Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 579933 razy)

klosik i 4 Gości przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #315 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 13:18:20 »
W Weapon X papier to jedno, ale po okładce wnoszę, że wydanie bedzie zawierało dodatkowe zeszyty, czy nie?
Jeśli się nie mylę to będzie wydanie oparte na Wolverine Weapon X Gallery Edition HC.

Wydanie to zawiera materiał z MARVEL COMICS PRESENTS #72-84 (czyli wydane u nas wcześniej w Mega Marvel nr 4/94 jako Weapon X oraz w 45 tomie WKKM jako Broń X) oraz UNCANNY X-MEN #205 (wydane wcześniej w X-Men 3/1993 - historia Ranny wilk) plus strony z WOLVERINE #166 (dokładnie 5, tego nie było wydane do tej pory), które są flashbackiem dziejącym się podczas Weapon X. Dodatkowo w tej edycji są też ilustrację, wybrane czarno białe plansze komiksowe oraz okładki z mutantami/Deadpoolem które rysował BWS plus kilka tekstów.

Pani Alicja powiedziała że [piszę z pamięci] że Deadpool/Spiderman to będzie jedyny na razie Modern Era Epic Collection. Tylko pytanie czy to będzie tylko materiał pokrywający się z oryginalnym wydaniem zbiorczym czy tom wydany jako MEEC? Może być tak, że jednak to wyjdzie jako "zwykły" komiks bez logo MEECollection. Z tym że takie deklaracje "jedyny dotąd komiks z serii Modern Era Epic Collection" mogą wprowadzać w błąd, no bo w końcu ta seria wyszła jako samodzielny zbiór zeszytów, więc jeśli nie wyjdzie jako MEEC, to nie warto o tym wspominać.
Okładka jaka jest pokazana w tym filmie sugeruje, że będzie to oparte na Modern Epic Colletion, a nie żadnym innym wydaniu.
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 13:26:35 wysłana przez michał81 »

Online Kandor

« Odpowiedź #316 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 13:29:35 »
Michał, no, ale nie o to mi chodzi na czym będzie oparte tylko czy to będzie taka polska wersja tego Epika: logo i układ graficzny oryginalnego Epika + prastara polska tradycha sztywnych opraw dla Epików. Na podstawie czego wydadzą to inna sprawa, bo Mucha wydaje/wyda (X-Men Brood Saga) materiały z Epika ale bez logo (nie będę płakał bo format będzie deluxe/oversize :-)). Niby banalna kwestia, ale wolałbym wiedzieć, zwłaszcza że jeszcze pod koniec zeszłego roku ktoś - chyba pani Alicja - mówił "zastanawiamy się czy wydamy to jako Modern Era Epic Collection czy inaczej, jeszcze nie wiemy. Dziś nie było niestety rozstrzygnięcia tej kwestii.

Offline michał81

« Odpowiedź #317 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 13:41:06 »
Michał, no, ale nie o to mi chodzi na czym będzie oparte tylko czy to będzie taka polska wersja tego Epika: logo i układ graficzny oryginalnego Epika + prastara polska tradycha sztywnych opraw dla Epików.
Masz już pokazaną okładkę, czyli będzie taka jak oryginalnego epika. Będzie na miękko, było to potwierdzane kilka razy. Rozmiarem jak inne miękko okładkowe Marvel jak Now, Now 2.0 oraz Fresh. Nie wiadomo jak będzie wyglądał grzbiet, ale nie zdziwiłbym się, że będzie normalna numeracja oraz tytuł, bo jest to seria zamknięta. Patrząc, że pierwszy epic zawiera 3 pierwsze tpb, to całość zmieści się w 3 tomach.

Offline komiks

« Odpowiedź #318 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 13:41:55 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Kandor

« Odpowiedź #319 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:10:18 »
Masz już pokazaną okładkę, czyli będzie taka jak oryginalnego epika. Będzie na miękko, było to potwierdzane kilka razy. Rozmiarem jak inne miękko okładkowe Marvel jak Now, Now 2.0 oraz Fresh. Nie wiadomo jak będzie wyglądał grzbiet, ale nie zdziwiłbym się, że będzie normalna numeracja oraz tytuł, bo jest to seria zamknięta. Patrząc, że pierwszy epic zawiera 3 pierwsze tpb, to całość zmieści się w 3 tomach.
Piszesz "taka jak oryginalnego epika" ale nie wiemy czy będzie logo. Z logo to będzie Epik 1:1 a bez logo to... w ogóle nie będzie Epik czyli nie będzie to zaczątek nowej serii (bo jak już raz dadzą logo to mogą np. raz do roku wydać pod tą marką). Nie muszę mieć w KAŻDEJ serii twardej oprawy, żaden problem.
Nie, nie mam pokazane okładki bo to wciąż ORYGINALNA okładka - jest np. napis po angielsku, ocywiście moga go zostawić w polskim wydaniu, ale z tego co widzę (a ledwo co widać) to wciąż okładka amerykańskiego wydania.
Reasumując: nie wiemy wszystkiego na temat ostatecznej wersji tego komiksu, ja nie wiem, ale ty także nie :-)
« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 14:13:52 wysłana przez Kandor »

Online xanar

« Odpowiedź #320 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:17:49 »
Ale czy to takie ważne czy to sobie nazwą epic czy nie epic.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Kandor

« Odpowiedź #321 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:20:20 »
Taka moja refleksja: zaprawdę, powiadam wam, prędzej dostaniemy każdy nowy komiks Toma Kinga w oryginale kolejno: w zeszytach, trejdach (czasem po 2 tomy), zwykłych HC, deluxe HC, aniżeli Egmont to coś nowego wyda/zapowie. Już wyszedł "Strange Adventures" deluxe edition, na wiosnę "Supergirl: Woman of Tomorrow" deluxe edition (na razie była tylko na miękko, ale ponoć to spora inspircja dla filmu który jest aktualnie w produkcji). Liczę na "Danger Street" deluxe do końca 2025 roku (na razi mamy zapowiedziane trejdy a sam nabyłem HC z oryginalną serią "DC 1st issue special", która jest bezpośrednią inspiracją tej właśnie zakończonej 12-zeszytowej maxi-serii).

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #322 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:27:06 »
Taka moja refleksja: zaprawdę, powiadam wam, prędzej dostaniemy każdy nowy komiks Toma Kinga w oryginale kolejno: w zeszytach, trejdach (czasem po 2 tomy), zwykłych HC, deluxe HC, aniżeli Egmont to coś nowego wyda/zapowie. Już wyszedł "Strange Adventures" deluxe edition, na wiosnę "Supergirl: Woman of Tomorrow" deluxe edition (na razie była tylko na miękko, ale ponoć to spora inspircja dla filmu który jest aktualnie w produkcji). Liczę na "Danger Street" deluxe do końca 2025 roku (na razi mamy zapowiedziane trejdy a sam nabyłem HC z oryginalną serią "DC 1st issue special", która jest bezpośrednią inspiracją tej właśnie zakończonej 12-zeszytowej maxi-serii).
Ja już kupuję w oryginale to co mnie interesuje z DC. Ostatnio przeczytałem w końcu Animal Man Omnibus by Jeff Lemire i rany, ale to było dobre. Nie wiem dlaczego Egmont tego nie wydał, zwłaszcza że ta pozycja idealnie zazębia się z Swamp Thing Snydera. Brak Superman Smashes the Clan czy fenomenalnego Wayne Family Adventures (webtoonowy komiks, wychodzący obecnie w formie papierowej) też mnie dziwi.

Online xanar

« Odpowiedź #323 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:43:22 »
Tak to wygląda w Weapon X Gallery Edition, papier jest bardziej matowy niż odblaskowy:

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #324 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 14:58:34 »
Jest lepiej, ale nadal jest skopane, co widać po tej planszy, gdzie w oryginale pierwszy kadr z prawej strony ma różowe tło, a kolejne są fioletowe. Zaś w twoim wydaniu 3 pierwsze kadry mają różowe tło, a ostatni kadr fioletowe.

« Ostatnia zmiana: So, 06 Styczeń 2024, 15:00:58 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline starcek

« Odpowiedź #325 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 15:04:18 »
No i zapach nie ten co trzeba. To se ne vrati.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online Kandor

« Odpowiedź #326 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 15:17:25 »
Ale czy to takie ważne czy to sobie nazwą epic czy nie epic.
Dla mnie ważne. Bo to jednak otwiera - jak pisałem - pewną małą furtkę. Wydasz jeden pod logo, potem wydasz może i drugi. Bez tego to po prostu podczepisz się pod inne serie (np. pod miękko okładkowe trejdy Marvela). Po prostu ja tak wolę. I chciałbym wiedzieć jak taka okładka będzie wyglądać, a na raiz enikt mi tego nie powie. Może po prostu pewni ludzie (ja) lubią zbierać seriami?

Online Xmen

« Odpowiedź #327 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 15:35:08 »
Człowieku to interesuje tylko ciebie. Takie czy inne logo, co za różnica? Logo zawsze mogą zmienić, mało razy to robili? Z takim czy innym logiem to tylko kolejny Marvelek. 10 głębokich wdechów i pomyśl co na twoim miejscu zrobiłby spider Man?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Kandor

« Odpowiedź #328 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 15:45:25 »
Człowieku to interesuje tylko ciebie. Takie czy inne logo, co za różnica? Logo zawsze mogą zmienić, mało razy to robili? Z takim czy innym logiem to tylko kolejny Marvelek. 10 głębokich wdechów i pomyśl co na twoim miejscu zrobiłby spider Man?
Może nie generalizuj "tylko ciebie", dobrze? Bo wiem, że nie tylko mnie. Jesteś pewien że jestem "jedne na milion" czy jakoś tam? Bo ja myślę, że CIEBIE może to nie obchodzić, ale znajdzie się niejedna osoba, która podobnie patrzy na sprawę. Oczywiście ostatecznie zadecyduje samo wydawnictwo. Też lubisz mówić w podobnej manierze o różnych sprawach "komu to przeszkadza?" ? No więc, jak dobrze wiemy, pewne rzeczy/pewne stany komuś nie przeszkadzają a innym nie. I proszę mi tu protekcjonalnie nie pisać o "wdechach", jeszcze może mi każesz "gumę w majtach zluzować" bo bym chiał zobaczyć jakiś komiks wydany wa taki czy inny sposób, a ciebie to nie interesuje?

Offline Lukop

« Odpowiedź #329 dnia: So, 06 Styczeń 2024, 15:51:48 »
W filmie nadmieniono też, że nie podjęto jeszcze decyzji o wydawaniu Epic Spider-Mana z lat 60-70. Informacje na ten temat bliżej 2025 roku.