Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Darth_Simon

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3180 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:26:02 »
wydanie samego dark victory bez long haloween to kompletne nieporozumienie...

Cytując klasyka przecież wszyscy to mają w ramach WKKDC.

A tak na serio to powinni najpierw wrzucić w deluxe długie halloween.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline Kandor

« Odpowiedź #3181 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:27:25 »
Ja po tej wypowiedzi dot. Asteriksa, zrozumiałem, że to będzie twardo okładkowa wersja pojedynczych tomów, z dodatkowymi stronami, coś na wzór leksykonu. No ale mam nadzieję, że to nadinterpretacja i chodzi o integrale.
Nie, nie chodzi o integrale. Dlaczego nagle miałyby to być integrale? Kilka miesięcy temu, w ramach sobotnich spotkań, Tomasz Kołodziejczak w jednej ciągłej wypowiedzi skomentował tę kwestię w sposób następujący (piszę z pamięci): nie będzie integrali na pewno (dodał, że nie życzy sobie tego licencjodawca), natomiast co do twardej oprawy, to myślą o tym/pracują nad tym. Dzisiejsza wypowiedź pani Martyny jedynie te słowa TK podkreśla.
Nie jestem jakimś wrogiem integrali Asteriksa, z chęcią bym je "przytulił", tak jak wszystkie inne integrale z europejskimi i polskimi komiksami, jednak to było od dawna wiadome, że Egmont jest w tej sprawie na "nie".

Offline Necr09

« Odpowiedź #3182 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:29:50 »
Ktoś mi powie co to jest obok X of Swords?

X-Men Hellfire Gala i Snikt X: Wolverine o ile dobrze pamiętam, przy czym ten drugi to nie mam pewności, że dobrze pamiętam ;)

EDIT:

https://fb.watch/nxeIiVJqdu/
26:42 minuta
« Ostatnia zmiana: So, 07 Październik 2023, 22:31:48 wysłana przez Necr09 »
FGO: 758,469,198

Offline xanar

« Odpowiedź #3183 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:30:05 »
Ktoś mi powie co to jest obok X of Swords?

Z jednej strony Wolverine a z drugiej Hellfire Gala.

Wolverine - Benjamin Percy - aktualny ongiong
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline bogi1

« Odpowiedź #3184 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:36:27 »
O Hellfire Galę mi chodziło. Dzięki!

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #3185 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:47:25 »
Dla mnie zapowiedzi ok - cieszą mnie tytuły od Mignoli i kolejny run w Daredevilu. Aha, no i jeszcze nowy Usagi w tym roku. Szkoda jedynie, że nie zapowiedzieli w DC Black Label ani Strange Adventures,  ani Human Target.

Offline Kandor

« Odpowiedź #3186 dnia: So, 07 Październik 2023, 22:51:41 »
Dla mnie zapowiedzi ok - cieszą mnie tytuły od Mignoli i kolejny run w Daredevilu. Aha, no i jeszcze nowy Usagi w tym roku. Szkoda jedynie, że nie zapowiedzieli w DC Black Label ani Strange Adventures,  ani Human Target.
Lista takich komiksów (nie tylko od Toma Kinga) jest długa, ale mają one wszystkie dwa felery: żaden nie jest komiksem o Batmanie i nie są kontynuacjami istniejących serii (najlepiej z Batmanem). Moje osobiste typy (poza wspomnianymi przez ciebie): świetny Moje typy: świetny "Superman: The Atomic Age" z rysunkami Mike'a Allreda, "Supergirl: Woman of Tomorrow" Kinga, "Dark Knights of Steel" Taylora, nowa edycja "All-Star Superman" (licencja za droga czy co?), najnowsze komiksy takie jak "Peacemaker Tries Hard", "Danger Street" Toma Kinga czy "Superman: Lost" (choć ten akurat ma wydane tylko 6 z 10 zeszytów ale to ciekawa propozycja do wydania).
Cóż, pozostaje tylko mieć nadzieję że wraz z publikacją pełnego katalogu na przełomie kwietnia/maja 2024 roku Egmont zapowie nowe, wspaniałe tytuły z Batmanem :-)
« Ostatnia zmiana: So, 07 Październik 2023, 23:01:39 wysłana przez Kandor »

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #3187 dnia: So, 07 Październik 2023, 23:03:52 »
Lista takich komiksów (nie tylko od Toma Kinga) jest długa, ale mają one wszystkie dwa felery: żaden nie jest komiksem o Batmanie i nie są kontynuacjami istniejących serii (najlepiej z Batmanem).
Liczylem na to, że nazwisko scenarzysty pomoże, ale jak Egmont nie zdecydował się na taki Superman Up In The Sky to szanse na pozostałe tytuły są raczej niewielkie. 
« Ostatnia zmiana: So, 07 Październik 2023, 23:05:25 wysłana przez Raveonettes »

Offline Warpath

« Odpowiedź #3188 dnia: So, 07 Październik 2023, 23:06:54 »
Europa - no dla mnie newsami zapowiedzi są integrale Asteriksa (oby! Jeśli pojedyncze HC to zostaję przy swoich miękkich) i Kleksa. XIII pewnie też by robiła wrażenie, gdyby nie fakt, że wszystko trzyma się dobrze w posiadanych pojedynczych HC. Poza tym wiadomka - Marini.

DC - najważniejszy dla mnie jest klasyczny Batman - No Mans Land i Aftershock plus kontynuacje serii byłego Vertigo. Współczesne DC tylko Action Comics i Nightwing. Kilka pozytywnych niespodzianek jak Swamp Thing Lemire'a czy Gotham City: Year One Kinga. Śmierć Supermana i Mroczne zwycięstwo - już na półce TM-Semic i Mucha.

Marvel - najważniejsze dla mnie kontynuacja X-Men w wersji Hickmana, Epiki Wolviego, Hulk, Daredevil, X Punkty zwrotne. Inne miłe do kupienia to Zombies, Winter Soldier, może Wasp. Thunderbolts - historia wyrwana pod film - tak jak przypuszczałem nie ma co liczyć na ongoing, więc już od dawna lecę z omniakami. Straczynski już na półce dozbierane po upadku Dobrego Komiksu, Weapon X - mam w 2 wersjach, starczy. Wierzę, że po tych Epikowych powtórkach TM-Semicowego Spidera cofną się do poprzednich przygód, to wreszcie coś kupię ; ) No i główne pytanie - gdzie Kapitan Ameryka? FF nie wątpię, że będzie dalej.

Offline WeaponX

« Odpowiedź #3189 dnia: So, 07 Październik 2023, 23:08:27 »

"Wonder Woman Historia: Amazonki". Jedna z ciekawszych historii ze świata Wonder Woman z ostatnich lat,
ROTFL. Femini bełkot wałkowany ostatnio w popkulturze tysiące razy

Offline xanar

« Odpowiedź #3191 dnia: So, 07 Październik 2023, 23:59:27 »

Offline michał81

« Odpowiedź #3192 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:07:46 »
No i główne pytanie - gdzie Kapitan Ameryka?
Wcześniej pisałem, że padło ustne potwierdzenie, że będzie domknięcie serii i dopiero potem ten zapowiedziany Winter Soldier.

Z rzeczy które mogę dodać, to że Śmierć Supermana będzie opierać się na oryginalnym wydaniu 7 tomowym, tylko u nas to zostanie rozłożone na 3 tomy (i wiem mniej więcej w jaki sposób).

Shadow War będzie oparty o wydanie Urban Comics, ale z jednym dodatkowym zeszytem jak pisałem o tym tutaj kiedyś.

Co do marudzenia odnośnie wznowienia Mrocznego Zwycięstwa bez Długiego Halloween, to wstrzymajcie swoje konie, trochę cierpliwości, przyczyny mogą wasz zaskoczyć, bo to co piszecie nie jest jedynym powodem.

Czy ktoś chce zobaczyć lepszej jakość zdjęcia co do zapowiedzi? Bo nie wiem czy mam się męczyć i wrzucać bo mam tego sporo?
« Ostatnia zmiana: Nd, 08 Październik 2023, 00:12:58 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #3193 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:14:31 »
Wrzucaj, dam ci lajka  :)

Offline Warpath

« Odpowiedź #3194 dnia: Nd, 08 Październik 2023, 00:23:48 »
Odnośnie Kapitana miałem na myśli run Ta-Nehisiego Coatesa i Leinila Francisa Yu. Spodziewałem się zajawki na ten temat.