Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579984 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #285 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 11:36:29 »
A ja sobie i reszcie życzę jeszcze (poza tymi wymienionymi wcześniej) więcej komiksów Warrena Ellisa. Jest to autor, któregow u nas trochę prac wyszło, ale jeszcze też dużo dobra zostało. Avatar, Image i inne wydawnictwa sporo go wydały, a i prawa mogą należeć do niego.

Ale z Marvela wielki nieobecny to Nextwave. Toż to cudo nie z tej ziemi. Jeden ładny tom. Super scenariusz i genialne rysunki. Że też nikt tego nie wydał. Nawet tutaj na forum cicho. A to jedna z lepszych rzeczy, jakie ma Marvel. Genialny komiks.

W sumie zapowiedziano powrót do Thunderbolts Ellisa. Problem tylko w tym, że to pewnie będzie podwójne wydanie, czyli kosztujący o wiele za dużo półdubel. No i zeszyty pisane przez Ellisa nie dochodzą do Dark Reign i stanięcia Osborna u władzy Hammer.

Offline michał81

« Odpowiedź #286 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 13:23:30 »
Bazyl ty to byłbyś chory jakbyś w prawie każdej swojej wypowiedzi nie wrzucił okładki z kolekcji Hachette, nawet jak jej temat nie dotyczy.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #287 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 16:50:35 »
Bo w kolejnych Kolekcjach wyszły najlepsze komiksy, co Egmont dalej potwierdza wydając ciągle duble i półduble, zamiast wymyślić jakiś plan wydawniczy samodzielnie. Czego gorąco życzę im na nowy rok, jak co roku. Ja przynajmniej od początku mówię, że jak na polskie warunki WKKM była super, SBM była super, Conan był super itd. Z chęcią przeczytałbym kontynuację Thunderbolts którą pisał właśnie Warren Ellis o którym pisał Takesh. Nie wiem czemu nazywasz to sprawą niezwiązaną z tematem, skoro Egmont zapowiedział wydanie tego w 2024. Chyba że to nie będzie półdubel, tylko oddzielnie jeden trejd i drugi. Wtedy zgadzam się - okładka 1 zeszytu Thunderborts ELLISA byłaby tu nie na miejscu. Ale po ostatnich She Hulk, Spider-Manie Straczyńskiego i New Mutants raczej nie mam złudzeń.

Offline michał81

« Odpowiedź #288 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 16:55:02 »
Okładka nie dotyczy Egmontu tylko kolekcji. Tak samo było w temacie Muchy.

Offline xanar

« Odpowiedź #289 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 18:08:41 »
Bazyl, kolejny rok mija a ty nic się mądrzejszy nie robisz.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Xmen

« Odpowiedź #290 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 19:30:29 »
Zawsze mu aportujesz. Chyba też nie mądrzejesz.
Przy okazji chciałbym życzyć wszystkim wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku :)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Cringer

« Odpowiedź #291 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 20:01:44 »
W sumie zapowiedziano powrót do Thunderbolts Ellisa. Problem tylko w tym, że to pewnie będzie podwójne wydanie, czyli kosztujący o wiele za dużo półdubel.
No cóż, Hachette podziabało wiele serii, to teraz inni wydawcy muszą je dublować, jeśli chcą wydać całość.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #292 dnia: Pn, 25 Grudzień 2023, 23:19:45 »
W WKKM wydano pierwszy trejd Thunderbolts. Takie było oryginalne wydanie zbiorcze. Panini im to tak sprzedało.Całe N52 czy Marvel Now to też było wydawanie pojedynczych trejdów wydanych jak w USA. Nie wiem czemu pretensje są o to tylko do Hachette, ale do Egmontu już nie. Ale tak jest tylko z seriami z Kolekcji. Teraz dostaliśmy cienkich Strażników, albo dwa cienkie Conany. Tutaj to już podwójnych wydań nie zrobią. Ale brawa dla Egmontu za podwójny 4 tom Daredevila. Czyli jak chcą, to potrafią.

Offline Cringer

« Odpowiedź #293 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 11:17:08 »
@Bazyliszek
Dokładnie, Hachette wydało pierwszy trejd. Dla tego Egmont chcąc wydać coś więcej musi zacząć od dubla. Tak jest przy wielu seriach  które Hachette zahaczyło. Fajnie że to rozumiesz i nie hejtujesz wydawcy który, chce mieć ciągłość wydawniczą i nie zaczyna wydawać tytułów od vol 2 bo 9 lat temu tom 1 wyszedł w jakiejś kioskowej kolekcji.
A co ma do tego Nev52, to nie wiem. Hachette tego nie wydawało.

Offline xanar

« Odpowiedź #294 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 11:32:16 »
No bo Bazyl walczy o to żeby kolekcje wydawało wszystko a Egmont przestał istnieć, także Bazyl, spełnienia marzeń :) TK, już odszedł, także wszystko jest na jak najlepszej drodze  :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #295 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 11:53:25 »
Daje kolejny punkt za tym, żeby nie kupować kioskowych kolekcji tylko czekać na kompletne tomy od porządnych wydawnictw.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #296 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 15:58:44 »
@Up
Tylko paradoks polega na tym, że jak nie było kioskowych kolekcji, to żadne inne "porządne wydawnictwo" nie wydawało tych twoich kompletnych tomów. ;) Dopiero Hachette odbudowało rynek komiksowy w Polsce po latach posuchy. I wtedy inni przyszli na gotowe. I jeśli Kolekcje są takie złe, to czemu Egmont powtarza tą ideę wydając Milestones X- Men? Albo pojedyncze tomy typu Wojna Domowa lub Tajna Inwazja?

Mi nie chodzi o wydawanie od drugiego trejda. Tylko o to, żeby wydać pierwszy trejd osobno a drugi osobno. Tak jak było z Daredevilem 1 Millera, albo ostatnio ze Spider-Manem 1 Straczyńskiego. A nie że łączy się np. She Hulk i ci co mieli już pierwszy tom muszą płacić za niego jeszcze raz.

Offline stab

« Odpowiedź #297 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 16:53:57 »
Mi nie chodzi o wydawanie od drugiego trejda. Tylko o to, żeby wydać pierwszy trejd osobno a drugi osobno. Tak jak było z Daredevilem 1 Millera, albo ostatnio ze Spider-Manem 1 Straczyńskiego. A nie że łączy się np. She Hulk i ci co mieli już pierwszy tom muszą płacić za niego jeszcze raz.

Bo 99% ludzi woli sprzedać wydanie z kolekcji i mieć normalne, pelne i jednolite wydanie.

Offline xanar

« Odpowiedź #298 dnia: Wt, 26 Grudzień 2023, 17:38:55 »
@Up
Tylko paradoks polega na tym, że jak nie było kioskowych kolekcji, to żadne inne "porządne wydawnictwo" nie wydawało tych twoich kompletnych tomów. ;) Dopiero Hachette odbudowało rynek komiksowy w Polsce po latach posuchy. I wtedy inni przyszli na gotowe. I jeśli Kolekcje są takie złe, to czemu Egmont powtarza tą ideę wydając Milestones X- Men? Albo pojedyncze tomy typu Wojna Domowa lub Tajna Inwazja?

No i dalej do twoje Hachette nie wydaje kompletnych wydań tego twojego superhero  ::)
Hachette odbudowało rynek  ::) i inni przyszli na gotowe  ;D
No a czemu takie Marvele czy DC wydają to samo w paru różnych formatach, nawet taki Egmont wydał strażników dwóch różnych formatach, no czemu tak się dzieje  :o

Najlepsze jest to, że nikt nic nie musi robić, że ty masz jakiś problem z uzależnieniem od komiksów to nie każdy tak ma, żę MUSI wszystko co zły Egmont wydaje kupować. ;D

Już ci to pisałem, załóż wydawnictwo, zrobisz furorę z tym sowim nowatorskim pomysłem na wydawaniem komiksów, już jak odniesiesz sukces tu u nas  ;D to wezmą ciebie tam do tego Marvela albo DC żebyś to u nich zastosował  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #299 dnia: So, 30 Grudzień 2023, 15:12:30 »
Coś długo nie ma tych zapowiedzi na luty. Wyczekuję ostatniego tomu Niewidzialnych i drugiego Shade'a, w przypadku tego drugiego pewnie marne szanse na luty...
« Ostatnia zmiana: So, 30 Grudzień 2023, 15:18:15 wysłana przez arczi_ancymon »