Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 607499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2580 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:24:09 »
Widzę że wiele osób tego nie rozumie i żąda rzeczy których tu nie dostanie.

Tylko, że te osoby już to dostawały przez poprzednie 67 odcinków ;)

Online xanar

« Odpowiedź #2581 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:38:05 »
Gdyby wzięli ludzi, co mają pojęcie - w tym miejscu byłyby same komentarze, że czemu nie szefowa, że wzięta z łapanki, nie ma pojęcia o komiksach i ogólnie wypunktowalibyśmy wszystkie zarzuty, jakie wyprodukowalibyśmy od czasu, gdy TK ją zaanonsował.

No dobra to, już widzieliśmy - szefa (byłego), szefową aktualną i można też zobaczyć tych innych ludzi i sobie porównać kto najsensowniej to robi, można też wziąć wszystkich niech każdy nagra film o jednym komiksie bez spoilerów żeby zachęcić do zakupu, będzie więcej filmów na kanale, większy ruch itd. chyba o oto chodzi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2582 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:48:23 »
Widzę, że ktoś wybudził się ze snu zimowego, choć już jest lato.

Tu jest KATALOG na 2023 do pobrania, gdzie jest plany wydawnicze.

Widzę, że ktoś tu ma amnezję, bo w majowych i czerwcowych filmikach tego typu sam TK ZAPOWIADAŁ POZYCJE SPOZA KATALOGU które mają wyjść jeszcze w tym roku. O coś takiego mi chodziło. Oraz o ogólne plany typu - wydamy N52 żeby pasowało do wydanego przez nas Ostatniego Kryzysu. Albo Będziemy kontynuować wydawanie klasycznego Batmana po NML od tych autorów. Albo - tak będą kolejne tomy runu Johnsa w GL typu Wojna Zielonych Latarni.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2583 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:49:28 »
Tak zwrócę uwagę że pan Tomasz wielu komiksów które polecał również nie czytał, miał po prostu przygotowane jedno lub dwa zdania na temat każdego z nich.
O co chodzi z tym ubiorem? Forumowicze uważają się za ikony mody? Można sprawdzić zdjęcia z mfkig przed atlas arena, jest tam wielu użytkowników komkspeca. Sporo niechlujów w dresach i wypłowiałych koszulkach. Jeden z wywalonym brzuchem koczował już dwa dni wcześniej. Garniturów nie było.
Ps pani Martyna ubrana bardzo ładnie.
Edit gdzie te niespodzianki? Myślałem że na dobry początek dadzą jakieś -50% w sklepie Egmonta.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 12:52:14 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #2584 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:56:47 »
Oczywiście mogli by wziąć Kamila Śmiałkowskiego, który świetnie prowadzi spotkania z autorami i wydawcami na fb, prowadzi audycje w radiu, pisze ciekawe felietony na Człowiek z popkultury, nawet współpracuje z nowym Relaxem. Ale moment czy on nie pisał posłowi do komiksów Egmontu? Które są niestety słabe i wyważone, brak w nich pazura jaki prezentuje gdzie indziej? Pisał. Zresztą to samo ostatnio miałem ze wstęp Radka Pisuli, też pisany jakby pod dyktando, kiedy Radek też jest znany z ciętego języka, wystarczy zajrzeć na Full Frontal Pisula.

Filmy na yotubowym kanale Egmontu się nie zmienią, będzie cały czas tak samo. Mają pełnić określoną funkcje o której pisałem wcześniej, nie oczekujcie czegoś innego.

Widzę, że ktoś tu ma amnezję, bo w majowych i czerwcowych filmikach tego typu sam TK ZAPOWIADAŁ POZYCJE SPOZA KATALOGU które mają wyjść jeszcze w tym roku. O coś takiego mi chodziło. Oraz o ogólne plany typu - wydamy N52 żeby pasowało do wydanego przez nas Ostatniego Kryzysu. Albo Będziemy kontynuować wydawanie klasycznego Batmana po NML od tych autorów. Albo - tak będą kolejne tomy runu Johnsa w GL typu Wojna Zielonych Latarni.
Plany wydawnicze na kolejny rok są zawsze prezentowane na mfkig. Widzę, że kolega dziś nie w formie, albo jeszcze dobrze się nie obudził z tego snu zimowego.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 13:00:27 wysłana przez michał81 »

Offline Warpath

« Odpowiedź #2585 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 12:59:03 »
Tu działa efekt psychologiczny 'u sąsiada trawa zawsze jest zieleńsza'.
Gdyby w tym filmiku było nowe otwarcie, powiew świeżości.. od razu zaatakowalibyśmy kobietę, czemu nie kontynuuje wypracowanej formuły skoro tamta działała tylko od razu kombinuje.

Eee.. właśnie absolutnie nie chodzi mi o trawę zieleńszą tam czy tutaj. To, co miałem na myśli, to fakt, że po przejęciu spodziewałem się czegoś innego, nowego - bez wartościowania czy to byłoby lepsze czy gorsze, gdyż dopiero wtedy podlegałoby takowej ocenie. Nie ma w tym żadnego ataku tylko rozminięcie oczekiwań względem rzeczywistości po zmianach. Bez twierdzeń, że zmiana bądź pozostawienie status quo jest dobre bądź złe.

Zabrakło mi też takiej odezwy do narodu z ust nowej szefowej. W każdej dużej firmie nowy CEO nakreśla strategię firmy, którą będzie realizował przez najbliższe miesiące / lata. Rozumiem, że zostało powiedziane "kontynuujemy wyznaczony kurs i chcemy pozostać największym komiksowym wydawnictwem w Polsce", jednak nawet jeśli mają być pewne rzeczy powtórzone, to powinno paść więcej szczegółów w tym zakresie. To w pewnym aspekcie walidacja, wkupne, pozycjonowanie się w roli nowego szefa - przejęcie odpowiedzialności i pokazanie, że ma się kontrolę, pomysł i plan w perspektywie czasu. Mam wrażenie, że pani Martyna nadal pozostaje w cieniu TK nie wychodząc mocno do przodu i nie mówiąc "teraz ja tu jestem szefową, taki jest plan". Kwestia z pozostawieniem większości filmików w rękach TK tylko podbija takie wrażenie.

Online michał81

« Odpowiedź #2586 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:02:00 »
Zabrakło mi też takiej odezwy do narodu z ust nowej szefowej. W każdej dużej firmie nowy CEO nakreśla strategię firmy, którą będzie realizował przez najbliższe miesiące / lata. Rozumiem, że zostało powiedziane "kontynuujemy wyznaczony kurs i chcemy pozostać największym komiksowym wydawnictwem w Polsce", jednak nawet jeśli mają być pewne rzeczy powtórzone, to powinno paść więcej szczegółów w tym zakresie.
Przecież to było powiedziane już kilka razy między innymi na spotkaniu na Komiksowej Warszawie. Jakby to powiedziała kolejny raz to by ktoś marudził, że się powtarza.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2587 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:10:39 »
Przecież to było powiedziane już kilka razy między innymi na spotkaniu na Komiksowej Warszawie. Jakby to powiedziała kolejny raz to by ktoś marudził, że się powtarza.

Byłem na KW, słyszałem, ale nie każdy chyba był, prawda? Nie było też emisji na ich kanale na FB czy YT, więc takie jakby nie było wystąpienia dla garstki odbiorców nijak się mają do formalnej prezentacji dla całej populacji potencjalnych odbiorców.

Offline Cringer

« Odpowiedź #2588 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:17:11 »
W każdej dużej firmie nowy CEO nakreśla strategię firmy, którą będzie realizował przez najbliższe miesiące / lata. Rozumiem, że zostało powiedziane "kontynuujemy wyznaczony kurs i chcemy pozostać największym komiksowym wydawnictwem w Polsce", jednak nawet jeśli mają być pewne rzeczy powtórzone, to powinno paść więcej szczegółów w tym zakresie.
Dla czego? Jakie to ma dla Ciebie znaczenie? Dla mnie żadne. Nie interesuje mnie specjalnie polityka wewnętrzna firmy. Nie mam też wrażenia że CEO wydawnictwa komiksowego ma mi się jakoś tłumaczyć. W szczególności że i tak do końca roku plan wydawniczy mają ułożony, a pewnie nawet i na przyszły rok. Więc z czego tu się tłumaczyć?

Offline Warpath

« Odpowiedź #2589 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:22:22 »
Nie chodzi o tłumaczenie, bo nikt nikomu nic nie zarzuca. Tłumaczyć się może osoba winna bądź o coś posądzana, tu nikt nikogo o nic nie oskarża.

Dla mnie ma to znaczenie, gdyż chciałbym wiedzieć, czy na przykład są plany zmiany formuły wydawania niektórych komiksów, parytetu superhero w stosunku do pozostałych, większy ukłon w stronę komiksu frankofońskiego, polskiego lub niezależnego niż za czasów TK (abstrahując od tego czy jestem nim zainteresowany czy nie), formy wydania, etc. To jest dla mnie interesujące i ostatecznie ma znaczenie. Jeśli usłyszałbym na przykład - będziemy zmniejszać ilość wydawanego superhero - obficiej bym planował koszyki sprowadzane ze Stanów.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2590 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:36:43 »
Dla mnie wyszlo fajnie, babeczka nabierze dosqiadczenia o bedzie jeszcze fajniej. Po takich filmikach niczego wiecej nie oczekuje niz kilku slow na temat nowosci i czasem planow. To mi wystarcza i jestem wdzieczny Egmontowi, ze je wypuszcza.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Online michał81

« Odpowiedź #2591 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:40:11 »
Dla mnie ma to znaczenie, gdyż chciałbym wiedzieć, czy na przykład są plany zmiany formuły wydawania niektórych komiksów, parytetu superhero w stosunku do pozostałych, większy ukłon w stronę komiksu frankofońskiego, polskiego lub niezależnego niż za czasów TK (abstrahując od tego czy jestem nim zainteresowany czy nie), formy wydania, etc. To jest dla mnie interesujące i ostatecznie ma znaczenie. Jeśli usłyszałbym na przykład - będziemy zmniejszać ilość wydawanego superhero - obficiej bym planował koszyki sprowadzane ze Stanów.
Kołodziejczak wyraźnie mówił, że przez najbliższe 2 lata nic się nie zmieni. Sam piszesz, że plan jest ułożony, a potem post niżej, że żądasz oświadczenia, czy nie będzie zmian. WTF?

Będą wydawali to co się sprzedaje. Jak superhero będzie się sprzedawało coraz słabiej to pewnie będą ograniczali ilość serii, aż zostanie sam Batman. Tak jest prawda, ale nie napiszą ci tego teraz, bo superhero się sprzedaj dobrze, ale nie rewelacyjnie, dlatego w topkach sprzedażowych się nie łapie. Dlatego tłuką klasykę, bo się sprzedaje, pomimo marudzenia ludzi, że to są wznowienia i żerowanie na nostalgii.
Spoiler: PokażUkryj
Może niech te marudy przestaną kupować te komiksy, to przestaną je wznawiać i zostaną tylko nowe. A nie sorry, oni też marudzą na nowe komiksy, ale też je kupują. Zamknięty cykl bóldupienia.
« Ostatnia zmiana: So, 05 Sierpień 2023, 13:41:48 wysłana przez michał81 »

Offline Benson

« Odpowiedź #2592 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:43:59 »
Październik bardzo na plus, bo biorę tylko Thorgala i Asterixa  :)

Offline PJP

« Odpowiedź #2593 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:44:39 »
Wyszło sztywno, ale pierwsze egmonty za płoty. Mogło być gorzej. Fajnie, gdyby szefowa nagrała filmik, w którym opowiada o tym, co lubi czytać komiksowego. Na pewno nie zaszkodzi. Do tego zapowiedź konkursu, niespodzianki, naklejki, kubki dla miłośników wydawnictwa, specjalne promki dla forumowiczów, podziękowania dla konkurencji i ploteczki z komiksowa. Mam dobre przepisy na ciasta, mogę podrzucić  8)

Online michał81

« Odpowiedź #2594 dnia: So, 05 Sierpień 2023, 13:53:23 »
O czym wy tu piszecie?

I co ma powiedź? Powie: "Czytam komiksy ze Świat Akwilonu". Większość użytkowników komikspec: "O Jezu nie lubi superbohaterów, pozamyka nam serię". Przerabiane już było to na forum, kiedy pan Kołodziejczak ogłosił odejście, że Egmont nie będzie wydawał komiksów z tego gatunku. Mniejsza część powie: "Znowu reklama Świat Akwilonu". Przecież nie powie, że czyta komiks Kultury Gniewu. A jakby powiedziała to: "O Jezu nie lubi superbohater, pozamyka nam serię".