@Up
Tylko paradoks polega na tym, że jak nie było kioskowych kolekcji, to żadne inne "porządne wydawnictwo" nie wydawało tych twoich kompletnych tomów.
Dopiero Hachette odbudowało rynek komiksowy w Polsce po latach posuchy. I wtedy inni przyszli na gotowe. I jeśli Kolekcje są takie złe, to czemu Egmont powtarza tą ideę wydając Milestones X- Men? Albo pojedyncze tomy typu Wojna Domowa lub Tajna Inwazja?
No i dalej do twoje Hachette nie wydaje kompletnych wydań tego twojego superhero

Hachette odbudowało rynek

i inni przyszli na gotowe
No a czemu takie Marvele czy DC wydają to samo w paru różnych formatach, nawet taki Egmont wydał strażników dwóch różnych formatach, no czemu tak się dzieje

Mi nie chodzi o wydawanie od drugiego trejda. Tylko o to, żeby wydać pierwszy trejd osobno a drugi osobno. Tak jak było z Daredevilem 1 Millera, albo ostatnio ze Spider-Manem 1 Straczyńskiego. A nie że łączy się np. She Hulk i ci co mieli już pierwszy tom muszą płacić za niego jeszcze raz.
Najlepsze jest to, że nikt nic nie musi robić, że ty masz jakiś problem z uzależnieniem od komiksów to nie każdy tak ma, żę MUSI wszystko co zły Egmont wydaje kupować.

Już ci to pisałem, załóż wydawnictwo, zrobisz furorę z tym sowim nowatorskim pomysłem na wydawaniem komiksów, już jak odniesiesz sukces tu u nas

to wezmą ciebie tam do tego Marvela albo DC żebyś to u nich zastosował