Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Takesh

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1515 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 17:04:46 »
Ja Golema przejrzałem w Warszawie w sobotę. Egzemplarz pewnie ileś osób już wzięło do ręki przede mną. Nie wiem co z nim robili, ale rzeczywiście wyglądał słabo. Inne komiksy do oglądania tak źle nie wyglądały. Poza obwolutą do Długiego Halloween...

Offline xanar

« Odpowiedź #1516 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 17:11:31 »
Czyli też wyglądały źle, ale nie aż tak źle, ale źle jak co ?  :) Nie był rozpadnięty w proch ? Nie rozsypał ci się w rękach ?  :)
Wrzućcie jakieś zdjęcia tego rozpadniętego Golema.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline roble

« Odpowiedź #1517 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 23:40:45 »
Jeżeli faktycznie jest tak źle wyprodukowany to powinny iść zwroty do sklepów od nas.. dla mnie to must have, ale jak zaczniemy zwracać to ja też oddam.. Jeszcze do mnie nie doszło zamowienie więc niewiem jak ten komiks wygląda.. No ale to najdroższa pozycja z tego rzutu..  ???

Offline xanar

« Odpowiedź #1518 dnia: Śr, 29 Maj 2024, 23:48:01 »
Mamy śmieszki, że "w pył", ale ok. Jest to przerysowane, bo o to tu chodziło.
Jako, że jestem kobietą i wizualnie miło mi się patrzy na półkę z komiksami, lubię jak wszystko dobrze leży. Dziś stety/niestety światło dzienne poświeciło mi na wspomnianą półkę gdzie obok Hellboya i Baltimore pojawił się Golem i razi moje oko to, że grzbiet robi się delikatnie wypukły, jest ruchomy(może razi mnie wiedza, że o tym wiem). Patrzę też na Ziemie niczyją, wszelkie inne twarde okładki i nic takiego nie ma miejsca. Pewnie nie rozpadnie się w pył, jak uwaga bo tu inny kaliber, ale się rozleciało ostatnie wydanie Prosto z Piekła na miękko, gdzie też grzbiet jak dotarł komiks już był pofalowany(ale to było jedno z gorszych wydań jakie widziałam, nie ma porównania sytuacja). Natomiast wydaje mi się, że skoro płaci się okładkową 199,99, a nie wierzę, że od tej pozycji znajdą się nowi fani Mike'a, tylko są to ludzie, który kupują raczej wszystko z tego świata, to warto było dać dychę więcej albo poczekać ze 2 miesiące, gdyby miało być lepiej zrobione. Wydźwięk tego jest taki, że Egmont raczej przyzwyczaił mnie do naprawdę dobrej roboty z grzbietami, nie chciałabym by to się zaczęło zmieniać.

Mi tam żaden komiks od Egmontu czy Muchy się nie rozpadł a takie Marvele "amerykańskie" ze trzy czy cztery i to od pierwszego otworzenia obróciły się w proch :) czy tam pył.

Offline Midar

« Odpowiedź #1519 dnia: Cz, 30 Maj 2024, 01:06:30 »
Oglądałem w czwartek na stoisku Egmontu nówkę sztukę i nie zauważyłem, żeby jakością odbiegał od innych, wcześniej wydanych pozycji z Mignolaversum.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1520 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 17:08:18 »
Właśnie odebrałem paczkę z Joe Golem. Po wpisach na forum obawiałem się o jakość, niepotrzebnie. Jakościowo nie odbiega od tomów Mignolawersum, wydrukowanych w Edice. Grzbiet nie jest luźny, nie trzeszczy. Lepsza jakość niż odebrane dzisiaj Zabłąkane Kule, drukowane w BzG.

Offline xanar

« Odpowiedź #1521 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 17:12:50 »
Ktoś tutaj oszukuje  :)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1522 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 20:13:41 »
Jest jedna rzecz na minus w Golemie, grubość grzbietu - wyraźnie cieńsza niż w tomach drukowanych w Edice.

Online michał81

« Odpowiedź #1523 dnia: So, 01 Czerwiec 2024, 10:01:05 »

Offline wonap

« Odpowiedź #1524 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 10:28:02 »
Komiksem tygodnia w nowym "Do Rzeczy" u Piotrka Goćka został "Navis"

"Dawno, dawno temu,
zanim Nävis wyruszyła
w niesamowitą podróż
z gigantycznym konwojem
statków przemierzających
Wszechświat, była zwykłą
dziewczynką dorastającą na
planecie pełnej niezwykłych
zwierząt pod opieką pew-
nego robota. Uroczy prequel
do komiksowej sagi space
opera, znanej i lubianej także w Polsce,
czyli cyklu „Armada”.

Online michał81

« Odpowiedź #1525 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 10:15:09 »

Offline komiks

« Odpowiedź #1526 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 15:31:09 »
Broń X na offsecie, określonym jako nieco ciemniejszym, sinym, żeby oddać ducha oryginału, który był na papierze gazetowym. Powiem szczerze, że mi zaimponowali, jeszcze nie chwalę, ale jestem zaintrygowany.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Murazor

« Odpowiedź #1527 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 16:01:15 »
Zeby tylko nie był jak "zoltawy" w Muminkach, ktory okazal sie po prostu brzydkim żółtym, no ale również czekam z niecierpliwością na Bron X.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1528 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 18:51:40 »
ja też czekam, ale bardziej na usłyszenie absurdalnej ceny.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #1529 dnia: So, 08 Czerwiec 2024, 22:40:06 »
W przypadku do Broni X to dobrą opcja byłby papier jakiego użyto w Black Kiss od Planety Komiksu