Które dotyczą głównie runu Aarona. Sprawdzałem przed napisaniem powyższego posta.
Naginasz rzeczywistość tak jak lubisz widzę. Komentarz pod filmikiem w podobnym nurcie ma 9 polubień, w tutejszej dyskusji też są wypowiedzi i polubienia potwierdzające, że jest apetyt na kontynuację i niezrozumienie urwania serii. Nie dziwi mnie, że pod filmikiem większość komentarzy dotyczy innych runów, bo przecież to nie oficjalna ankieta pod tytułem "czy chcesz kontynuację Straczynskiego, czy raczej nie". Jak myślisz, jakby było takie pytanie - ile byłoby komentarzy za a ile przeciw?
Jeśli nie padnie zapowiedź na tegorocznej emefce to nawet nie ma co pytać.
Oczywiście, że jest po co pytać. Nikt nie pisze, że kontynuacja musi ukazać się w tym roku. Kwestia, by pojawiła się na radarze i ostatecznie ukazała. Pytanie powoduje, że Egmont będzie mógł odnieść się bezpośrednio. W razie potrzeby uciąć raz na zawsze mówiąc "nie wydamy" (wtedy można puścić tom na Allegro i kupić omniaka), albo przynajmniej da im to do myślenia - ludzie chcą, coś w tym jest, może warto. Zarówno z punktu widzenia fabularnego dla czytelnika, ale i strategicznego dla wydawnictwa (jeśli zdecydują się pójść dalej w Oblężenie).