Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605521 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JanJ

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2250 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 21:41:05 »
Z tych klasyków Uderzo i Gościnnego na półce pozostał tylko Umpa Pa. Czytałem Janko Pistoleta i Luc Juniora i niestety najciekawsze w tych albumokach nie były wcale komiksy a materiały dodatkowe o początku kariery obu twórców. Wiem że nie ma szans ale ja bym chętnie kupił taki tomik o życiu obu twórców. We Francji wyszło tego sporo.

Offline komiks

« Odpowiedź #2251 dnia: So, 17 Czerwiec 2023, 22:33:55 »
A ten Beniamin i Beniamina, dobre to jest? Bo mnie zainteresowało, przypomina mi Jonka, Jonek i Kleks.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline keram2

« Odpowiedź #2252 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 07:39:34 »
Z tych klasyków Uderzo i Gościnnego na półce pozostał tylko Umpa Pa. Czytałem Janko Pistoleta i Luc Juniora i niestety najciekawsze w tych albumokach nie były wcale komiksy a materiały dodatkowe o początku kariery obu twórców. Wiem że nie ma szans ale ja bym chętnie kupił taki tomik o życiu obu twórców. We Francji wyszło tego sporo.

Zgadzam się, że między Umpa Pa, a innymi starociami tych autorów jest spora różnica, zresztą najlepiej o tym świadczy fakt, że Umpa Pa miał kilka normalnych (pojedynczych) wydań, podczas gdy Janko Pistolet i Luc Junior po wydaniach w prasie nie mieli chyba albumowych i dopiero po latach wyszli w integralach jako dzieła twórców Asterixa.
Też chętnie poczytałbym książki nie tylko o Uderzo i Gościnnym, ale i o innych autorach lub słynnych seriach czy magazynach komiksowych (wiem, że istnieje historia tygodnika Tintin).

Offline Takesh

« Odpowiedź #2253 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 09:56:27 »
O Gościnnym była książka napisana przez jego córkę. W sumie dwie książki w jednej. Pierwsza to wspomnienia (super), a druga to słaba próba pisarstwa córki... Ale książka warta zakupu.

Offline starcek

« Odpowiedź #2254 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 14:15:57 »
Skoro w Egmoncie już wydali tyle towaru, to mogliby szarpnąć się na przetłumaczenie takiego słowniczka. :-)

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2255 dnia: Nd, 18 Czerwiec 2023, 14:44:44 »
Niestety coś czuję, że nowa szefowa z działu sprzedaży będzie szła w mniej ryzykowne biznesowo serie...

Offline Pocztar

« Odpowiedź #2256 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 12:09:02 »
Niestety coś czuję, że nowa szefowa z działu sprzedaży będzie szła w mniej ryzykowne biznesowo serie...

Na jakiej podstawie?

Offline parsom

« Odpowiedź #2257 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 12:30:40 »
Mnie się tam Luc Junior całkiem podoba, ma sporo przebłysków humoru znanego z Asterixa.

Offline JanJ

« Odpowiedź #2258 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 13:06:54 »
Na jakiej podstawie?

To tylko moje przeczucie. Będąc w dziale sprzedaży doskonale wie co i w jakich nakładach się sprzedaje, a jako nowa szefowa nie wiem, czy będzie skłonna do większego ryzyka na starcie. Zobaczymy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2259 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 20:16:14 »
Ktoś się może orientuje jak wygląda relacja zawartości "Wieża Babel" by Egmont do "Wieża Babel" by WKKDC?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline ww24

« Odpowiedź #2260 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 20:21:07 »
Ktoś się może orientuje jak wygląda relacja zawartości "Wieża Babel" by Egmont do "Wieża Babel" by WKKDC?
Czekam wciąż jak głupi żeby we końcu wydali Dark Knight Dark City po polsku.... Taka luka w życiorysie i samograj pokolenia TM-Semic. A te tu wyskakują z tytułem co za 15-20 chodzi po allegro do Deluxe. Co za bzdura. Tyle dobra nie wydanego jeszcze jest...

Offline Jaxx

« Odpowiedź #2261 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 20:55:25 »

Prawdopodobnie w wersji DC Deluxe jest 6 zeszytów więcej -  JLA #18-21, 32-33. Zawartość wspólna to natomiast JLA #43-46 oraz fragmenty JLA Secret Files #3.

Nie wiem, czy te wcześniejsze zeszyty mają jakiś istotny wpływ na wydarzenia z właściwej Wieży Babel, tj. 43-46. Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć, to byłbym wdzięczny. U mnie na razie wypadło z koszyka, bo mam wydanie WKKDC, a pozbycie się go to wcale nie taka łatwa sprawa...

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2262 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 22:14:36 »
6 zeszytów mówisz? Miałem nie kupować, ale 6 zeszytów i to z tamtej JL to zawsze coś. Tylko to teraz jest tak strasznie drogie, że rynce opadają. Prawie 80 zł bym musiał za to zapłacić. I dlatego też miałem nie kupować bo WKKDC jest najlepsze. Ale kilka kolejnych zeszytów Waida pasowałoby do "Koszmarów i Raju" z BiZDC.

Jak ktoś dostanie to w swojej paczce to niech wrzuci zdjęcie tylnej okładki z opisem i zawartością.
« Ostatnia zmiana: Pn, 19 Czerwiec 2023, 22:21:10 wysłana przez Bazyliszek »

Offline ww24

« Odpowiedź #2263 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 22:28:32 »
6 zeszytów mówisz? Miałem nie kupować, ale 6 zeszytów i to z tamtej JL to zawsze coś. Tylko to teraz jest tak strasznie drogie, że rynce opadają. Prawie 80 zł bym musiał za to zapłacić. I dlatego też miałem nie kupować bo WKKDC jest najlepsze. Ale kilka kolejnych zeszytów Waida pasowałoby do "Koszmarów i Raju" z BiZDC.

Jak ktoś dostanie to w swojej paczce to niech wrzuci zdjęcie tylnej okładki z opisem i zawartością.
Deluxe to Deluxe. Przecież Eg nie robi swoich składaków. Zawartość choćby za Amazonem

Offline death_bird

« Odpowiedź #2264 dnia: Pn, 19 Czerwiec 2023, 23:36:53 »
Nie wiem, czy te wcześniejsze zeszyty mają jakiś istotny wpływ na wydarzenia z właściwej Wieży Babel, tj. 43-46. Jakby ktoś mógł się wypowiedzieć, to byłbym wdzięczny. U mnie na razie wypadło z koszyka, bo mam wydanie WKKDC

Podobna sytuacja u mnie przy czym jeszcze całkiem niedawno zupełnie nie pamiętałem, że mam ten tomik z WKKDC...
Coś mi się widzi, że przerobię go ponownie i w zależności czy powtórna lektura będzie na plus czy nie na tej podstawie będę decydował czy jest sens ładować się w Deluxe czy go nie ma...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".