Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606945 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sparnage

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2055 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 11:25:01 »
Cena 170 za Daredevila jest prawidłowa, oryginalnie trzeci tom miał 384 strony.

Offline Benson

« Odpowiedź #2056 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 11:37:30 »
Ten Thorgal się tam zaplątał przez pomyłkę?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2057 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 11:39:07 »
Ten Thorgal się tam zaplątał przez pomyłkę?

Nie, to twarda okłada, na którą wtedy schodzi wyłączność w Empikach.

Offline _Paweł

« Odpowiedź #2058 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 12:15:16 »
Mnie synek namawia na Garfielda. Mamy w domu ze trzy sztuki zeszytów TM-Semic/Egmont i ciągle je wertuje. Tłusty Garfield nadaje się dla 5-latka? Idzie to jakoś chronologicznie, czy jak w zeszytach, jest skakanie po różnych latach?

Offline vision2001

« Odpowiedź #2059 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 12:22:17 »
Mnie synek namawia na Garfielda. Mamy w domu ze trzy sztuki zeszytów TM-Semic/Egmont i ciągle je wertuje. Tłusty Garfield nadaje się dla 5-latka? Idzie to jakoś chronologicznie, czy jak w zeszytach, jest skakanie po różnych latach?
Idzie chronologicznie. Polecam! Sam niestety zatrzymałem się na kupie przy tomie 9 (a czytanie na 6.), ale sukcesywnie nadrabiam zaległości.

Offline gashu

« Odpowiedź #2060 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 13:26:47 »
Tłusty Garfield nadaje się dla 5-latka? Idzie to jakoś chronologicznie, czy jak w zeszytach, jest skakanie po różnych latach?

U mnie w domu 6-latka daje radę. No i pierwsze tomy to w dużym stopniu powtórka z TM-Semic.

Offline mack3

« Odpowiedź #2061 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 14:33:34 »
Przepraszam, że tak może trochę z innej beczki (nie mam pojęcia czy jest od tego wątek) zapytam czy wiadomo coś o dodrukach komiksów z Marvel Now jak New Avengers tom 3 i Avengers Czas się kończy?
Trochę się podepnę pod pytanie, bo w czasie mojej nieobecności w komiksowie uciekło mi Tajne Imperium (Marvel Now 2.0). A głupio, bo mam i tego Kapitana Amerykę i Atak na Peasant Hill...

Czy Egmont coś wspominał czy to będzie dodrukowane... albo że nie będzie/ nie ma co liczyć? A może już było?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2062 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 14:50:46 »
Ja nie siedzę w sh, ale słuchając vlogów TK rozumiem to tak, że dodrukowywany w miarę na bieżąco jest ostatni etap, czyli w przypadku Marvela Marvel Fresh. Marvel Now chyba nie ma szans, a 2.0 tylko niektóre tytuły. Ale mogłem sobie coś ubzdurać i to tylko wrażenie, więc nie trzymajcie mnie za słowo.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2063 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 15:43:05 »
Nie ubzdurałeś sobie TK dokładnie to powiedział, być może Egmont wróci za kilka lat do historii z Now jako Marvel Classic.

Offline musznik11

« Odpowiedź #2064 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:03:03 »
Trochę się podepnę pod pytanie, bo w czasie mojej nieobecności w komiksowie uciekło mi Tajne Imperium (Marvel Now 2.0). A głupio, bo mam i tego Kapitana Amerykę i Atak na Peasant Hill...

Czy Egmont coś wspominał czy to będzie dodrukowane... albo że nie będzie/ nie ma co liczyć? A może już było?

Tak, pozycja ta będzie dodrukowana w drugim kwartale 2023. TK zapowiedział dodruk tej, jak i innych pozycji, w 54 odcinku "Wieści ze świata komiksu".

Ja nie siedzę w sh, ale słuchając vlogów TK rozumiem to tak, że dodrukowywany w miarę na bieżąco jest ostatni etap, czyli w przypadku Marvela Marvel Fresh. Marvel Now chyba nie ma szans, a 2.0 tylko niektóre tytuły. Ale mogłem sobie coś ubzdurać i to tylko wrażenie, więc nie trzymajcie mnie za słowo.

Nikt nigdy nie zapowiedział oficjalnie zaprzestania dodruków komiksów z serii Marvel Now i Marvel Now 2.0. Tutaj przytoczę słowa samego TK z 44 odcinka "Wieści ze świata komiksu", w odpowiedzi na pytanie o dodruki MN i MN2.0:

"Raczej redukujemy liczbę dodruków, jeśli chodzi o te dwie linie marvelowskie, co nie znaczy, że ich w ogóle nie będzie".

W 2023 nie ogłoszono jak dotąd dodruku żadnego komiksu z MN, natomiast z MN2.0 już tak. Niektórzy wręcz twierdzą, że Egmont robi czasem jakieś ciche dodruki, o których np. nie zdąży lub zapomni poinformować.

Nie ubzdurałeś sobie TK dokładnie to powiedział, być może Egmont wróci za kilka lat do historii z Now jako Marvel Classic.

Zwykły farmazon, w stylu "coś tam słyszałem, więc się wypowiem". TK mówił to kontekście linii wydawniczej "Nowe DC Comics", która jako jedyna ongoingowa seria została oficjalnie zakończona i nie będzie dodrukowywana, a wybrane z niej pozycje, jak chociażby "Trybunał Sów", mogą trafić za jakiś czas do klasyki i zostać wydane w bardziej ekskluzywnej formie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 10 Maj 2023, 16:06:56 wysłana przez musznik11 »

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2065 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 16:20:02 »
Haha to żeś mnie gościu rozbawił, sam przytaczasz cytat TK o Marvel Now i widać brak zapowiedzi dodruków z tej lini, więc można wyciągnąć wnioski samemu.

Zwykły farmazon, w stylu "coś tam słyszałem, więc się wypowiem". TK mówił to kontekście linii wydawniczej "Nowe DC Comics", która jako jedyna ongoingowa seria została oficjalnie zakończona i nie będzie dodrukowywana, a wybrane z niej pozycje, jak chociażby "Trybunał Sów", mogą trafić za jakiś czas do klasyki i zostać wydane w bardziej ekskluzywnej formie.

Wiesz co znaczy słowo "być może"? Bo czytać ze zrozumieniem to ty nie umiesz.

Offline xanar

« Odpowiedź #2066 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 17:25:56 »
KLUB ŚWIATA KOMIKSU – DODUKI II KWARTAŁ 2023 R.

Bloodborne, Śmierć snu, tom 1
Launfuest z Troy, tom 1
Saga o Potworze z Bagien, tom 2 
Przygody wielkiego wezyra Iznoguda, tom 1
Wieczna Wojna 
Wieczna wolność 
Conan. Narodziny legendy
Batman. Zabójczy żart 
Batman Biały Rycerz. Klątwa Białego Rycerza, tom 2
Lucyfer (integral), tom 1
Punisher Max, tom 1 
Punisher Max, tom 8 
Ultimate Spider-Man, tom 2 
DCEased. Nieumarli w świecie DC
Avengers. Dookoła świata, tom 2
Avengers. Wojna wampirów, tom 3
Czarodziejki W.I.T.C.H. księga 1 
Czarodziejki W.I.T.C.H. księga 3 
Yans, tom 3 
Amazing Spider-Man: Globalna sieć. Wrogie przejęcie, tom 1
Tajne Imperium
Asteriks. Jak Obeliks wpadł do kociołka druida, kiedy był mały
Asteriks. Asteriks i złoty sierp, tom 2
Asteriks. Wielka przeprawa, tom 22
Asteriks. Galera Obeliksa, tom 30
Asteriks. Tajemnica magicznego wywaru 
DC Powieść graficzna 13+. Młodzi Tytani. Beast Boy
DC Powieść graficzna 13+. Młodzi Tytani. Raven
Kamila i Konie. Mistrzowie, tom 2
Kamila i Konie. Na łonie przyrody, tom 3
Kasia i jej kot, tom 1
Kasia i jej kot, tom 2
Lou. Codziennik, tom 1
Lou. Sielanka, tom 2
Lou. Struktura kryształu, tom 3
Ptyś i Bill. Do ataku!, tom 1
Ptyś i Bill. Co z niego wyrośnie?, tom 3
Ptyś i Bill. Psi nos, tom 4
Kaczogród. Carl Barks. Moja snów dolina i inne historie z lat 1953–1954
Star Wars Łowcy nagród. Najgroźniejsi w galaktyce, tom 1
Star Wars Wielka Republika. Bez strachu, tom 1
Star Wars Łowcy nagród. Cel Valance, tom 2
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #2067 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 19:03:37 »
Pytanie z gatunku głupich: z tego co widzę to „Batman: Gotham Knights – Gilded City” #1–6 to tegoroczna opowiastka. Ale to jest część jakiejś dłuższej linii czy one shot? Pytam, bo z jednej strony dali to do jednej zakładki z takimi tytułami jak "Knightfall" czy "Sekta" a z drugiej tam są jakieś kody do gry i teraz nie wiem czy to jakaś dobra historia czy raczej wędka z haczykiem do łowienia nastolatków młodszych...
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2068 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 19:06:56 »
Pytanie z gatunku głupich: z tego co widzę to „Batman: Gotham Knights – Gilded City” #1–6 to tegoroczna opowiastka. Ale to jest część jakiejś dłuższej linii czy one shot? Pytam, bo z jednej strony dali to do jednej zakładki z takimi tytułami jak "Knightfall" czy "Sekta" a z drugiej tam są jakieś kody do gry i teraz nie wiem czy to jakaś dobra historia czy raczej wędka z haczykiem do łowienia nastolatków młodszych...

To jest komiks powiązany z grą Gotham Knights.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2069 dnia: Śr, 10 Maj 2023, 19:12:02 »
Aaa... To nawet nie wiedziałem, że jest taka gra.
Dzięki.

Czyli w takim razie w lipcu pięć pozycji.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".