O Kudrańskim słyszałem, ale niewiele. I bardzo dobrze, że rysowali. To skoro to są Polacy, to niech ich Egmont zaprosi na festiwal i będzie ktoś do porozmawiania o superhero.
Ta autorka, jest rysowniczką a nie scenarzystką, ty fanie Marvela z bożej łaski. I tak, rysuje coś dla nich więcej. https://www.marvel.com/comics/issue/106471/wasp_2023_1
Ale żeby to wiedzieć to się trzeba choć trochę interesować komiksem, a nie jakimiś bzdurami typu czy to Egmont czy kolekcje z kiosku uratowały polski rynek.
Dla mnie to jest istotna kwestia bo gdzieś tak od 2017 to TK zaczął się chwalić na każdym WTK, że oni kiedyś wydawali niewiele ale teraz wydają 200-300 (liczba rosła) komiksów rocznie. Tylko zawsze pomijał kwestie dlaczego kiedyś wydawali tak mało, dlaczego zwiększyli i kto przez ten cały okres był szefem Egmontu i podejmował takie decyzje. Ja nie lubię przemilczania takich kwestii.
Bardzo dobrze, że dalej dla nich rysuje. To niech ją zaproszą. Czy ty rozumiesz, że ja kręcę nosem, że w tym roku nie ma ŻADNEGO panelu o superhero, poza prezentacją oferty Egmontu? Żadnego. Mimo 85-lecia Supermana czy 100-lecia Disneya (o kaczkach też nic nie ma). Ja nie wyrzucam innych tematów, tylko szkoda mi osobiście, że nie ma tych komiksów które czytam. A jak ktoś lubi komiks polski/dziecięcy/ukraiński to niech mu będzie na zdrowie, wszystkiego dobrego.