Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606100 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #405 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:02:37 »
Ja myślę, że jak w Egmoncie rozkminiali w jaki sposób wydać ten tom, to ktoś tam wziął i powiedział "a przy jakiej opcji też nasz psychofan się bardziej wkurwi?" No i zagadka rozwiązana.

Offline michał81

« Odpowiedź #406 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:13:34 »
Gdyby tak było to USM 13 zawierałby tylko zeszyty 150-160 i Ultimate Fallout 1-6. Jeśli nagle jeden tom staje się 50% grubszy wobec wszystkich poprzednich, to to jest minimum dziwne. Tym bardziej że jak pisze michał81 ci Avengers to zupełnie inna, niezwiązana ze śmiercią historia. I biorąc pod uwagę sporo poprzednich podobnych komiksów Egmontu, nie sądzę, że to jest pszypadeq.
Od kiedy bierzesz moje słowa za pewnik, kiedy zawsze je podważasz. Czytałeś? Nie, więc skoro Egmont tak wydał, to znaczy, że musi tak być.

Offline xanar

« Odpowiedź #407 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:26:57 »
Dokładnie. I znowu wkurza niemożebnie. 10 tomów z podwójnymi trejdami USM a tu nagle ostatni z Ultimate Peterem Parkerem jest potrójny jeśli chodzi o zawartość zeszytów. Bo nie można było zeszytów 150-152 dać do poprzedniego zeszytu. Oczywiście, że nie można. Jak jeszcze raz ktoś mi napisze że Egmont Polska nie uznaje Kolekcji za konkurencję, bo są słabsze czy ucięte, to wyśmieję go. I pokażę skład Imperatywu Thanosa, czy właśnie USM 13. Nowy rok, te same sztuczki od TK. Tak się wkurzyłem, ze nie wiem czy ten tom kupię. Kusi, ale polityka wydawnicza Egmontu to jakiś dramat.

Poza tym jeszcze 6 pozycji z tej listy, plus Giganty.

No nie uznaje i do tego przyczynia się ta nowa kolekcja ramot, gdzie jest:
- gorszy papier
- cieńsze i droższe tomy
- tradycyjnie literówki w każdym egzemplarzu

Nie wiem czy ta kolekcja nie chce "niszczyć" nowych klientów, bo jak taki gościu weźmie w Empiku do ręki taki komiks to przecież już w życiu po żaden nie sięgnie.

Rozwiązanie teorii spiskowej Egmonta:
To nie jest przypadkiem tak, że to co było wydawali na podstawie tych harcoverów
https://www.previewsworld.com/Catalog/Series/20857-ULTIMATE-SPIDER-MAN-HC
których było 12 a do 13 dali to co zostało i już, wszystko, można się rozejść.

Od kiedy bierzesz moje słowa za pewnik, kiedy zawsze je podważasz. Czytałeś? Nie, więc skoro Egmont tak wydał, to znaczy, że musi tak być.
Bazyl kup sobie w kolekcji, oni lepiej wydali - Komplecisto niekompletnych kolekcji, których nawet nie skompletowałeś  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #408 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:32:23 »
- gorszy papier
Papier ma być podobno lepszy, po krytyce jaka spadała na ten w testowym rzucie.

Rozwiązanie teorii spiskowej Egmonta:
To nie jest przypadkiem tak, że to co było wydawali na podstawie tych harcoverów
https://www.previewsworld.com/Catalog/Series/20857-ULTIMATE-SPIDER-MAN-HC
których było 12 a do 13 dali to co zostało i już, wszystko, można się rozejść.
Przecież ten 13 tom to jest oryginalna zawartość Omnibusa

Bazyl kup sobie w kolekcji, oni lepiej wydali - Komplecisto niekompletnych kolekcji, których nawet nie skompletowałeś  ;D ;D ;D
Nie rozumiem o co ci chodzi.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:38:16 wysłana przez michał81 »

Offline MLeSkr

« Odpowiedź #409 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:37:52 »
Osobiście jestem ciekaw, czy po Ultimate Pajączku dostaniemy przygody Moralesa? Fajnie by było. Osobiście myślę nad D&D, bo w "Baldur's Gate" zagrywałem się godzinami i teraz czekam na trójkę. Nie liczę na jakiś wybitny tytuł szczerze mówiąc, ale kto wie? Może miło się człowiek zaskoczy.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #410 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:40:47 »
Ja myślę, że jak w Egmoncie rozkminiali w jaki sposób wydać ten tom, to ktoś tam wziął i powiedział "a przy jakiej opcji też nasz psychofan się bardziej wkurwi?" No i zagadka rozwiązana.

Tak pewnie było. :)

Ja otwieram kolejne numery Giganta i też znajduję literówki. I takie błedy mnie trochę denerwuję, niezależnie u którego wydawcy wystąpią.

Offline michał81

« Odpowiedź #411 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:40:52 »
Osobiście jestem ciekaw, czy po Ultimate Pajączku dostaniemy przygody Moralesa?
Myślę, że dostaniemy. Pewnie trzeba będzie poczekać do oficjalnego katalogu w maju na KW.

Offline xanar

« Odpowiedź #412 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:43:19 »
Papier ma być podobno lepszy, po krytyce jaka spadała na ten w testowym rzucie.
Przecież ten 13 tom to jest oryginalna zawartość Omnibusa
 Nie rozumiem o co ci chodzi.
Się okaże jak to z tym papierem, to najwyżej będzie trochę gorszy od Egmontów a nie o wiele gorszy  :)
No faktycznie zapomniałem, że takie coś było, no to omnibusa mu wydali a ten jeszcze narzeka, kolekcja nigdy nie wyda omnibusa  :)
To nie do ciebie było tylko do naszej gwiazdy.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #413 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:47:41 »
No wydali mu omnibusa, ale powinni wydać tylko to co nie wyszło w kolekcji bo każdy prawdziwy komplecista ma już jedyne i prawdziwe wydanie śmierci USM z kolekcji WKKM. A tak Egmont wydał dubla…

Online Kandor

« Odpowiedź #414 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:50:35 »
Egmont wydaje komiksy z serii Epic Collection. Więc nie będzie chyba bardzo "off topic" jeśli ogłoszę/przypomnę, iż jakąś godzinę temu nowe komiksy z oryginalnej serii Epic Collection zapowiedział (nieodłącznie z Curtisem)  Uncanny Omar na Near Mint Condition na YouTube 🙂 Są BARDZO MIŁE niespodzianki 🙂

Offline michał81

« Odpowiedź #415 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:54:40 »
Egmont wydaje komiksy z serii Epic Collection. Więc nie będzie chyba bardzo "off topic" jeśli ogłoszę/przypomnę, iż jakąś godzinę temu nowe komiksy z oryginalnej serii Epic Collection zapowiedział (nieodłącznie z Curtisem)  Uncanny Omar na Near Mint Condition na YouTube 🙂 Są BARDZO MIŁE niespodzianki 🙂
Tylko, że nic co by dotyczyło Polski. Niestety nadal brak Amazing Spider-Man Epic Collection vol. 16. Brak też kolejnego tomu Punisher Epic Collection.
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Styczeń 2023, 18:56:53 wysłana przez michał81 »

Offline Deg

« Odpowiedź #416 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 19:23:41 »
Tak pewnie było. :)

Ja otwieram kolejne numery Giganta i też znajduję literówki. I takie błedy mnie trochę denerwuję, niezależnie u którego wydawcy wystąpią.
Może spróbuj w swoich postach nie robić literówek, zobaczymy, czy to tak łatwo ;)
This is my truth, tell me yours.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #417 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 19:41:07 »
Może spróbuj w swoich postach nie robić literówek, zobaczymy, czy to tak łatwo ;)

Sorry, ale jednak co innego post na forum, a co innego coś, za co ktoś bierze pieniądze.

Offline xanar

« Odpowiedź #418 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 19:59:20 »
Skąd wiesz czy on nie bierze za promocje kolekcji :) Albo za hejt na Egmont :) a może jedno i drugie :)

Online Kandor

« Odpowiedź #419 dnia: Cz, 12 Styczeń 2023, 19:59:39 »
Tylko, że nic co by dotyczyło Polski. Niestety nadal brak Amazing Spider-Man Epic Collection vol. 16. Brak też kolejnego tomu Punisher Epic Collection.
Nie powiedziałbym że NIC nie dotyczyło Polski, wręcz przeciwnie: do Omara doszło właśnie że nasz Egmont wydaje Epiki, tylko że jak zwykle wszystko pomieszał: rok temu dostał egzermplarz Spectaculara od Muchy i co odcinek mówił że "szkoda że to nie oversized (a to jest DOKŁADNIE ten format), a dziś mówi że te Epiki Egmontu to "oversized HC", a to standardowy format zdecydowanie. Poza tym mowa o tym, że Egmont "startuje" z wydawaniem tej linii, a to, oczywiście, spore niedomówienie :-)