@dinogal to uzasadnij dlaczego napisałeś że katalog wydany w połowie roku jest nieaktualny? Bo od tego zaczęła się dyskusja. Ale co ma nie bycie imprezie, skoro relacja jest do znalezienia w sieci? Nawet linka ci podesłałem, żebyś nie musiał sam szukać.
Mi zarzucasz zaśmiecanie forum, ale sam robisz problem, który nie istnieje. Rozumiem, że potrzebujesz informacji co do miesiąca i godziny, żeby wiedzieć kiedy przesunąć swoje komiksy na półkach? Bo chyba po ty tylko ci to jest potrzebne?
Michał ani razu nie użyłem sformułowania że jest nieaktualny tylko stwierdziłem że katalog na bieżący rok wydawany jest w połowie roku i stwierdziłem że to bez sensu bo poznajemy zapowiedzi tylko na najbliższe 6 a nie 12msc i przyrównywałem to do kalendarza sprzedawanego w połowie roku niby aktualny ale..
I z całym szacunkiem ale nie zarzuciłem Ci zaśmiecania forum tylko że
JA nie chciałem zaśmiecać forum naszą dyskusją.
I nie, nie potrzebuje dokładnej informacji kiedy wydana np 19 maj - obecna forma katalogu mi odpowiada (no może dodałbym oznaczenia serii które już na pewno nie będą dodrukowywane) Tylko chciałbym wiedzieć że np
- Pajączek integral planowane 2 tomy np maj/sierpien
- Marvel fresh - takie i takie tomy(rodzaj i ew ilość tomów) mniej wiecej wtedy i wtedy
- DC Uniwersum takie tomy (rodzaj i ew ilość tomów) etc
Bo ten link który podajesz i to co ja mówiłem o filmie z MFKiG to są ogólniki czyli mniej wiecej jakie serie będą na tapecie bez szczegółów. Niektórzy lubią wiedzieć że tego komiksu będzie 4 tomy tego 2 a ten będzie dużym jednym integralem. Jak patrzę na katalog to wtedy widzę że z serii które mnie interesują będzie łącznie np 80 komiksów dorzucając inne wydawnictwa wiem że kupie np 120 komiksów i wiem wtedy ile to miejsca będzie zajmować ile muszę przeczytać opchnąć z tego co mam i tak dalej - nie chodzi mi o kwestie finansowe stricte. Ja lubie planować sobie takie rzeczy może to zboczenie zawodowe

Dlatego wolałabym do planowania mieć ten katalog w 1 trymestrze roku niż w połowie

I jeśli pozwolisz to już nie drążmy tematu bo i tak nic nie wnosi jak coś chcesz wyjaśnić to zapraszam na priv