Mnie zastanawia brak w zapowiedziach ostatniego tomu DCeased.
Niestety to samo zauważyłem, a czekam na ostatni tom, żeby całość za jednym razem przeczytać. Podobnie martwi mnie brak ostatniego tomu FF Hickmana - faktem jest, że Marvel Classic bardzo dużo pozycji w tym roku (ja na liście mam 10 tomów, a to chyba nie wszystko). Ale kurcze został ostatni tom - zwłaszcza, że tom 3 wyszedł w listopadzie, to w tym roku totalny brak FF. Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem omnibusa Fractiona, ale liczyłem że może Egmont dalej FF pociągnie, ale wygląda na to, że nie ma co liczyć. Podobnie martwi mnie totalne olanie Ultimate - jeden tom X-Men rocznie, brak Miles'a Moralesa, nie wspomnę już, ż chętnie bym wziął Ultimate F4, ale jak widać na to nie ma pewnie co liczyć (jak będzie omniak to pewnie kupię w oryginale).
Za to cieszy kompletne wydanie Marvel Knights Spider-Man - przeczytałem (2 tomy WKKM + skanlacja), ale bardzo to było dobre, więc chętnie pozbędę się bieda-wydania z kolekcji i kupię porządne wydanie w twardej oprawie całości w jednym tomie.
Bardzo podoba mi się podejście Egmontu do Mignoli - Witchfinder t. 1, Homar t. 2, więc pewnie w przyszłym roku pociągną temat dalej i to bardzo by mnie ucieszyło.
Akwilon jeden miesięcznie - duży czy mało - ciężko powiedzieć. Czytam na bieżąco, raz jest lepiej (i chciałoby się od razu więcej), raz jest gorzej - tutaj byle już bardziej nie zwolnili i żeby nagle tego nie odstawili (bo chyba aż takiej mega sprzedaży to to nie ma - chyba dotychczas nic się nie wyprzedało).
DC i Marvel Limited w tym roku dla mnie must-have (Broń X z WKKM sprzedałem - papier popsuł całą kolorystykę, mam nadzieję, że Egmont tutaj stanie na wysokości zadania). Potwora z bagien uwielbiam, także kupuję na pewno wszystko.
Sandman Uniwersum wchodzi mi bardzo dobrze, dlatego wszystkie 3 tomy wylądują w koszyku.
Ogólnie mam wrażenie, że katalog bardzo bezpieczny - same kontynuacje, praktycznie żadnych nowych bieżących serii na miękko (liczyłem trochę na Carnage'a).
Po krótkim podsumowaniu wyszło mi łącznie ok. 50 pozycji