Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606081 razy)

Offline komiks

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1395 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 22:51:44 »
Te żółte napisy za bardzo świecą, ale poza tym super. W ogóle ja bym widział w takich komiksach na grzbietach zgaszone kolory, a nie jaskrawe, kiepsko to potem wygląda na półce.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Marzec 2023, 00:21:41 wysłana przez Zwirek »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Murazor

« Odpowiedź #1396 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 07:57:11 »
Dla mnie obie wersje choć inne to spoko. Czemu napis "Prelude To" odwrotnie?
Pewnie tak było na okładce i przekopiowane po prostu, nawet nie zauważyłem :)

Jaskrawe kolory wyszły przez to, że obwoluty mają folię nałożona i po prostu się błyszczą od światła (okno obok), nie są bardziej jaskrawe, niż Zegar Zagłady.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1397 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 13:23:43 »
To jakoś za miesiąc od dziś dostaniemy pełny katalog na rok 2023? :-)

Jest jakieś potwierdzenie kiedy możemy otrzymać go? TK w którymś filmiku mówił o przełomie marca/kwietnia ale znając życie może to być i czerwiec... Katalog na bieżacy rok wydawany w połowie roku.. ::)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1398 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 16:42:38 »
Katalog zwykle był na Pyrkon. Ewentualnie TK dużo zdradzał na Pyrkonie a fizycznie katalog był na pewno na Warszawskie Targi Książki. Czyli został jeszcze jakiś miesiąc, gòra 6 tygodni.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1399 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 17:45:19 »
Katalog zwykle był na Pyrkon. Ewentualnie TK dużo zdradzał na Pyrkonie a fizycznie katalog był na pewno na Warszawskie Targi Książki. Czyli został jeszcze jakiś miesiąc, gòra 6 tygodni.

Co nie zmienia faktu że to bez sensu wydawać katalog na rok bieżący rok w jego połowie. Zrozumiałbym jeszcze gdyby zawierał on zapowiedzi na najbliższe 12msc czyli do kolejnego maja/czwerwca a nie tylko 6msc ::)
To jak ze sprzedawaniem kalendarza w połowie roku...

Offline michał81

« Odpowiedź #1400 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 17:51:35 »
Katalog ma prezentować ofertę wydawniczą, a nie być prezentacją zapowiedzi.

I tak większość katalogu stanowią komiksy które ukazywały się od 2013, kiedy to Egmont rozpoczął ofensywę z Nowym DC Comics. Choć chyba zapowiedziane było, że z katalogu mają zniknąć komiksy już niedostępne. To jest przeznaczone właśnie na festiwale/targi gdzie jest rozdawany kupującym, którzy mają się zapoznać z tym co ma wydawca do zaoferowania.

To nie ma być prezentacja zapowiedzi komiksowych na rok. Od tego są dwa spotkania na festiwalach. Jedno na KW i drugie na emefce.

Offline pablomas

« Odpowiedź #1401 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:37:48 »
Witam.
Mam pytanie do wszystkich obeznanych w egmontowskich tematach , czy coś wiadomo o takim oto bohaterze w komiksie i planach na rynek pl.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1402 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:42:18 »
Nic i watpliwe aby ktos to wydal  - byli inni pulpowi bohaterowie i niestety szybko polegli - Green Hornet oraz The Shadow :(

Offline dinogal

« Odpowiedź #1403 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:44:39 »
Katalog ma prezentować ofertę wydawniczą, a nie być prezentacją zapowiedzi.

I tak większość katalogu stanowią komiksy które ukazywały się od 2013, kiedy to Egmont rozpoczął ofensywę z Nowym DC Comics. Choć chyba zapowiedziane było, że z katalogu mają zniknąć komiksy już niedostępne. To jest przeznaczone właśnie na festiwale/targi gdzie jest rozdawany kupującym, którzy mają się zapoznać z tym co ma wydawca do zaoferowania.

To nie ma być prezentacja zapowiedzi komiksowych na rok. Od tego są dwa spotkania na festiwalach. Jedno na KW i drugie na emefce.

Jeśli oferty wydawniczej nie stanowią zapowiedzi pozycji które mają zostać wydane w najbliższej przyszłości to chyba inne wydawnictwa to źle robią.. Nie mówię tu o seriach które są w "uzgodnieniach" ale te którę już są przewidziane w planie wydawniczym które robi się najczęściej na początku roku. Przecież TK/Egmont nie siedzą każdego miesiąca i przy kawce mówią (...)maszyna losująca jest pusta, następuje zwolnienie blokady(...) w tym miesiącu wydamy Epic Punisher oraz Tintina - wyślijcie info do drukarni  :o

Offline xanar

« Odpowiedź #1404 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 18:52:32 »
No co zrobisz, taka polityka wydawnictwa, może i robią źle, ale to Egmont wydaje najwięcej komiksów w tym kraju. :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #1405 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:46:26 »
Jeśli oferty wydawniczej nie stanowią zapowiedzi pozycji które mają zostać wydane w najbliższej przyszłości to chyba inne wydawnictwa to źle robią.. Nie mówię tu o seriach które są w "uzgodnieniach" ale te którę już są przewidziane w planie wydawniczym które robi się najczęściej na początku roku. Przecież TK/Egmont nie siedzą każdego miesiąca i przy kawce mówią (...)maszyna losująca jest pusta, następuje zwolnienie blokady(...) w tym miesiącu wydamy Epic Punisher oraz Tintina - wyślijcie info do drukarni  :o
Katalog to jest kolejna forma reklamy, tak jak te co sobotnie filmy na YouTubie. Wiesz, ja mam wrażenie, że harmonogram wydawniczy to Egmont ma ułożony z rocznym wyprzedzeniem, co nieraz było podkreślane na spotkaniach i wprowadza tylko poprawki do niego, bo nieraz coś dołoży lub przesunie, a nie jest tak ja ty piszesz. A to że w katalogu są zapowiedzi komiksów, to nie ma co się dziwić, bo to normalne, bo są częścią oferty wydawniczej. Dla czytelnika jest to taki tylko bonus.

Takie same katalogi jak Egmont mam NSC czy KG, które nie różnią się formą zbytnio od Egmontowego, tylko tam jest po prostu mniej komiksów. No i są w formie cyfrowej.
« Ostatnia zmiana: Cz, 30 Marzec 2023, 22:11:17 wysłana przez michał81 »

Offline badday

« Odpowiedź #1406 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 22:17:20 »
Moment, jaki miesiąc? Jakie 6 tygodni?
Warszawskie Targi Ksiażki 2023 termin: 26 do 29 maja 2023
Pyrkon 2023 termin: 16 cze 2023 – niedz., 18 cze 2023

Offline xanar

« Odpowiedź #1407 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 22:25:39 »
On ma kalendarz Bazyliański :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1408 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 22:56:57 »
A to sorki - w poprzednich latach Pyrkon zawsze był pierwszy - na przełomie kwietnia i maja. Nie sprawdziłem, że tegoroczny przenieśli na czerwiec. Czyli ja tam swoje przewidywania do jakichś 6 tygodni podtrzymuję. Będzie niedługo  przed podwójnymi targami książki w maju.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1409 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 07:40:22 »
Katalog to jest kolejna forma reklamy, tak jak te co sobotnie filmy na YouTubie. Wiesz, ja mam wrażenie, że harmonogram wydawniczy to Egmont ma ułożony z rocznym wyprzedzeniem, co nieraz było podkreślane na spotkaniach i wprowadza tylko poprawki do niego, bo nieraz coś dołoży lub przesunie, a nie jest tak ja ty piszesz. A to że w katalogu są zapowiedzi komiksów, to nie ma co się dziwić, bo to normalne, bo są częścią oferty wydawniczej. Dla czytelnika jest to taki tylko bonus.

Takie same katalogi jak Egmont mam NSC czy KG, które nie różnią się formą zbytnio od Egmontowego, tylko tam jest po prostu mniej komiksów. No i są w formie cyfrowej.

Przecież to o czym ja cały czas piszę teraz sam potwierdzasz  ;D a jednocznieśnie sam negujesz  ::) zdecyduj się Two-face Man  ;)

Mnie wystarczyłaby wersja cyfrowa akurat nie mam parcia na wersję papierową - katalog pozwala mi łątwo zweryfikować których komiksów nie mam, które serie będą wydawane niedługo i jak organizować miejsce na półkach bo zbliżam się do 900 woluminów a może 1000 a miejsce na ustawienie jest constans...
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Marzec 2023, 07:51:09 wysłana przez dinogal »