Egmont nie jest nam nic winny. Dlaczego to cudowne aszet nie wydało tego komiksu? Przecież to jest najlepsze wydawnictwo komiksowe w Polsce?
No właśnie chodzi o to, że Hachette wydało ten komiks w WKKM. W UK, w Niemczech, we Francji... U nas nie zdążyli bo WKKM PL skończyła się na 170 numerze. O powodach to już pisałem na początku tematu "Wydawnictwa kontra Kolekcje" i nie będę się tu powtarzał. W każdym razie ja uważam że Egmont Polska powinien wydać jeszcze minimum 39 tytułów z Marvela, których nie było jeszcze po polsku. I Armor Wars. Skoro na serial Tajna Inwazja będzie komiks, to na Armor Wars też powinien być.

Ale chcesz powiedzieć że gdyby Egmont wydał KD to ta niekomiksowa osoba by wtedy wszystko zrozumiała w Lokim? Przecież i tak nie kupi nie przeczyta bo co do zasady nie interesuje się komiksami.
Ale ja bym wtedy wziął ten komiks z mojej półki, przyniósł jej i pokazał skąd się to wzięło. Tak to muszę sięgać po serial animowany A:EMH BTW - Radę Kangów wymyślił w latach 80-tych Roger Stern. Kolejny run do przeczytania, oprócz wybranego story arcu "Under Siege".
Dla mnie skecz "Mieszkaliśmy w jeziorze" jest raczej krytyką elit, które sobie siedzą i piją chatou de chatoule podczas gdy inni nie mają co do garnka włożyć. I jak te elity potrafią kłamać o swojej przeszłości, bo w tym skeczu raczej widać, że aktorzy grają bogatych z urodzenia i raczej żaden z nich się nie dorobił majątku ciężką pracą, tylko go odziedziczył. O mieszkaniu w pudełku nie wspominając. Oczywiście jest to też dla mnie satyra o hiperbolizowaniu przeszłości. Tutaj jest o tym jak to źle wtedy było a teraz jest dobrze. Ale wystarczy odwrócić wektor i wyjdzie też idealizowanie przeszłości.