Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606644 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1350 dnia: So, 25 Marzec 2023, 12:33:11 »
Może trzeba by stworzyć na forum listę pytań, na które pan Tomasz po reklamie komiksów Egmontu mógłby odpowiadać co tydzień. Na pewno zaspokoiłoby to część marud i dało kolejne tematy do dyskusji na forum. Choć ja to wolałbym, żeby pozostał przy reklamach, bo i tak nie zadowoli największych hejterów, którzy kupują na tomy komiksy wielkiego E.
Już chyba była taka inicjatywa, to odpowiedział tylko na jedno, niech pan powie panie TK, dlaczego jest pan taki wspaniały, pamiętam bo to było moje pytanie.   :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1351 dnia: So, 25 Marzec 2023, 13:29:58 »
Generalnie muszę powiedzieć że pan Tomasz Kołodziejczak ma bardzo dużo czasu na czytanie i oglądanie , albo ma tak wszystko poukładane i dobrą ekipę w firmie że dużo rzeczy "samo się robi"  ;) albo nie śpi wcale i stąd czasem ku naszemu szcześciu i zadowoleniu drobne błędy w komiksach tu i ówdzie przez które niektórzy nie mogą spać  :)
Ja napewno  tyle nie czytam a widzę że się da, muszę przeanalizować co robię nie tak.
Podsumowując,  bardzo ciekawy dobór literatury naszego ulubionego wydawcy  :)
Pozdrawiam

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1352 dnia: So, 25 Marzec 2023, 18:24:19 »
Najlepsza wypowiedź wyrwana z kontekstu od TK w dzisiejszym filmiku na YT. :)
"Oszukiwał bym wszystkich w tym samego siebie"

"Jakoś mało beletrystyki towarzyszy mi w marcu"
Bo sprzedał pan egmontowy dział książki. Tak mógłby pan wydawać więcej ciekawych pozycji.

TK czyta nasze forum ale udaje dziś, że nie rozumie o co nam chodzi. Bardzo chętnie posłuchamy informacji o komiksach Egmontu. Tylko, że jakichś nowych. A to co dostajemy, to pakiet reklamowy powtarzający zapowiedzi, które znamy już ze strony internetowej. To takie coś wykpiwamy, bo my chcemy nowych faktów. Ewentualnie jakiś rys historyczny, jak był w filmiku o magazynie "Świat Komiksu". Dzisiejsze info o tym co szef Egmontu czyta prywatnie jest może zabawne, ale pośmialiśmy się i może zejdźmy na tematy które są interesujące dla komiksiarzy.

Kiedy kolejny Epic Spider-Mana? Kiedy 2 tom Straczyńskiego? Kiedy 2 tom Epic Punishera? Czy ręka w dodruku 10 tomu Kolekcji Rosy będzie dosztukowana? Dlaczego zwiększa się liczbę Gigant Poleca Extra, a nie przywraca 12 regularnych tomów Gigant Poleca? Kiedy będzie wreszcie Lucky Luke Cesarz Smith? Czemu jeśli Egmont zamierza dublować tomy WKKDC, to nie ma zapowiedzi nie wydanych tytułów z listy niemieckiej np. Batman and the Outsiders, Invasion czy "52"? Takich i podobnych informacji byśmy chcieli się dowiedzieć z tych filmików na YT. A jeśli TK czyta nam katalog zapowiedzi które znamy, to ja na nie macham ręką.

Ring wolny będzie już za 2 miesiące na spotkaniu Egmontu na Targach książki. Tzn. jeśli będzie czas na pytanie po godzinnym ględzeniu o komiksach dziecięcych, które #nikogo.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Marzec 2023, 18:37:45 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Dracos

« Odpowiedź #1353 dnia: So, 25 Marzec 2023, 18:28:04 »
Ale czemu piszesz my skoro to Ty chcesz się dowiedzieć. Pisz normalnie chcę wiedzieć, a nie chowasz się za jakieś bliżej niesprecyzowane my :D

Offline Midar

« Odpowiedź #1354 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:06:21 »
Bazyl, jesteś kuriozum tego Forum i TK dobrze wie, że się dystansujemy od Twojej osoby, poglądów i debilnych pytań.
Panie Tomku, jeśli można, to „Cesarza Smith’a” prosimy wydać na samym końcu. Poczekamy.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1355 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:07:53 »
Generalnie muszę powiedzieć że pan Tomasz Kołodziejczak ma bardzo dużo czasu na czytanie i oglądanie , albo ma tak wszystko poukładane i dobrą ekipę w firmie że dużo rzeczy "samo się robi"  ;)

Na tym polega jego praca.
- Panie Tomaszu, może wydamy komiksy Star Trek?
- Ciekawy pomysł. Trzeba zrobić mały research. Załatwcie te komiksy do przeczytania, a ja w tym czasie jadę obejrzeć wszystkie sezony serialu.

A serio to mnie interesuje kwestia polskich akcentów, a konkretnie to:
- jak wyglądała sprawa polskich okładek w polskich wydaniach DC Odrodzenie, może jest tam coś ciekawego do opowiedzenia (jak to przebiegało, czy były problemy z czymś); choć może już ten temat był bardziej poruszony;
- jak wyglądała sprawa komiksu w Batman - Świat, czy były narzucone jakieś ramy opowieści (że coś konkretnie ma się stać), czy była całkowita dowolność, ile czasu na zrobienie;
- czy będziemy mieli jeszcze jakieś takie polskie akcenty (np. KBOOM wydał komiks "Frankenstein żyje, żyje!" z okładką Trusta, może Egmont myślał nad takimi polskimi wariantami okładkowymi).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1356 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:09:52 »
Panie Tomku, jeśli można, to „Cesarza Smith’a” prosimy wydać na samym końcu. Poczekamy.

8) :D

Offline michał81

« Odpowiedź #1357 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:09:59 »
Już chyba była taka inicjatywa, to odpowiedział tylko na jedno, niech pan powie panie TK, dlaczego jest pan taki wspaniały, pamiętam bo to było moje pytanie.   :)
Ja tu sobie śmieszkuje z tym zakładaniem tematu.

Kiedyś na forum alei komiksu (bardzo dawno temu) był temat do zadawania pytań Egmontowi. I raz chyba na kwartał (albo pół roku, nie pamiętam) pan Tomasz udzielał regularnie odpowiedzi. Teraz to przeniosło się na dwa festiwale (łódzką emefkę oraz Komiksową Warszawę, wcześniej było na Pyrkonie), więc nie ma zbytnio sensu zakładanie takiego tematu. Zresztą temat samych zapowiedzi załatwia sam katalog, który pojawia się obecnie na KW, dzięki czemu znamy 98% tego co się ukaże w danym roku.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Marzec 2023, 19:16:35 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #1358 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:12:32 »
- jak wyglądała sprawa polskich okładek w polskich wydaniach DC Odrodzenie, może jest tam coś ciekawego do opowiedzenia (jak to przebiegało, czy były problemy z czymś); choć może już ten temat był bardziej poruszony;
Problemy to raczej stworzyła polska społeczność komiksowa doprowadzając do anulacji panelu z autorami tych okładek, a nie..... zapomniałem, to organizatorzy w porozumieniu z Egmontem, odwołali ten panel.

Offline Lavender Blue

« Odpowiedź #1359 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:15:09 »
Kiedyś na forum alei komiksu (bardzo dawno temu) był temat do zadawania pytań Egmontowi. I raz chyba na kwartał (albo pół roku, nie pamiętam) pan Tomasz udzielał regularnie odpowiedzi.

O, ale blast from the past mi zrobiłeś - było, było... pamiętam, że ludzie prawie zawsze byli niezadowoleni z większości tych odpowiedzi.  ;D

Offline michał81

« Odpowiedź #1360 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:15:59 »
jeśli będzie czas na pytanie po godzinnym ględzeniu o komiksach dziecięcych, które #nikogo.

Story House Egmont ma się bardzo dobrze :)

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/magazyny-dla-dzieci-story-house-egmont-ile-zarabia

może pora zweryfikować wiedzę bo z tym "nikogo" to jest mało śmieszne
« Ostatnia zmiana: So, 25 Marzec 2023, 19:17:30 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1361 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:23:34 »
Dobra, ale małe dzieci i rodzice nie przychodzą na ten panel.  Nie zadają tam pytań. Oni są zwykle na stoisku Egmontu i tam ewentualnie kupują. Na spotkanie przychodzą komiksiarze ciekawi co tam panie będzie w superhero. Chłonni takich newsów jak np. Straczyński i Epic Wolverine zapowiedziane w Łodzi. Byłem już na 4 komiksowych Warszawach od 2017 roku i zawsze gros uczestników to byli pasjonaci, a nie rodzice z dziećmi czy osoby rozpoczynające przygodę z komiksem.

@Midar
Mógłbyś sobie oszczędzić takich wypowiedzi. Bęckowanie TK w końcu daje efekty. Był Szninkiel i KC, będzie NML, skończyły się duble w MegaGiga. Jak będziesz siedział cicho, to nic się nie zmieni.
« Ostatnia zmiana: So, 25 Marzec 2023, 19:25:18 wysłana przez Bazyliszek »

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1362 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:24:41 »
O, ale blast from the past mi zrobiłeś - było, było... pamiętam, że ludzie prawie zawsze byli niezadowoleni z większości tych odpowiedzi.  ;D

Bo zdecydowana większość tych odpowiedzi to była "nie mogę na ten moment nic powiedzieć" :D

Offline Midar

« Odpowiedź #1363 dnia: So, 25 Marzec 2023, 19:46:03 »
Bęckowanie TK w końcu daje efekty. Był Szninkiel i KC, będzie NML, skończyły się duble w MegaGiga. Jak będziesz siedział cicho, to nic się nie zmieni.
Tylko jaki jest sens awanturować się o komiks, który jest dublem. Cesarz Smith u nas już wyszedł, więc nie ma parcia na ten tytuł. Może wyjść jako ostatni w kolekcji.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1364 dnia: So, 25 Marzec 2023, 20:12:49 »
"Bęckowanie TK" -  a kim ty jesteś, bucu, żeby "bęckować" pana Tomasza?