domyslam sie ze młody zerka przez rękę na obrazki jak czytasz. Nie zgodzę się że rysunki to drugi plan. Jezeli beda slabe to nie wiem czy dlugo da sie go zainteresować. Moja cora jak byla w jego wieku to nie wszystko lykala bo obrazki jej sie nie podobaly. Czasem ja przymusilem to sluchala az sama zaczela czytac.
Z moje strony https://www.gildia.pl/komiksy/479875-swiatla-polnocy-1-w-dolinie-trolli, wczesniej juz sporo osób poleciło tytuły ktore bym tu wrzucil. Na prawde te komiksy dla dzieci sa ladnie wydawane.
No akurat najczęściej leżymy na podłodze (za dużo kg w brzuchu, żebym wlazł na jego łóżko

) więc faktycznie na obrazki zerka i słucha jak czytam. Wiem, że jak będą jakieś wyjątkowo fatalne to go nie zainteresuję (dlatego chwilowo nie podejmę ryzyka komiksu czarno - białego, bo nie wiem czy podejdzie, a nie chcę go zrazić), ale wystarczy, że będą czytelne i po prostu ok

Te światła północy to mnie już od dłuższego czasu ciekawią - tylko czy to nie jest takie bardziej dla dziewczynek? Młody i tak ma dwie starsze siostry więc zabawa koralikami, lalkami itp. u niego jest na porządku dziennym, więc wolałbym coś bardziej "męskiego"

@michał81 dzięki za polecajki z KG - przepatrzę co tam ciekawego i może coś wybierzemy

W ogóle dziękuję wszystkim za odzew - trzeba wychować nowe pokolenie komiksowe, a największa szansa jest wtedy, jak się zacznie od dobrych rzeczy