Europa - no dla mnie newsami zapowiedzi są integrale Asteriksa (oby! Jeśli pojedyncze HC to zostaję przy swoich miękkich) i Kleksa. XIII pewnie też by robiła wrażenie, gdyby nie fakt, że wszystko trzyma się dobrze w posiadanych pojedynczych HC. Poza tym wiadomka - Marini.
DC - najważniejszy dla mnie jest klasyczny Batman - No Mans Land i Aftershock plus kontynuacje serii byłego Vertigo. Współczesne DC tylko Action Comics i Nightwing. Kilka pozytywnych niespodzianek jak Swamp Thing Lemire'a czy Gotham City: Year One Kinga. Śmierć Supermana i Mroczne zwycięstwo - już na półce TM-Semic i Mucha.
Marvel - najważniejsze dla mnie kontynuacja X-Men w wersji Hickmana, Epiki Wolviego, Hulk, Daredevil, X Punkty zwrotne. Inne miłe do kupienia to Zombies, Winter Soldier, może Wasp. Thunderbolts - historia wyrwana pod film - tak jak przypuszczałem nie ma co liczyć na ongoing, więc już od dawna lecę z omniakami. Straczynski już na półce dozbierane po upadku Dobrego Komiksu, Weapon X - mam w 2 wersjach, starczy. Wierzę, że po tych Epikowych powtórkach TM-Semicowego Spidera cofną się do poprzednich przygód, to wreszcie coś kupię ; ) No i główne pytanie - gdzie Kapitan Ameryka? FF nie wątpię, że będzie dalej.