Dziękuję niebiosom, że nie doradzacie Egmontowi w kwestiach wydawniczych, gdyż do tej pory tkwilibyśmy w superbohaterskiej epoce kamienia łupanego z czterema seriami na krzyż wydawanymi niegdyś przez TM-Semic.
Dzięki twoim radą to w ogóle Marvel Now by nie wystartowało

Gdzie wg ciebie wszystko zrobili źle, ale się sprzedawało
Moim zdaniem błędy były co najmniej dwa.
Po pierwsze, źle się stało, że Nowe DC było w twardej oprawie. Było stosunkowo drogie, jak na swoje czasy, więc część czytelników się nie załapała. Potem Egmont to skorygował, ale ktoś kto się nie załapał na Nowe DC nie koniecznie zdążył się związać z DC i pewnie dlatego nie był zainteresowany tymi mniej istotnymi postaciami z Odrodzenia.
Po drugie, jeśli chodzi o Odrodzenie, to poza tym, że było mało ciekawe, to przede wszystkim było za dużo na raz. Trzy Batmany części czytelników zupełności wystarczy, a jeszcze Nightwing. Do tego dwa Supermany i jeszcze Liga. No to gdzie miejsce na Aquamana, Flasha czy Green Arrowa. Rozumiem, że idea była taka, żeby każdy mógł wybrać to co chce, ale w takiej sytuacji i tak zawsze pójdzie Batman na pierwszy ogień i dużej części ludności na więcej już nie starczy budżetu.
W odrodzeniu miałeś powrót do tego co było przed New52 (w sensie wprowadzili tych bohaterów, których nie było)
W New52 myłeś trzy serie Batmanowe z czego tylko jedna była dobra i dochodziły jeszcze dwie poboczne jak nie trzy
W Rebirth miałeś dwie i Nightwinga.
Tu Flash (nie cały bo dali tylko to co rysował Manapul) i tam Flash ten Flash zdecydowanie lepszy scenariuszowo
WW Azzarello/Rucka poziom porównywalny chociaż jak ktoś miał kontakt z wcześniejszą WW to Azzarello może nie podejść.
Tu Harley i tu Harley wg mnie obie nieczytelne, ale ja nie łapie tego humoru
Superman z NEW52 to był tylko ułamek tego co tam wyszło, tu dali dwa całe runy i złe niebyły oprócz tego udziwnionego crossa.
I co Supermany Bendisa lepsze

Ja to po dwóch pierwszym trejdach odpadłem
Liga zdecydowanie lepsza w New52 to z Reberth to jest dramat dramatów.
No i dali te co dali molgi dać np. TItans zamist Green Arrowa, pisał to Abnett, którego Aqumana urwali, także to pewnie skończyłoby tak samo.
Aqauman to wg najlepsza seria z tego co u nas wyszło z tego całego Rebirth, ale wy twierdzicie, że słabe, to co było lepsze.