Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3030 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:02:04 »
Nigdzie nie pisałem, że kupiłem wydanie Egmontu.

No widzisz. Jak nawet ty nie kupiłeś, to kto ma to kupić? Zwłaszcza jak wiele ludzi na wydanie Muchy albo WKKDC.

Też jestem za wydaniem runu Gillena do "Siege". To powinno się samo rozumieć, że skoro wydali pierwszą część, to powinni wydać i drugą, żeby zatkać dziurę przed wydanym już wcześniej eventem. Ewentualnie mogliby się też cofnąć i wydać ten Ragnarok sprzed runu Straczyńskiego. Też bym kupił. Proszę niech ktoś za tydzień zapyta o to na konferencji.

Online michał81

« Odpowiedź #3031 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:07:36 »
Przecież oni to tylko wydali bo Straczynski pisał, nie liczyłbym na więcej. Gillena nic za bardzo nic więcej nie bło oprócz tych Star Warsów, Aphra zakończyła na pierwszym tomie.
Oraz pod premierę filmu.

To powinno się samo rozumieć, że skoro wydali pierwszą część, to powinni wydać i drugą, żeby zatkać dziurę przed wydanym już wcześniej eventem.
Nic nie powinni. To jest korpo. Gdzie ty widziałeś na tomie Straczynskiego pierwsza część? Nic tam takiego nie ma. Jakoś nie jęczałeś jak Hachette wydawało sam event. Nawet się nie zająknąłeś jak wydało tylko pierwsze kilka zeszytów runu Straczynskiego, a teraz nagle żądasz od Egmontu wydawania czegoś i to jeszcze bez wznowienia eventu? Tak jak pierwsza część runu Gillena zamyka wątki Straczynskiego, tak druga odnosi bezpośrednio do Siege. Czytanie tych kilku zeszytów przez osobę, która go nie zna spowoduje tylko większy problem z ich zrozumieniem, bo w nich nie ma przedstawionych wydarzeń z eventu. To jest proste jak budowa cepa. I ma to gdzieś że ty to posiadasz w jakieś kolekcji. Czytałem całość po angielsku więc jak chcesz o tym dyskutować to chociaż miej jakoś wiedzę. A jak jej nie masz to nie wchodź ze mną w dyskusje.
« Ostatnia zmiana: So, 30 Wrzesień 2023, 20:18:09 wysłana przez michał81 »

Offline xanar

« Odpowiedź #3032 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:27:40 »
Strange Straczyńskiego też chyba był poad film.

A jak Hachette wydaje 5 zeszytów z runu to powinni wydać cały, czy tylko Egmont powinien a inni to już nie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Warpath

« Odpowiedź #3033 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:40:15 »
Jest jeden komentarz pod filmem z dzisiaj dotyczący runu Gillena. Naprawdę widać to zainteresowanie kontynuacją. A no tak zapomniałbym drugi jest twój komentarz tu na forum ;)

Warto też zwrócić uwagę na inne komentarze i polubienia ;)

Niemniej, będąc całkowicie transparentnym, gdybym wiedział, że tak porażająco urywają się wątki w Straczynskim i nie będzie szans na kontynuację - odpuściłbym i brał omnibus. Także ponawiam apel o wydanie dalszego ciągu.

Apropos Thora to można zapytać na emefce. Mnie niestety w tym roku nie będzie, ale może jakiś forumowicz zapyta :).

Jeśli ktoś z Egmontu czyta tą dyskusję i komentarze, niech przygotuje panią Martynę na powyższe pytanie, najlepiej podsuwając odpowiedź pozytywną, w najgorszym razie do rozpatrzenia ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3034 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:47:47 »
Oraz pod premierę filmu.
To jest korpo. Gdzie ty widziałeś na tomie Straczynskiego pierwsza część? Nic tam takiego nie ma. Jakoś nie jęczałeś jak Hachette wydawało sam event. Nawet się nie zająknąłeś jak wydało tylko pierwsze kilka zeszytów runu Straczynskiego, a teraz nagle żądasz od Egmontu wydawania czegoś i to jeszcze bez wznowienia eventu?

Hachette przynajmniej wydało WSZYSTKIE marvelowskie eventy od Upadku Avengers po Avengers vs X-men. I jeszcze kilka z Marvel Now. I to było wiadomo z góry w planie wydawniczym na lata do przodu.

Zaś Egmont wydał run Straczynskiego który dzieje się po Ragnaroku, którego też nie wydali. Nie mam nic przeciwko, by wydali run Gillena a potem Siege i dalsze przygody Thora aż do Marvel Now. Nic naprzeciwko, niech wydają Thora. No ale najpierw Gillen albo Ragnarok. Chyba chcą się cofnąć się do Simonsona albo innego okresu, proszę bardzo.

tylko Egmont powinien a inni to już nie.

Tak.

Online michał81

« Odpowiedź #3035 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 20:59:52 »
Warto też zwrócić uwagę na inne komentarze i polubienia ;)
Które dotyczą głównie runu Aarona. Sprawdzałem przed napisaniem powyższego posta.

Jeśli ktoś z Egmontu czyta tą dyskusję i komentarze, niech przygotuje panią Martynę na powyższe pytanie, najlepiej podsuwając odpowiedź pozytywną, w najgorszym razie do rozpatrzenia ;)
Jeśli nie padnie zapowiedź na tegorocznej emefce to nawet nie ma co pytać. Dla przypomnienia: jeśli coś nie zostało pokazane w prezentacji to tego nie będzie, oczywiście mogą kiedyś wydać, ale nie w tej chwili nie wiadomo kiedy. Nie raz były kierowane do pana Kołodziejczaka pytania o konkretne tytuły i zawsze była odpowiedź wymijająca. I nie nastawiałbym się na rewolucje w tej kwiestii, bo się zmieniło kierownictwo.

Offline Warpath

« Odpowiedź #3036 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 21:16:15 »
Które dotyczą głównie runu Aarona. Sprawdzałem przed napisaniem powyższego posta.

Naginasz rzeczywistość tak jak lubisz widzę. Komentarz pod filmikiem w podobnym nurcie ma 9 polubień, w tutejszej dyskusji też są wypowiedzi i polubienia potwierdzające, że jest apetyt na kontynuację i niezrozumienie urwania serii. Nie dziwi mnie, że pod filmikiem większość komentarzy dotyczy innych runów, bo przecież to nie oficjalna ankieta pod tytułem "czy chcesz kontynuację Straczynskiego, czy raczej nie". Jak myślisz, jakby było takie pytanie - ile byłoby komentarzy za a ile przeciw?

Jeśli nie padnie zapowiedź na tegorocznej emefce to nawet nie ma co pytać.

Oczywiście, że jest po co pytać. Nikt nie pisze, że kontynuacja musi ukazać się w tym roku. Kwestia, by pojawiła się na radarze i ostatecznie ukazała. Pytanie powoduje, że Egmont będzie mógł odnieść się bezpośrednio. W razie potrzeby uciąć raz na zawsze mówiąc "nie wydamy" (wtedy można puścić tom na Allegro i kupić omniaka), albo przynajmniej da im to do myślenia - ludzie chcą, coś w tym jest, może warto. Zarówno z punktu widzenia fabularnego dla czytelnika, ale i strategicznego dla wydawnictwa (jeśli zdecydują się pójść dalej w Oblężenie).

Online michał81

« Odpowiedź #3037 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 21:46:20 »
Naginasz rzeczywistość tak jak lubisz widzę. Komentarz pod filmikiem w podobnym nurcie ma 9 polubień, w tutejszej dyskusji też są wypowiedzi i polubienia potwierdzające, że jest apetyt na kontynuację i niezrozumienie urwania serii. Nie dziwi mnie, że pod filmikiem większość komentarzy dotyczy innych runów, bo przecież to nie oficjalna ankieta pod tytułem "czy chcesz kontynuację Straczynskiego, czy raczej nie". Jak myślisz, jakby było takie pytanie - ile byłoby komentarzy za a ile przeciw?
9 polubień i to ma odzwierciedlać zainteresowanie tym tytułem? To Egmont nieźle by wtopił jakby wydał te tytuł teraz. A co do uwagi, że tylko ty tu piszesz to był sarkazm, bo zapominasz, jak niszowe jest to forum. Jakoś nie widzę, na grupach komiksowych zainteresowania tym tytułem. Tam króluje Spawn, bo wystarczy, że Egmont wydał Batman/Spawn, a ludzi już snują teorię, że będzie wydawał serię, nawet jak Egmont mówi, że nie będzie. A co do tej ankiety, to pewnie byłby by komentarze: czy będzie tak drogie jak run Straczynskiego?

Offline Warpath

« Odpowiedź #3038 dnia: So, 30 Wrzesień 2023, 22:01:38 »
9 polubień i to ma odzwierciedlać zainteresowanie tym tytułem?

A czytasz ze zrozumieniem, czy trzeba Ci powtarzać i cedzić każde zdanie przez siteczko? To po raz kolejny, może caps pomoże: TO NIE JEST FILMIK POŚWIĘCONY ANKIECIE ODNOŚNIE ZAINTERESOWANIA KONTYNUACJĄ STRACZYNSKIEGO BĄDŹ JEJ BRAKU. Nie miał na celu mierzyć zainteresowania ani nawet prowokować dyskusji, która tak czy inaczej się pojawiła jak widać. Trzeba byłoby zadać pytanie wprost w ankiecie i wiesz tak samo doskonale jak ja, że byłby pierdyliard osób krzyczących "chcemy". No ale oczywiście nie przyznasz się do tego ponieważ musisz wiedzieć lepiej :)

Nie rozumiem skąd u Ciebie taka potrzeba kontrolowania i moderowania tego, co kto może powiedzieć, zapytać czy wydać. Tematu kontynuacji Straczynskiego - nie ruszać, bo już kiedyś był poruszany. Egmontu nie pytać, bo jak się taka kontunuacja pojawi w zapowiedziach to będzie jak nie, to nie będzie. No i generalnie nic nam do tego co Egmont wydaje, bo przecież to ich sprawa - najlepiej się nie odzywać. Nie możesz czasem odpuścić tej potrzeby kontrolowania tego co kto może i pozwolić ludziom robić i pisać to co chcą?

Online michał81

« Odpowiedź #3039 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 08:47:17 »
Nie miał na celu mierzyć zainteresowania ani nawet prowokować dyskusji, która tak czy inaczej się pojawiła jak widać.
Tak i to zdecydowanie z mojej winy. Obiecuje, że więcej nie będę wchodził w takie dyskusje i nie będę was sprawdzał na ziemie i wtrącał się w to co Egmont może wydać. Bo on i tak lepiej wie co mu się sprzedaje.
« Ostatnia zmiana: Nd, 01 Październik 2023, 09:09:14 wysłana przez michał81 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #3040 dnia: Nd, 01 Październik 2023, 09:47:54 »
No właśnie, Egmont wie. Nikt z nas nie ma dostępu do nakładów ani słupków sprzedażowych konkretnych komiksów, więc pozostawmy decyzję wydawnictwu. My zaś możemy dopraszać się o kontynuację rozpoczętej i urwanej w połowie historii, takie nasze prawo czytelników i odbiorców.

Offline Konrad

« Odpowiedź #3041 dnia: Wt, 03 Październik 2023, 22:41:18 »
Doszła jeszcze jedna zapowiedź na listopad:
Czarodziejki W.I.T.C.H. Nowe historie: Serce przyjaźni
59,99 zł - 108 stron - twarda oprawa
Empik ma czasową wyłączność na sprzedaż:
https://www.empik.com/serce-przyjazni-czarodziejki-w-i-t-c-h-nowe-historie-ferrari-alessandro-giulia-adragna,p1410429618,ksiazka-p

Więcej plansz tutaj:
https://fumettologica.it/2023/10/witch-nuovo-fumetto-cuore-amicizia/

Offline roble

« Odpowiedź #3042 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 10:22:50 »
@michał81 chciałbym (bo lubię porównywać ;)), ale cena zaporowa (Największych Superbohaterów wciąż nie mam, w sumie nie wiem na co liczę, nawet używanego przecież nie kupię w kwocie jaką na komiks chciałbym przeznaczyć...)

No to mam propozycję, sprzedam Ci z 70% rabatem plus dwie dyszki na paczkomat. Spadł mi z regału na panele i ma obity górny róg, zmiażdżony wręcz bo to ciężki komiks, grzbiet idealny, gdy stoi na półce to nie widać.

jeśli weźmiesz wymienię sobie na nowy póki są dostępne, jeśli nie to trudno, ktoś w spadku dostanie uszkodzony..  :)
ps. Sprawiedliwości nie odfoliowalem jeszcze, ponoć w srodku to samo co muszka wydała.. może kiedyś jak będę się nudził.. ;)

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3043 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 10:32:36 »
A mogło zabić!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3044 dnia: Śr, 04 Październik 2023, 10:45:29 »
Dobra oferta @roble. Napisałem ci PW. Przed zakupem tego komiksu powstrzymywała mnie tylko wysoka cena.