razy ze strony czytelników.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #307 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 10:48:23 »
Daredevil Znowu w czerni Charlesa Soule'a w 3 tomach.

Czyli wdanie 3w1, ciekawe czy w pierwszym tomie dodadzą Daredevil / The Punisher: Seventh Circle.
Fajnie, że w miarę szybko wyjdzie cały run. Bo w przyszłym roku już można jechać z runem Zdarskiego.

Offline Takesh

« Odpowiedź #308 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 10:51:45 »
Weapon X w Marvel Limited to wiadomo już od czasu poprzedniej emefki, nadal jednak nie wiadomo na jakim papierze zostanie to wydane, a pytanie o to padało już kilka razy ze strony czytelników.

I jakie kolory.

Offline Brzon

« Odpowiedź #309 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 11:14:52 »
Wiem, że wiadomo, nie musisz się czepiać. Napisałem że na jesieni, co nie było wiadome.
Jakbym chciał się doczepić do Twojego wpisu, to np. Daredevil Soula 2t w tym roku też było wiadome od emefwki. Ale tego nie zrobiłem bo nie mam potrzeby się dopieprzać do czyjegoś informacyjnego wpisu (chyba że muszę ripostować jak teraz).
Aż odechciewa się tu cokolwiek pisać, naprawdę. Więcej luzu ludzie.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 11:16:59 wysłana przez Brzon »

Offline michał81

« Odpowiedź #310 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 11:32:03 »
@Brzon gdzie ty widzisz czepianie się? Wyluzuj trochę. Chodziło mi o zaznaczenie, że do tej pory nie podali na jakim papierze chcą to wydać, a takie pytanie padło nawet na emefce, kiedy była zapowiedź. I trzeba było się przyczepić o Dardevila, nie miałbym z tym problemu.

Każdy Limited jest wydany na tym śnieżnobiałym grubym offsecie, a ten komiks nie zasługuje na taki papier, tylko na szary offset na jakim jest wydrukowany np. Black Kiss, aby zachować kolory jakie zaplanował Barry Windsor-Smith, żeby nie świeciły się tak jak psie jajca w kolekcji Hachette.

Offline Brzon

« Odpowiedź #311 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 11:43:25 »
@Brzon gdzie ty widzisz czepianie się? Wyluzuj trochę. Chodziło mi o zaznaczenie, że do tej pory nie podali na jakim papierze chcą to wydać, a takie pytanie padło nawet na emefce, kiedy była zapowiedź. I trzeba było się przyczepić o Dardevila, nie miałbym z tym problemu.

Każdy Limited jest wydany na tym śnieżnobiałym grubym offsecie, a ten komiks nie zasługuje na taki papier, tylko na szary offset na jakim jest wydrukowany np. Black Kiss, aby zachować kolory jakie zaplanował Barry Windsor-Smith, żeby nie świeciły się tak jak psie jajca w kolekcji Hachette.
Takie odniosłem wrażenie. Ale Ok. Luzuje.

W Weapon X papier to jedno, ale po okładce wnoszę, że wydanie bedzie zawierało dodatkowe zeszyty, czy nie?
W filmiku była mowa też o braku kontynuacji New Mutants ze Świtu X. Ale to też gdzieś już było. Ciągle jednak nie wiem czy do X Mieczy dorzucą jakieś podbudowujące zeszyty Excalibur  (zapytałem o to, pewnie odpowiedź za miesiac).

Offline OokamiG

« Odpowiedź #312 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 12:24:23 »
Świetnie, że Kapitan będzie cały :).

Offline Warpath

« Odpowiedź #313 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 12:47:00 »
Pytanie czy będzie kontynuacja. Oby.

Offline Kandor

« Odpowiedź #314 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 13:03:13 »
Pani Alicja powiedziała że [piszę z pamięci] że Deadpool/Spiderman to będzie jedyny na razie Modern Era Epic Collection. Tylko pytanie czy to będzie tylko materiał pokrywający się z oryginalnym wydaniem zbiorczym czy tom wydany jako MEEC? Może być tak, że jednak to wyjdzie jako "zwykły" komiks bez logo MEECollection. Z tym że takie deklaracje "jedyny dotąd komiks z serii Modern Era Epic Collection" mogą wprowadzać w błąd, no bo w końcu ta seria wyszła jako samodzielny zbiór zeszytów, więc jeśli nie wyjdzie jako MEEC, to nie warto o tym wspominać.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 13:13:30 wysłana przez Kandor »