Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606326 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #555 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 14:10:44 »
  A to fakt jeżeli tak, nie pamiętam nigdy zapowiedzi. Tak czy inaczej nie muszą przecież wydawać wszystkich Punktów Zwrotnych. Ja bym tych słów nie brał jako 100% zapowiedź. Raczej ogólnie, format się przyjął, ludzie kupują i chcą jeszcze,Egmont szuka kolejnych serii a X-Men jest oczywistym kandydatem, chociaż chyba nie jedynym.

Offline michał81

« Odpowiedź #556 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 14:21:32 »
@SkandalistaLarryFlynt wg mnie Punty Zwrotne nie przekreślają wydania epików X-men, rodzą tylko problem z rozłożeniem materiałów, bo tam są pewne różnice. I ktoś będzie musiał się nagłowić i pewnie napisać sporo maili do Marvela na zgodę aby dodawać materiał (sporo roboty, którą Egmont sam sobie ukręcił nad sobą).
I jest też problem z grzbietem. Epiki u nas mają daty, jak pominą coś co jest w Punktach to będzie dziura w latach  ;D ;D ;D, dla estety grzbietowego może to być ciężki orzech do zgryzienia.

W takim razie sorry za wprowadzenie zamieszania. Po prostu myślałem, że będziemy otrzymywać Daredevila w trejdach, tymczasem wyjaśniłeś mi, że przyjdzie czas, ale w klasyce. Może i lepiej - ładniej się będzie prezentować.
Ale czasowo moglibyśmy już to mieć, biorąc pod uwagę inne gnioty, które wychodzą w tym now, 2.0 i freszu...
I masz wyjaśnienie jak będzie wydany Daredevil.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #557 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 14:33:44 »
Z tych zapowiedzianych dodruków cieszy mnie najbardziej  Bloodborne 1 bo  plansze są dosyć fajne, a obecne ceny na portalach za ten komiks mnie odstraszają
Choć podobno scenariusz leży😉

Jak jesteś fanem gry to komiks Cię nie zawiedzie :)
Plus graficznie nasz Pioter wspiął się wyżyny swojej twórczości.

« Odpowiedź #558 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 14:43:52 »
  Tak czy inaczej zapowiedzi Batmana sprzed Knightfallu nawet nie w tym roku jeszcze niczym nie przebiją. Norm i Alan to jeszcze większy dreamteam niż John i Chris.

Offline death_bird

« Odpowiedź #559 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:31:23 »
Egmont sam zrobił sobie problem, wydając najpierw X-men Jima Lee, teraz Punkty Zwrotne. Jak wydadzą w punktach X-MEN X-TINCTION AGENDA oraz X-CUTIONERS SONG to o tych epikach można zapomnieć.

Ale wychodzisz z założenia, że oni będą tutaj próbowali działać jak ten chirurg ze skalpelem i będą się bawić w jakieś jigsaw puzzles. A mogą po prostu przywalić młotem na zasadzie: zaczynamy wydawać epiki, materiał będzie się dublował z punktami zwrotnymi oraz tomem J. Lee i co nam zrobicie. :)
Wystarczy, że zaczną to wydawać w jakimś 2026 i np nie będą robić żadnych dodruków punktów zwrotnych.
Kto zabroni molochowi?  8)

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #560 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:53:14 »
Ale wychodzisz z założenia, że oni będą tutaj próbowali działać jak ten chirurg ze skalpelem i będą się bawić w jakieś jigsaw puzzles. A mogą po prostu przywalić młotem na zasadzie: zaczynamy wydawać epiki, materiał będzie się dublował z punktami zwrotnymi oraz tomem J. Lee i co nam zrobicie. :)
Wystarczy, że zaczną to wydawać w jakimś 2026 i np nie będą robić żadnych dodruków punktów zwrotnych.
Kto zabroni molochowi?  8)

Wydaje mi się to jedyną rozsądną opcją, ale będzie wtedy narzekania na duble :P

Offline komiks

« Odpowiedź #561 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 15:53:22 »
  Tak czy inaczej zapowiedzi Batmana sprzed Knightfallu nawet nie w tym roku jeszcze niczym nie przebiją. Norm i Alan to jeszcze większy dreamteam niż John i Chris.
Nie znam kompletnie tego runu, możesz napisać coś więcej? Dlaczego jest to dobre?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline amsterdream

« Odpowiedź #562 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 16:20:06 »

Takich odcinków potrzebujemy.

Szkoda, że na Epiki X-Men nie ma szans przez najbliższe trzy lata.
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #563 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 16:39:09 »
Nie znam kompletnie tego runu, możesz napisać coś więcej? Dlaczego jest to dobre?

Nie jestem pewien czy to można nazwać "runem" w dzisiejszym rozumieniu tego słowa, Grant bardzo długo pisał Batmana, dużo dłużej niż obecne talenciaki, ale to był raczej procedural sporo historii jedno-zeszytowych czasami, 2-3 zeszytowe, z rzadka na cztery zeszyty. Wątki obyczajowe co prawda są ciągnięte przez cały czas, ale same historyjki są mocno autonomiczne, jedynymi dłuższymi i bardziej znaczącymi wątkami jest ustawienie Tima Drake jako trzeciego Robina oraz Knightfall. Oprócz tych naszych przeglądałem trochę w internecie oryginalnych numerów i raczej się nie różniły. W skrócie Batman u podstaw, detektyw nie bojący się ubrudzić peleryny w ulicznym błocie. Komiks mocno wrażliwy społecznie i to w bardzo wielowymiarowy sposób, bardzo dużo dramatycznych wątków, Grant lubiący wykorzystywać moore'owski wzorzec "jednego złego dnia", bez laserowych łodzi podwodnych i skakania po wymiarach. Batman już nie samotnik, ale jeszcze bez swojej familii, która by się nie zmieściła we wszystkich willach dr. Kluczyka. Do tego autor kultowych już dzisiaj postaci takich jak Zsasz, Brzuchomówca czy Anarky. O rysunkach nie wspominam bo mówią same za siebie. Praktycznie wszyscy tutaj chwalą Knightfall a tak naprawdę w stosunku do poprzedników to już był wyraźny spadek formy. Mnóstwo fanów Batmana kocha Alana Granta za to co robił z tą postacią i ja do nich należę. I uprzedzając tutaj kolegę Michała co pewnie stwierdzi, że to wszystko co stare to nostalgia i tylko Spectacular od Muchy jest nienostalgicznie zajebisty to jakieś 4 lata temu wyciągnąłem kilka najzupełniej losowych Batmanów z szafy i też były nienostalgicznie zajebiste. Snyder czy King to mogą wziąć, wyjść i "zamknąć za sobą drzwi".
« Ostatnia zmiana: So, 21 Styczeń 2023, 16:41:59 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline michał81

« Odpowiedź #564 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 16:51:14 »
@SkandalistaLarryFlynt normalnie jak ty mnie znasz. Ale tu się mylisz, akurat Batman z lat 80-90 nadal dobrze się trzyma wg mnie. Wiadomo wizualnie może nie podejdzie każdemu, ale scenariuszowo wg mnie stoi dużo wyżej niże to co dostajemy w epikach Spider-man i w sumie jest to właśnie zasługa Granta.

Offline death_bird

« Odpowiedź #565 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 17:10:20 »
Wydaje mi się to jedyną rozsądną opcją, ale będzie wtedy narzekania na duble :P

Ja w takiej sytuacji wyrzucę Milestones na śmietnik z szerokim uśmiechem na ryju.
Względnie oddam do biblioteki. Z takim samym uśmiechem.
Bo też zakładam, że nie znajdzie się idiota, który by to ode mnie wtedy odkupił.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #566 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 17:12:14 »
Ja w takiej sytuacji wyrzucę Milestones na śmietnik z szerokim uśmiechem na ryju.

Jak będziesz wyrzucał zamiast oddawać do biblioteki to daj znać, za koszty wysyłki to mogę wziąć :D

« Odpowiedź #567 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 17:15:23 »
 Oj tam drobny złośliwy żarcik, nie bierz wszystkiego śmiertelnie poważnie. Przy okazji wykonałem mały risercz. U nas po Kinght's End przeskoczono na Legends of the Dark Knight (też dobre) a ja myślałem, że Grant skończył gdzieś na Troice a tu się okazało, że w No Man's Land też się będzie pojawiał. No i w opinii jednego z "zakochanych" w scenopisarstwie Alana Granta, znalazłem skrót którego mi zabrakło a  który chyba doskonale sumuje jego twórczość w Batmanie. Street-level noir action-drama.

Względnie oddam do biblioteki. Z takim samym uśmiechem.
Bo też zakładam, że nie znajdzie się idiota, który by to ode mnie wtedy odkupił.

Nie rozpędzaj się tak za bardzo z tym i nie zapominaj że te Milestones to chyba z wyjątkiem Mrocznej Phoenix same cross-overy a w epikach pewnie poleci jedynie Uncanny.
« Ostatnia zmiana: So, 21 Styczeń 2023, 17:23:13 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline death_bird

« Odpowiedź #568 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 17:35:03 »
Myślę, że jeżeli dożyję to w okolicach 2026 (jeżeli wtedy takie epiki faktycznie miałyby ruszyć, bo na razie to sobie jedynie fantazjuję na jawie) będę w stanie podjąć decyzję czy wchodzę w epiki Egmontu (to będzie skądinąd zależało od ich zawartości) czy idę po całości i inwestuję w omnibusy. Tak czy siak zakładam, że Milestones mogą być moim najmniejszym zmartwieniem.

Offline parsom

« Odpowiedź #569 dnia: So, 21 Styczeń 2023, 17:40:22 »
A Człowieka z Ciguri to nie dodrukują...