@death_bird tylko pamiętaj że najpierw Egmont ogłosił zamknięcie serii HQ z Odrodzenia i nie kończenie runu Palmiottiego i Conner, dopiero później coś tam zmienili i dojechali do końca tego runu, oczywiście nie kończąc serii, bo tam jeszcze był run Teriego.
Batman White Knight HQ to jednak jest liczone jako kolejny tom serii Batman White Knight, więc tego bym nie brał pod uwagę.
Criminal Sanity i Harleen są tu jakimiś wyjątkami jak WW Martwa ziemia, choć też nie do końca, bo to wychodzi w DC Black Label. Jakby tych komiksów nie wydali, to by nie mieli co wydawać i może raz do roku wychodziłby Batman w tej linii wydawniczej, no chyba że liczymy Sandman i całą resztę dawnego Vertigo.
Nie zmienia to faktu, że regularnej serii z HQ nie ma, a taką mogłaby być Gotham City Sirens, o której wspominasz, ale tak nie jest. I to jest dziwne, bo ta postać wychodzi ze świata Batman, więc powinno być nią jakieś zainteresowanie. Tylko znowu taki Nightwing pokazał, że nie jest. Dobra ja wiem, że Egmont zapowiedział nową serię z tym bohaterem, ale nie ze względu na postać, ale ze względu na autora go piszącego. Kolejna seria Ptaki Nocy jakoś też obecnie w zawieszeniu, choć bez twierdzenia, że zakończona.
Więc możemy dyskutować, co to Egmont mógłby wydać, ale jak pokazują wyniki sprzedaży (których mi jednak nie znamy) to jednak jest ograniczone zainteresowanie seriami superbohaterskimi i raczej czytelnicy sięgają po to co znają (choć i tak narzekają np. na rysunki, bo zapomnieli jak to wyglądało). Może za kolejne 20 lat osoby czytające obecnie Marvel Now, Fresh, Nowe DC, Odrodzenie chętniej sięgną po tytuły, które za młodu czytali, tak samo jak obecnie pokolenie semika sięga po Knightfall, epiki Punishera czy Spider-man, czy też pokolenie czytające WITCH.