Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dreamer36

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1470 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:10:39 »
Pierwszy tom od jakiegoś czasu jest niedostępny i dlatego wstrzymuje się z kupnem pozostałych.

Faktycznie - a tyle co wczoraj zamówiłem 12 tom, żeby zamknąć serię i wydawało mi się, że jest. W sumie, jeżeli Egmont chce wyprzedać resztę tomów, to chyba będą musieli zrobić dodruk jedynki, bo bez tego ani rusz...

Offline eyesore

« Odpowiedź #1471 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:11:52 »
Nie wiem o co pytasz. Jest wyraźnie napisane:2epiki+2epiki+1epik=5epików
podstawy matematyki z podstawówki
5 epików w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine
A nie można grzecznie, tylko jak burak?
Pytam czy 2 w ogóle w 2023 wyjdą, czy jeszcze dwa bo jeden już wyszedł (Każdy z każdym).
Po za  tym co zacytowałem? Tylko część o Spiderze.
Naprawdę nie dziwię się ze część ludzi ma dość tego forum,
grzeczne pytanie zadałem a odpowiedź jak koleś spod budy z piwem.

Offline michał81

« Odpowiedź #1472 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:17:12 »
Pytam czy 2 w ogóle w 2023 wyjdą, czy jeszcze dwa bo jeden już wyszedł (Każdy z każdym).
Taka odpowiedź padała w filmie. Proponuje obejrzeć i samemu ocenić. Odpowiadam po buraczanemu, bo tak uważam trzeba z leniami, którzy wszytko chcą mieć podane na tacy.

Online xanar

« Odpowiedź #1473 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:19:43 »
Specjalnie dla leniów od 13:37

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1474 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:41:17 »
A może nie każdy chce oglądać te reklamy Egmontu, jak Was rodzice o coś pytają to też zawsze odpowiadacie tak pretensjonalnie?
Robimy tu dalej kółko wzajemnej adoracji i odrzucamy od siebie nowych użytkowników.

Online xanar

« Odpowiedź #1475 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:59:41 »
No bez jaj, co mają rodzice do ludzi z forum, gdzie można to samemu sprawdzić i zajmie to mniej czasu niż pisanie posta i później czekanie na odpowiedź ::)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1476 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 14:12:05 »
No bez jaj, co mają rodzice do ludzi z forum, gdzie można to samemu sprawdzić i zajmie to mniej czasu niż pisanie posta i później czekanie na odpowiedź ::)
Czyli napisanie jednego zdania zajmuje Ci 18 minut (czy ile ten filmik trwa)?

Online xanar

« Odpowiedź #1477 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 14:27:37 »
Chodzi o to, że ty będziesz miał tą informację wcześniej i nie będziesz czekał aż ktoś to zrobi za ciebie i nie, nie trzeba oglądać tego przez 18 minut czy ile tam sobie chcesz to oglądać.
Zresztą w tym poście 1 kwietnia, chyba jasno jest napisane ile tego będzie.

Miles Morales nie w tym roku.
Nie będzie dodatkowych tomów Invincible'a.
Batman Loeb/Sale nie w tym roku.
Dodatkowe historie ze świata Baśni są w planach.
W 2024 roku w ramach Świt X ukaże się Wolverine oraz X of Swords, plus serie towarzyszące: X-men, Maruders.
Epiki Marvela w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine (czyli miłośnicy Maximum Carnage będą musieli poczekać do 2024)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1478 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 14:50:45 »
Chodzi o to, że ty będziesz miał tą informację wcześniej i nie będziesz czekał aż ktoś to zrobi za ciebie i nie, nie trzeba oglądać tego przez 18 minut czy ile tam sobie chcesz to oglądać.
Zresztą w tym poście 1 kwietnia, chyba jasno jest napisane ile tego będzie.
No jednak nie bo w 2023 wyjdą 3 tomy (w sumie 3 tomy) a z wypowiedzi/tego co napisał michał81 nie jest to do końca jasne. Każdy z każdym już jest na rynku + dwa kolejne.
Nie mam czasu ani tym bardziej ochoty oglądać "złotoustego" TK, wole sobie poczytać albo pójść na spacer z psami.

Offline michał81

« Odpowiedź #1479 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 14:56:13 »
No jednak nie bo w 2023 wyjdą 3 tomy (w sumie 3 tomy) a z wypowiedzi/tego co napisał michał81 nie jest to do końca jasne. Każdy z każdym już jest na rynku + dwa kolejne.
Nie mam czasu ani tym bardziej ochoty oglądać "złotoustego" TK, wole sobie poczytać albo pójść na spacer z psami.

Chciałbym zauważyć że film dotyczył zapowiedzi. Wyraźnie napisałem co wyjdzie w 2023, a nie co już wyszło. Miałeś wątpliwości mogłeś sprawdzić, film był tu udostępniani. Wolałeś jedna oczywiście podważać moją wypowiedź, bo widać, że wiesz lepiej co miałem na myśli. Jak widać można było sprawdzić samemu. Dlatego będę tępił takie leniwe wypowiedzi.

Zabawne jest to że chciałem się podzielić kilkoma informacjami jakie dowiedziałem się na MFK wczoraj, ale zdecydowanie mnie zniechęciłeś do tego, a dotyczyło one jednej z pozycji Egmontu.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Kwiecień 2023, 14:59:56 wysłana przez michał81 »

Offline eyesore

« Odpowiedź #1480 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:07:54 »
Chciałbym zauważyć że film dotyczył zapowiedzi. Wyraźnie napisałem co wyjdzie w 2023, a nie co już wyszło. Miałeś wątpliwości mogłeś sprawdzić, film był tu udostępniani. Wolałeś jedna oczywiście podważać moją wypowiedź, bo widać, że wiesz lepiej co miałem na myśli. Jak widać można było sprawdzić samemu. Dlatego będę tępił takie leniwe wypowiedzi.

Zabawne jest to że chciałem się podzielić kilkoma informacjami jakie dowiedziałem się na MFK wczoraj, ale zdecydowanie mnie zniechęciłeś do tego, a dotyczyło one jednej z pozycji Egmontu.
No i to jest problem tego forum, MIAŁEM WĄTPLIWOŚCI wiec zapytałem, grzecznie i spokojnie.
Tylko Ty, jak burak odpowiedziałeś (i nawet poleciałeś nie po tym o co zapytałem), ludzie ogarnijcie się. Jak Ci nie pasowało moje pytanie to mogłeś je zignorować/odesłać do filmiku.
To obraź się, naprawdę, może wtedy forum zyska jak Ty i paru innych stąd się wywali. Może przyjdą inni którzy nie będą tacy "mondży" i oświeceni i będzie można z nimi normalnie pogadać/podyskutować.

Offline Popiel

« Odpowiedź #1481 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:12:05 »

Pokaż mi proszę, gdzie jeszcze stoi jakakolwiek buda z piwem.
Nie ma.
Bo to archaiczny związek frazeologiczny.
Podobnie jak zadawanie pytań, na które odpowiedzi można samemu znaleźć w trzy minuty.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1482 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:14:29 »
No i to jest problem tego forum

To nie jest żaden problem tego forum, tylko rozmów w internecie w ogóle jeśli już. Abstrahując od tego, czy to w ogóle jest problem. Tak jest zarówno we wszystkich socialach, tak jest w komentarzach pod artykułami, cokolwiek. Ja się staram zarówno nie odpowiadać nikomu w chamski sposób, jak i nie pytać o rzeczy, które można samemu łatwo sprawdzić, bo to też może być odebrane jako niegrzeczne na zasadzie "ja nie mam czasu i chęci sprawdzić, to zrób to za mnie". Wszystkim polecałbym tak samo, ale to oczywiście nie jest realne :)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1483 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:29:57 »
To nie jest żaden problem tego forum, tylko rozmów w internecie w ogóle jeśli już. Abstrahując od tego, czy to w ogóle jest problem. Tak jest zarówno we wszystkich socialach, tak jest w komentarzach pod artykułami, cokolwiek. Ja się staram zarówno nie odpowiadać nikomu w chamski sposób, jak i nie pytać o rzeczy, które można samemu łatwo sprawdzić, bo to też może być odebrane jako niegrzeczne na zasadzie "ja nie mam czasu i chęci sprawdzić, to zrób to za mnie". Wszystkim polecałbym tak samo, ale to oczywiście nie jest realne :)
Tak, masz rację ale zadałem to pytanie ponieważ ani nie miałem czasu ani tym bardziej ochoty oglądać tego filmiku (chodzi mi o to że nie lubię TK jako osoby, nie podobają mi się te filmiki, kumam że są one formą reklamy wydawnictwa ale zęby czasami bolą, no i uważam za co najmniej niesmaczne wciskanie swoich poglądów politycznych nawet do wypowiedzi o komiksach dla dzieci ale naprawdę nie będę na ten temat dyskutował, po prostu mi się nie chce). Dlatego myślałem że autor posta po prostu odp że "jeszcze dwa" i tyle a nie zrobi się z tego gównoburza (która częściowo sam kręcę, za co bije się w pierś) i kończę temat. EOT

Online xanar

« Odpowiedź #1484 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 15:45:05 »
Z tego co zauważyłem tylko ty miałeś problem z tą informacją z 1 kwietnia, jeszcze możesz wybrnąć z tego i napisać, że myślałeś, że to był żart primaaprilisowy i dlatego szukałeś potwierdzenia  :)