Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606638 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #945 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 18:24:34 »
Trzeba to zapisać w kalendarzu: Dzień w którym Bazyl prosił Egmont o wydanie czegoś po Haszet 🤣😂🤣
Przy okazji fajnie było się dowiedzieć jak sprzedawał Asterix w 90's nie wiedziałem że moj pierwszy* komiks był od Egmontu 🍻
No, wtedy ciężko było żeby twój pierwszy komiks nie był od Egmontu, ja leżałem chory w łóżku i dostałem "Mickey Mouse" MARZEC 1991 od Egmont American Ltd. (ale to ten sam Egmont jednak :-)) a miesiąc później w podobnej sytuacji (coś wtedy sporo chorowałem...choć teraz też jestem na L4 :-)) dostałem Superman 4/1991 z "TMcoś tam coś tamgruppen" z Bloodsportem na okładce, kurczę to był naprawdę krwawy komiks z, w gruncie rzeczy, PRAWDZIWYM (ten kto czytał wie o co mi chodzi) terrorystą Robertem Dubois (w niczym nie przypomina swojego w głębi duszy poczciwego alter ego z "Legionu Samobójców" Gunna). Jednak moim pierwszym komiksem super hero był ten MM bo tam był występ Super Goofy'ego który naparzał się z rozhibernowanym wielkim dinozaurem ;-) W TV leciał animowany Superman...To były czasy... Teraz też jest całkiem fajnie, aż za fajnie, aż człowiek boi się że zdziecinnieje do reszty i tylko chyba bedzie trzeba poszukać dodatkowego płatnego zajęcia żeby to wszystko pospłacać ;-)
« Ostatnia zmiana: Śr, 22 Luty 2023, 18:26:30 wysłana przez Kandor »

Offline SawiK

« Odpowiedź #946 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 18:46:12 »
dostałem Superman 4/1991 z "TMcoś tam coś tamgruppen" z Bloodsportem
Kurcze Panie złoty, też nabyłem (osobiście)tego Supermana. Mega wspomnienie, zdecydowanie jeden z najbrutalniejszych nr jaki się ukazał w tym miesięczniku. Ale u mnie pierwszym Superhero był Punisher 1/91(błagałem o  Batmana, widocznie coś nie zagrało😅) . Mimo wszystko komiks działał i zapowiadał te brutalne opowieści jakie będę później zakupywal. Batman 3/91 i eS 4/91. Mocny początek komiksowej przygody...zdecydowanie dziś bym nie kupił tych komiksów swoim młodym ale kiedyś to było...😉

Mój pierwszy komiks w 1994 roku to też był Królik Bugs i Kaczor Donald od Egmontu. Tylko że wtedy TK nie był jeszcze naczelnym pisma ani tym bardziej szefem całego wydawnictwa. Ach - piękne czasy.
Tak plujesz jadem w TK ,to powiedz proszę jakie to były piękne czasy te lata 90te :)🤔 ile ton komiksów Superhero Egmont wydawał nim przyszedł Tomasz K. i ruszył z KSK

Offline Roszadok

« Odpowiedź #947 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 19:09:25 »
Czy ktoś wie może, jak zostaną wydane zapowiedziane Marvel zombies ? Pamiętam że na zapowiedziach było z jedynką więc tomy, ale czy wszystko. Pytam bo w tym roku ma być MARVEL ZOMNIBUS RETURNS i kusi ^_^

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #948 dnia: Cz, 23 Luty 2023, 19:13:49 »
Na 100% nie jestem pewien, ale obstawiałbym 3 tomy z zawartością Marvel Zombies The Complete Collection vol. 1,2 i 3.

Offline Pestak

« Odpowiedź #949 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 06:39:44 »
A to Marvel zombies to przypadkiem nie dubel po kolekcji hachette?

Offline michał81

« Odpowiedź #950 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 07:54:22 »
A to Marvel zombies to przypadkiem nie dubel po kolekcji hachette?
Mnie zastanawia po jakim czasie komiksy przestają być dublem. 3 lata? 5 lat? 10 lat? 20 lat? A może jak komiks nie jest dostępny normalnie do zakupu tylko na rynku wtórnym?

Offline xardas

« Odpowiedź #951 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 07:57:48 »
Mnie zastanawia po jakim czasie komiksy przestają być dublem. 3 lata? 5 lat? 10 lat? 20 lat? A może jak komiks nie jest dostępny normalnie do zakupu tylko na rynku wtórnym?
Nigdy. Bo przecież jak chciałeś to kupiłeś te 3, 5, 10, 20 lat temu. A jak nie trudno, musisz nakarmić Januszy biznesu i wydać krocie na rynku wtórnym.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #952 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:07:03 »
Dla mnie jedną z najśmieszniejszych rzeczy jakie tu przeczytałem , to określenie "dubel" bo coś wyszło 30 lat temu na papierze toaletowym.

Offline xanar

« Odpowiedź #953 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:23:18 »
Ale pod warunkiem, że to masz, jak nie masz to nie jest dublem  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #954 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:24:34 »
Dla mnie śmieszne jest jak bardzo podobne nowe wydanie komiksu sprzed 9-10 lat kosztuje dziś 60% więcej niż poprzednik. Po cenach Straczyńskiego 1 i Zagłady Gotham czekam na ile zostanie wyceniona 8 zeszytowa Tajna Inwazja, różniąca się od wydania WKKM tylko inną okładką i brakiem dodatków.

Offline xanar

« Odpowiedź #955 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:31:36 »
To jest niesamowite jaki ty odklejony jesteś, zobacz sobie ile kosztowało paliwo, prąd itd. albo ile zarabiałeś 10 lat temu.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #956 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:38:09 »
Dla mnie śmieszne jest jak bardzo podobne nowe wydanie komiksu sprzed 9-10 lat kosztuje dziś 60% więcej niż poprzednik. Po cenach Straczyńskiego 1 i Zagłady Gotham czekam na ile zostanie wyceniona 8 zeszytowa Tajna Inwazja, różniąca się od wydania WKKM tylko inną okładką i brakiem dodatków.
Jak taki z ciebie śmieszek. To czemu nie porównałeś wydań Spider-man z Marvel Orgins z wydaniem Essentiali z Mandargory. Ile musisz zapłacić w tej twoje ulubionej kolekcji żeby mieć zawartość pierwszego Essentiala? Przypomnę, że wyszły tego aż 2 tomy, a jakoś nie krzyczałeś, że duble, że było to wydane taniej.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #957 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 08:38:27 »
Niech sobie będzie to wydanie. Dobre czytadło. Kto nie miał okazji, teraz się zainteresuje. Nie możesz przejść obok tego obojętnie?

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #958 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 11:41:17 »
Gdybyś czytał moje posty michał81 zamiast tylko atakować, to byś wiedział, że wyraźnie napisałem - kto ma 2 tomy Mandragory może sobie zrezygnować z kupowania tomów ze Spider-manem i Daredevilem też. Ja bym tak zrobił, bo mi brak koloru nie przeszkadza. Napisałem to i na forum i w swoim wpisie na blogu o Kolekcji.

To samo ze Spider-Manem - zeszyty do #40 numeru były już w Essentialach Mandragory, więc kto je ma, może odpuszczać i te tomy.

Ale nie - lepiej spamować i zionąć tym swoim jadem na forum.

Offline SawiK

« Odpowiedź #959 dnia: Pt, 24 Luty 2023, 11:45:06 »
Uo
Bądź konsekwentny i pisz to z uporem maniaka tak jak w kółko i powtarzalnie atakujesz Egmont