Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline michał81

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1455 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 05:22:36 »
A mówiłeś @michał81 że wszystkie DCeased są dostępne.
Były dostępne 3 miesiące temu, kiedy dyskutowaliśmy o tym. 3 miesiące to dużo czasu, aby wyprzedała się reszta nakładu jaki został. Studio Lain potrafi wyprzedać komiks w ciągu tygodnia. Jak się Egmontowi udało w 3 miesiące to duży sukces dla niego. A to że ty nie kupiłeś wtedy, nawet jaki ci wrzucałem linki to już twój problem, więc nie naginaj rzeczywistości pod swoje jakieś teorie.

I dla przypomnienia pytałeś o inne tomy a 1 i 2 sprawdzałem przy okazji, bo szukałeś dziury w całym
To trzeciego nie ma. Przepraszam za pomyłkę numeracji.
A czemu nie ma już dostępnego 4 tomu DCeasesd?
« Ostatnia zmiana: Nd, 02 Kwiecień 2023, 05:26:50 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1456 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 09:13:44 »
@UP
Bo ktoś inny coś pisał, że niby danego tomu nie ma, dlatego o to pisałem. I daj spokój - ja tą serię kupuję na bieżąco i mam wszystkie 4 tomy. Pytałem z ciekawości. Każdy z tych powyższych  dodruków superhero które mnie interesowały dawno kupiłem, żeby właśnie potem nie przepłacać. Od 3 lat kupuję wszystko na bieżąco.

Ja kupiłem za 130 po rabatach i taka cena, biorąc pod uwagę objętość jest do przyjęcia. Jestem wdzięczny Egmontowi, że tak to wydał i mam kompletny omnibus. Tak trzymać, Panie Tomku!

Ja kupiłem za 122 zł po rabatach, ale nie o to chodzi. Ja chciałem w ogóle nie płacić za ten komiks. I gdyby Egmont to wydał jako zeszyty 150-160 właśnie bym nie musiał. Polityka łączenia premier i dubli które już mam na półce i za które musze ponownie płacić, chociaż ich nie potrzebuję, wkurza mnie nieustannie.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1457 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 10:46:38 »
Ale czy ktoś Ci każe kupować te „duble” od Egmont? Pan Tomasz stoi z bronią skierowaną w Ciebie i zmusza Cię do tych zakupów? Wydaje mi się, że nie. Nie podobają Ci się? Nie kupuj, proste to jest jak budowa cepa, a nie non stop płaczesz na forum. Nikogo te Twoje żale nie interesują…

Offline xanar

« Odpowiedź #1458 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 10:58:47 »
To jest specjalna taktyka, TK chce go wykończyć finansowo za jego hejty na Egmont  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Cringer

« Odpowiedź #1459 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 11:13:39 »
To jest specjalna taktyka, TK chce go wykończyć finansowo za jego hejty na Egmont  :)
Raczej to okropne Hachette chce go wykończyć wydając niepełne serie  ;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1460 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 11:15:04 »
Bazyl juz nie lubi Hachette bo najnowszej kolekcji nie kupuje ! :)

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1461 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 09:40:30 »
Bazyl juz nie lubi Hachette bo najnowszej kolekcji nie kupuje ! :)

Kupuje, tylko się nie przyznaje ;)

Offline neo789

« Odpowiedź #1462 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 11:38:25 »
Nie będzie dodatkowych tomów Invincible'a.

Na filmie padło że nie będzie ich "przynajmniej w tym roku" a nie że nie będzie ich wcale.

Offline michał81

« Odpowiedź #1463 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:00:03 »
Na filmie padło że nie będzie ich "przynajmniej w tym roku" a nie że nie będzie ich wcale.
Ja bym jednak nastawiał się, że nie będzie ich wcale.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1464 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:20:51 »

Epiki Marvela w 2023: 2 Spider-many,
+ 2 tomy czy 2 w ogóle w tym roku?

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1465 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:25:40 »

TK mówił na którymś spotkaniu, że seria ogólnie się słabo sprzedawała, zwłaszcza pod koniec, a samo dokończenie serii to bardziej ukłon w stronę tych, co kupili wszystkie. Fajnie, że nie porzucili takiej serii na 2 tomy przed końcem, jednak na chwilę obecną cała seria jest dostępna (nie wiem czy były jakieś dodruki), więc też bym nie liczył na dodatkowe historie z Invincible.

Offline neo789

« Odpowiedź #1466 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:46:30 »

Wszystko fajnie ale nie zmienia to faktu, że informacja z filmu brzmi inaczej niż ją zapisałeś.

P.S. Tak ja też nie liczę na nic więcej ale mimo to czekam na oficjalne "dementi"

Online stab

« Odpowiedź #1467 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:49:02 »
TK mówił na którymś spotkaniu, że seria ogólnie się słabo sprzedawała, zwłaszcza pod koniec, a samo dokończenie serii to bardziej ukłon w stronę tych, co kupili wszystkie. Fajnie, że nie porzucili takiej serii na 2 tomy przed końcem, jednak na chwilę obecną cała seria jest dostępna (nie wiem czy były jakieś dodruki), więc też bym nie liczył na dodatkowe historie z Invincible.

Pierwszy tom od jakiegoś czasu jest niedostępny i dlatego wstrzymuje się z kupnem pozostałych.

Offline xardas

« Odpowiedź #1468 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 12:57:28 »
Dodatkowe historie ze świata Baśni są w planach.
Pytanie czy chodzi o Fairest, Cinderella, Everafter, Batman VS Bigby czy te 12 zeszytów bezpośredniej kontynuacji od Billa Willinghama, które aktualnie się ukazują.
Swoją drogą, ciekawe w jakiej postaci wydadzą "Jack of Fables"? Bo jeśli w twardej, to dla mnie przy obecnym wzbranianiu się TK od wydania podstawowych Baśni na twardo będzie trochu niekonsekwentne.

Offline michał81

« Odpowiedź #1469 dnia: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:07:14 »
+ 2 tomy czy 2 w ogóle w tym roku?
Nie wiem o co pytasz. Jest wyraźnie napisane:
Epiki Marvela w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine
2epiki+2epiki+1epik=5epików
podstawy matematyki z podstawówki
5 epików w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine

Ja bym nie upatrywał tego w sprzedaży tylko w tym, że jest to tytuł IMAGE, z którym jak wiadomo jest sporo problemów. Potwierdza to Mucha, Taurus i wiem, że Egmont miał z tym też problem. I nie mówię tu o tytułach, których prawa kupują wydawcy bezpośrednio od autorów.  A co do tego jak to jest przestawione w filmie pana Kołodziejczaka, hmm.... wg mnie to jest czysta wypowiedź PR.

Pytanie czy chodzi o Fairest, Cinderella, Everafter, Batman VS Bigby czy te 12 zeszytów bezpośredniej kontynuacji od Billa Willinghama, które aktualnie się ukazują.
Swoją drogą, ciekawe w jakiej postaci wydadzą "Jack of Fables"? Bo jeśli w twardej, to dla mnie przy obecnym wzbranianiu się TK od wydania podstawowych Baśni na twardo będzie trochu niekonsekwentne.
Wg mnie będzie wszystko. "Jack of Fables" chyba miał być na miękko. Chyba ta informacja padła na emefce 2022.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Kwiecień 2023, 13:15:00 wysłana przez michał81 »