Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 576624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rapr

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #1200 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:40:17 »
Całkiem fajny katalog, skończy się moje marudzenie o brak XIII w comiesięcznych zapowiedziach. Za to spodziewałem Trolli z Troy, chyba są już dwa tomy weFrancji, które nie są wydane u nas. Może coś innego Arlestona? I miałem cichą nadzieję na Milesa Moralesa.

Offline lis22

« Odpowiedź #1201 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:45:58 »
Też czekam na Moralesa - jest w ogóle jakaś szansa na dokończenie Strażników Galaktyki Bendisa? To było chyba All New Guardians of the Galaxy, ok. 18 zeszytów + Black Vortex w całości.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1202 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:49:03 »
Tak, to będzie komplet. Dobre posunięcie pod kątem wydania Thunderbolts. Kto przeczyta całość ten zrozumie.

pisanie o dublach za 3...2....1...

Mnie zastanawia brak w zapowiedziach ostatniego tomu DCeased.
Nie przejmować się tym, robić swoje, hehe. Fajnie, że zostanie to wydane w całości.

Offline Zielcok

« Odpowiedź #1203 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:53:02 »
ultimate x men 7 z 10 tylko u nas czy plany na 2025?i ff hickmana 4 tom bedzie?

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1204 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:56:55 »
Mnie zastanawia brak w zapowiedziach ostatniego tomu DCeased.

Niestety to samo zauważyłem, a czekam na ostatni tom, żeby całość za jednym razem przeczytać. Podobnie martwi mnie brak ostatniego tomu FF Hickmana - faktem jest, że Marvel Classic bardzo dużo pozycji w tym roku (ja na liście mam 10 tomów, a to chyba nie wszystko). Ale kurcze został ostatni tom - zwłaszcza, że tom 3 wyszedł w listopadzie, to w tym roku totalny brak FF. Zastanawiałem się ostatnio nad kupnem omnibusa Fractiona, ale liczyłem że może Egmont dalej FF pociągnie, ale wygląda na to, że nie ma co liczyć. Podobnie martwi mnie totalne olanie Ultimate - jeden tom X-Men rocznie, brak Miles'a Moralesa, nie wspomnę już, ż chętnie bym wziął Ultimate F4, ale jak widać na to nie ma pewnie co liczyć (jak będzie omniak to pewnie kupię w oryginale).

Za to cieszy kompletne wydanie Marvel Knights Spider-Man - przeczytałem (2 tomy WKKM + skanlacja), ale bardzo to było dobre, więc chętnie pozbędę się bieda-wydania z kolekcji i kupię porządne wydanie w twardej oprawie całości w jednym tomie.
Bardzo podoba mi się podejście Egmontu do Mignoli - Witchfinder t. 1, Homar t. 2, więc pewnie w przyszłym roku pociągną temat dalej i to bardzo by mnie ucieszyło.
Akwilon jeden miesięcznie - duży czy mało - ciężko powiedzieć. Czytam na bieżąco, raz jest lepiej (i chciałoby się od razu więcej), raz jest gorzej - tutaj byle już bardziej nie zwolnili i żeby nagle tego nie odstawili (bo chyba aż takiej mega sprzedaży to to nie ma - chyba dotychczas nic się nie wyprzedało).
DC i Marvel Limited w tym roku dla mnie must-have (Broń X z WKKM sprzedałem - papier popsuł całą kolorystykę, mam nadzieję, że Egmont tutaj stanie na wysokości zadania). Potwora z bagien uwielbiam, także kupuję na pewno wszystko.
Sandman Uniwersum wchodzi mi bardzo dobrze, dlatego wszystkie 3 tomy wylądują w koszyku.

Ogólnie mam wrażenie, że katalog bardzo bezpieczny - same kontynuacje, praktycznie żadnych nowych bieżących serii na miękko (liczyłem trochę na Carnage'a).

Po krótkim podsumowaniu wyszło mi łącznie ok. 50 pozycji

Offline Death

« Odpowiedź #1205 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 11:59:33 »
Zestaw podstawowy: Corto w Berlinie i Pasażerowie wiatru.

Cieszą: Smerfy Tebo, Odrodzenie tom 2 (i zdaje się ostatni), Sandman Mystery Theatre, XIII, Asteriks z dodatkami, Weapon X, wszystko Lemire, wszystko Mignoli, Gotham Toma Kinga, Bedu.

Nie cieszy: brak drugiego tomu Chimer Wenus Ayrolesa, brak pobocznych Corto Maltese Vivesa.

Offline michał81

« Odpowiedź #1206 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:00:35 »
Okładka Mrocznego zwycięstwa taka sama, jak w wydaniu Muchy i kompletnie niepasująca do DC Deluxe Długiego Halloween. Nie wiem kto to wybierał, ale jak tak ma to wyglądać, to ja podziękuję, ew. wezmę samo Halloween.
Myślę, że jednak będziesz chciał wziąć Mroczne Zwycięstwo pomimo tej samej okładki, jak już się pojawi oficjalna zapowiedź.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #1207 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:22:08 »
W końcu data Śmierci Supermana.
I sporo Epiców Marvela do końca roku.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1208 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:26:18 »
Przejrzałem powoli ten katalog od początku do końca i naszła mnie myśl że w pięknych komiksowych czasach żyjemy, za dzieciaka dałbym się pokroić za tak bogaty wybór dosłownie wszystkiego i dla każdego :)

Mnie najbardziej cieszą nowe komiksy Toma Kinga: Człowiek Cel i Gotham oraz Jeffa Lemiere'a.
 W sumie to cały katalog mnie cieszy.

Offline michał81

« Odpowiedź #1209 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:41:40 »
Z katalogu wynika, że Egmont zamyka linię 5+,  :( :( :(

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #1210 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:45:33 »
Szkoda, że tylko 1 tom Śmierci Supermana. Liczyłem na więcej. No i ciekawi mnie ten crossover Star Wars.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Online xanar

« Odpowiedź #1211 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:46:03 »
Też czekam na Moralesa - jest w ogóle jakaś szansa na dokończenie Strażników Galaktyki Bendisa? To było chyba All New Guardians of the Galaxy, ok. 18 zeszytów + Black Vortex w całości.
Nikt ci tego nie wyda, All-New Guardians of the Galaxy to było Duggana.
Ta seria Bendisa po Secret Warsach jest gorsza od tej przed i tutaj zaczął się już "upadek" Bendisa.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1212 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:48:55 »
Bardzo się cieszę i dziękuję Egmontowi za wszystkie premiery, Epici, dalsze ciągi kolejnych serii. Brawa, całuski, duże plusy. Każą premierę SH z chęcią przygarnę, jeśli tylko nie będą to 4 zeszyciki za dużo pieniędzy. Doceniam np. premierę Human Target, choć na dzisiaj nie zamierzam tego kupować. Za to spróbuję wreszcie zmierzyć się z XIII w 1 tomie.

Juby ma rację. Ta sama okładka do Dark Victory, ta sama co w WKKDC do Śmierci Supermana. Ciekawe czy będzie to samo w Marvel Knight Spider-Man.

To co napisał @cinemaman - dlaczego nie będzie grubego Conana? Znowu 2 lata czekania? Zresztą, cienkiego też nie będzie. Żal też braku 4 tomu FF ale może jeszcze coś tam wcisną po wrześniowej konferencji.

Osobiście wolałbym żeby zamienić kolejność tomów Kaczogrodu i Ogień Olimpijski dać w lipcu a nie dopiero w październiku. Nie wiem czemu wydawnictwo nie pomyślało o synergii z prawdziwymi Igrzyskami Olimpijskimi.
To samo z Thunderbolts. Zdecydowanie lepiej byłoby to wydać w 2 tomach jak kiedyś Egmont np. Diabła Stróża albo pojedyncze trejdy Marvel Now.

Co do Spider-Man Marvel Knights to w ogóle nie mam argumentów. Hachette całkowicie położyło wydanie tej historii. Co im szkodziło dać po 6 zeszytów do tych 2 tomów? Ja nie wiem, kolejna wielka tajemnica tego co siedziało w głowie osób składających tę i inne Kolekcje. Jeśli Hachette nie wydało tego w normalnych trejdach, to tym bardziej Story House Egmont tego nie zrobi.

Nagromadzenie w lipcu aż trzech tomów Marvel Classic to zaskoczenie, choć im szybciej, tym lepiej. Cieszę się z tego powodu.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1213 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 12:56:28 »
coś kojarzę że miał być szkicownik christy w tym roku?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1214 dnia: Wt, 30 Kwiecień 2024, 13:02:08 »
Dla mnie zero zaskoczeń w katalogu, zwłaszcza że większość już była zapowiedziana wcześniej. Brakuje mi jednak, tu nie będę oryginalny, ostatnich tomów Dceased i FF Hickmana.