Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 604862 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #435 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:28:44 »
Zawsze jest możliwość, że TK ten filmik nagrał po to, żeby czytelnicy zaczęli go namawiać, żeby wydał te komiksy, o których mówi :P

Offline amsterdream

« Odpowiedź #436 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:33:16 »
A ja się nie dziwię że boją się wchodzić w Doctora Who. W życiu nie widziałem nawet jednego odcinka, nie wiem nawet co to jest a już trochę wiosen na tym padole spędziłem. Raczej u nas niezbyt znana marka.
Czas nas zmienił, chłopaki...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:35:18 »
A ja się nie dziwię że boją się wchodzić w Doctora Who. W życiu nie widziałem nawet jednego odcinka, nie wiem nawet co to jest a już trochę wiosen na tym padole spędziłem. Raczej u nas niezbyt znana marka.

Dlatego napisałem, że zero zdziwienia. Ale serial jest genialny, gdybyś kiedyś miał możliwość. Oczywiście warto zacząć od rebootu z 2005, te stare dopiero potem.

Offline michał81

« Odpowiedź #438 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 10:49:35 »
Raczej u nas niezbyt znana marka.
No to jesteś w błędzie. Dr Who jest u nas dość popularny, tylko nie w świecie komiksiarzy. Widziałem jaka radość była z ogłoszenia, że najnowsza seria będzie dostępna na Disney+.
« Ostatnia zmiana: So, 14 Styczeń 2023, 12:08:32 wysłana przez michał81 »

Offline radef

« Odpowiedź #439 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:13:20 »
Zapisujcie, Egmont wyda "Doktora Who".
Oczywiście, jeżeli plan przywrócenia do ogólnej świadomości tej marki się powiedzie. Ponieważ na razie to jest popularność na poziomie mniejszej niż "Star Treka", a "Star Trek" pewnie jakimś hitem sprzedażowym nie jest. I trudno powiedzieć, ile fanów serialu sięgnęłoby po komiksy. Ale jeżeli serial na Disney+ będzie hitem, to "Doktor" w trymiga znajdzie się w ofercie Egmontu.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Kvothe

« Odpowiedź #440 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:38:29 »
Nie będzie hitem, obejrzą/sprawdzą go tylko ci co znają doktora. Ten odcinek to takie 'chciał bym wydać, ale my tu mamy zarabiać pieniądze a nie ...' Star Trek moim zdaniem to dużo większa marka, obecna w mediach od dawna.

Offline radef

« Odpowiedź #441 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:44:37 »
Nie będzie hitem, obejrzą/sprawdzą go tylko ci co znają doktora.
Nie twierdzę, że na pewno, ale może być. Tym bardziej że będzie to kolejny lekki reboot serialu. Przecież ostatni szczyt popularności "Doktora" to wcale nie restart serialu 18 lat temu, ale moment, gdy "Sherlock" pisany przez Moffata zdobył wielką popularność, a przy okazji też pisany przez niego "Doktor". Obecnie główną przeszkodą popularności "Doktora" jest śladowa dostępność poza UK.
Tak jak mówię - swego czasu pewien szef dużego wydawnictwa zarzekał się, że Marvela wydawać nie będzie, a 2 lata później zaczął ochoczo wydawać Marvela.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Warpath

« Odpowiedź #442 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 11:58:38 »
Doctor Who - świetny serial w zależności od sezonu i postaci będącej Ktosiem. Przykładowo ta kobieca wersja, która wskoczyła w rolę jakiś czas temu jest pożałowania godna, lecz poprzednie trzy wraz z wątkami przewodnimi i indywidualnymi epizodami były mega. Niestety faktycznie nasz polski rynek za bardzo nie zna tej franczyzy, mimo że można śmiało powiedzieć jest kultowa na świecie.

Jeśli chodzi o wideo epizod Egmontu - jestem mile zaskoczony. Wreszcie coś ponad czyste wyświetlanie reklam poprzez pokazywanie nowości wydawniczych, które każdy może znaleźć na stronie sklepu. Trafiają do mnie takie koncepty, gdzie omawiana jest szersza perspektywa okołotematyczna bez takiego łopatologicznego nakłaniania do zakupu oferty. Jasne, jest to kanał Egmontu i jedną z jego misji jest reklama produktów, jednak moim zdaniem powinno być to zbalansowane z innymi treściami, które spowodują, że każdy będzie zainteresowany przekazem. Albo przynajmniej powinna być dorzucona jakaś ciekawostka, hint, zapowiedź, która nie jest ogólnie dostępna. Panie Tomaszu - krok w dobrą stronę, aby tak dalej.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #443 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 12:55:22 »
Po tym filmiku mój szacunek do pana Kołodziejczaka wzrósł o 60%  8)

Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Death

« Odpowiedź #444 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 13:00:10 »
Drugi najlepszy odcinek Niesamowitych przygód Tomka Kołodziejczaka po tym, w którym pokazał stare nagranie.

Offline parsom

« Odpowiedź #445 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 13:31:34 »
A ten komiksowy doktor to ma jakiś sens/poziom?

Doktor to jest mega znana marka. I do tego klasyk.

Ale z tego zestawienia to najbardziej bym się ślinił do "Opowieści z krypty"...
« Ostatnia zmiana: So, 14 Styczeń 2023, 13:46:46 wysłana przez parsom »

Offline SawiK

« Odpowiedź #446 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 16:14:09 »
Los Jonaha Hexa te został przypieczętowany. Szkoda wielka, jednocześnie cieszę się że wydali dany run do końca.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #447 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 16:16:06 »
Ale z tego zestawienia to najbardziej bym się ślinił do "Opowieści z krypty"...

W ogóle wszystko bym brał stamtąd, to jest dużo ciekawsze od tego, co Egmont aktualnie wydaje. Nie tylko zresztą Opowieści z krypty mam na myśli, ale też wiele innych z EC, też czekam na to od dawna. I te komiksy z Przygody. I Aragones. To by było coś pięknego. Jedynie właśnie Jonaha Hexa mi nie szkoda, bo po prostu nie czytałem tego, który aktualnie wychodzi.

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #448 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 19:11:47 »
Nie wiem czy los Hexa jest tak do końca przesądzony. Była mowa, że w ciągu roku, dwóch lat nie zobaczymy nic z tym bohaterem. Kto wie co będzie za 3-4 lata? Marvela też kiedyś mieli nie wydawać, a poprzednie wydanie "Hellblazera" schodziło tak kiepsko, że więcej mieli w niego nie wchodzić. A teraz co? Coś około 10 tomów chyba już jest/będzie. "Lucyfera" też mieli nie wznawiać, bo zalegał w magazynach. Pamiętam jak sam kupiłem cały komplet w miękkiej, bo miało nie być wydania w twardej oprawie. Rynek jest zmienny. To, że dzisiaj coś nie wyjdzie nie znaczy, że za jakiś czas się to nie stanie. Mang też mieli już nie wydawać, a jednak. Fakt, że weszli w trochę inną kategorię niż ostatnio, ale sam fakt. W dodatku teraz to może wypalić. Tego "Sticha" sam kupię, bo lubię filmy Disney'a. Co będzie dalej zobaczymy. Ja bym nie przekreślał Hexa, ani innych tytułów. No może tych, z którymi jest problem w pozyskaniu materiałów. Tutaj pewnie faktycznie nie będą się bawić.

Offline xardas

« Odpowiedź #449 dnia: So, 14 Styczeń 2023, 19:20:17 »
W takich sytuacjach zawsze trzeba pamiętać, że jak ktoś mówi, że „tego a tamtego to zdecydowanie nie zrobi”, to mówi to na swój obecny stan wiedzy. Za jakiś czas może mi się odmienić, tylko krowa zdania nie zmienia ;)