Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580167 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2355 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:11:30 »
@UP
Dlatego kiedyś na forum napisałem że żałuję że sprzedałem tamten Mega Marvel kupiony po taniości na WTK 2017, bo uważałem, że wydanie WKKM mi wystarczy.

Za to teraz jeśli uważasz, że jest ono za słabe to możesz sobie kupić nowe wydanie Egmontu. Oh wait... :)

Online HugoL3

« Odpowiedź #2356 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:17:38 »
Ja nie liczę preorderu. Kupuje jak wiem już jak towar wygląda. Więc liczę 5 dni od dnia kiedy komiks ukazał się w sprzedaży.

Offline stab

« Odpowiedź #2357 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:19:19 »
Bo kupiłem dwie sztuki i oczywiście dwie ubite przyszły i nie wiem czy to odsyłać czy nie.
Ja kupiłem po 3 sztuki z obu wersji właśnie po to żeby mieć pewność że któraś będzie idealna.

Offline maxim1987

« Odpowiedź #2358 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:45:47 »
Bo kupiłem dwie sztuki i oczywiście dwie ubite przyszły i nie wiem czy to odsyłać czy nie.
to ja miąłem chyba niebywałe szczęście - zamówiłem 1 szt na empik.com z odbiorem w salonie i dostałem stan igła (przy czym mi akurat obicie rogu w niczym nie przeszkadza)

Offline roble

« Odpowiedź #2359 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 16:38:13 »
Nie wyprzedała się w ciągu 5 dni. Ja zamawiałem w lipcu jak tylko pojawił się preoreder, w sierpinu opłaciłem, a komiks był dostępny do kupienia prawie do premiery na emefce. Nie wiem jak ci wyszło 5 dni, bo mi wychodzi około 60.

No kolego, gdyby pominąć preorder to poszło bardzo szybko. Sam zamówiłem podstawowa w TK za 114.03pln. W tym czasie zaczął znikać z innych sklepów. Dostałem maila z TK o opóźnieniu zamówienia i w panice zamówiłem szybko na gildii alternatywna okładkę za 139.90  bo podstawowej już nie było.. parę chwil później gildia alternatywnej już też nie miała i nie ma do tej pory..
I na ten moment wychodzi że są wyprzedane więc 5 dni od ukazania się wybylo cały nakład..

ps. w tej chwili oba zamówienia w realizacji więc wychodzi że będę miał dwie wersje okadkowe chociaż nie planowałem..

Online Midar

« Odpowiedź #2360 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:22:09 »
to ja miąłem chyba niebywałe szczęście - zamówiłem 1 szt na empik.com z odbiorem w salonie i dostałem stan igła (przy czym mi akurat obicie rogu w niczym nie przeszkadza)
Też zamówiłem w Empiku z odbiorem i też stan igła. Kupiłem limitowaną, kiedy gildia już nie miała i wyszło taniej. Zwykle kupuję szybciej, ale ponieważ komiks był już 2,5 miesiąca dostępny w wielu miejscach w przedsprzedaży, więc się nie spieszyłem.
To jest pierwszy znany mi przypadek, gdzie wielu znajomych kupiło po 2, a nawet 3  egzemplarze (czyżby lokata😀) i to mogło też wpłynąć na tempo sprzedaży, podobnie jak spoko cena.

Offline xanar

« Odpowiedź #2361 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:25:46 »
Moim zdaniem jest to porażka Egmonta, mogliby zrobić 4 okładki wszystkie by poszły  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline lis22

« Odpowiedź #2362 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:37:43 »
Ja kupiłem w Gildii, zapłaciłem chyba tydzień przed premierą i wszystko było dostępne, poza Mangą Boruto z innego wydawnictwa ale to sobie dokupię w Yatta.pl. Widzę, że teraz Weapon X już nie ma i to obu wariantów, więc dobrze, że kupiłem od razu ;)

Offline donT

« Odpowiedź #2363 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 17:39:49 »
To, ze juz nie ma, nie jest zadnym zaskoczeniem. Klasyk, dawno nie wznawiany, w wielkim formacie, na offsecie i z kolorami jakie powinne byc. Do tego wielu wzielo po kilka egzemplarzy, zeby odsprzedac z zyskiem. To nie fizyka kwantowa.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2364 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:01:39 »
Do tego wielu wzielo po kilka egzemplarzy, zeby odsprzedac z zyskiem. To nie fizyka kwantowa.
Racja, to nie fizyka kwantowa tylko patokolekcjonerka.

Offline donT

« Odpowiedź #2365 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 21:58:28 »
Piszac "to nie fizyka kwantowa" odnosze sie do tego dlaczego Weapon X tak szybko zniknal ze sklepow, a nie do brania po kilka egzemplarzy na handel. Daleki jestem od zagladania ludziom do portfeli i wydzielania po ile kopii kupowac wolno lub nie, ale osobiscie tego nie pochwalam (mowiac najdelikatniej jak potrafie).
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #2366 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:03:21 »
U mnie Weapon X czeka na Potwora z bagien, więc mam nadzieję, że Smak liter ładnie zapakuje, bo nie wiadomo czy będą mieć egzemplarze na wymianę.

Offline xanar

« Odpowiedź #2367 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:29:06 »
Ale to nie przypadek, że się wyprzedał, bo to po prostu dobry komiks jest, w USA też zniknął po premierze w podobnym formacie a reszta dostępna (chyba Daredevil jeszcze się wyprzedał)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Crono

« Odpowiedź #2368 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 22:49:56 »
No i odebrałem dzisiaj swoją Broń X w okładce limitowanej. Ubolewam nad tym, że wersja podstawowa przyszła cała poobijana (dzięki gildio!), a nie mieli już na wymianę. Na szczęście w przypływie odruchu zamówiłem też limitkę i oto jest. Pierwsze wrażenie? Nie podoba mi się ta okładka, wersja podstawowa ładniejsza🙂 w sumie to w ogóle nie jestem fanem talentu Windsor-Smitha. Owszem, doceniam jego kreskę, ale żeby jakoś szczególnie się nią zachwycać to zdecydowanie nie. Nie jestem też zwolennikiem tak dużych formatów, źle mi się to czyta. Dlatego też to dopiero drugi mój komiks z linii Limited. Komiks przekartkowałem i stwierdziłem, że fajnie byłoby mieć ten komiks w czerni i bieli, bo zamieszczone szkice naprawdę fajnie wyglądają. I w sumie to tyle. Aha, jeszcze ładnie wygląda na półce.
Czy sobie go zostawię? Nie wiem. Może pójdzie w świat. Gdyby to była podstawowa okładka to raczej bym go zatrzymał, a tak to sam nie wiem.

Offline Pestak

« Odpowiedź #2369 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 23:20:32 »
Nie bardzo rozumiem tej tezy, że  Bron X limited to jakas super inwestycja. Jasne mozna kupic w tym celu, trzymac 10-15 lat w sejfie i potem wyjac i sprobowac sprzedac. Ale badzmy szczerzy za te 10 czy 15 lat i tak nikt nie da za niego wiecej niz rownowartosc dzisiejszych powiedzmy 300 zł.
 ( i to tylko jesli trafi sie na jakiegos nowobackiego zapalenca a w miedzyczasie nie wyjdzie jeszcze lepsze wydanie majace 100 stron dodatkow). Przeciez nie tak dawno rarytasem byly wyprzedane Zycie i czasy sknerusa, a i tak nikt nie chcial ich kupic jak byly gdzies wystawione za 300 zł. Niby zysk 100 procent jest oki ale zeby faktycznie na tym zarobic jakies powazne pieniadze to trzeba by kupic teraz przynajmniej z 10 sztuk. No sorry ale komiksy to nie jest zadna kryptowaluta a bron x limited egmontu to nie Action Comics z 1938 w stanie idealnym.