Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606198 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Spiff

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1785 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 09:05:22 »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline Teli

« Odpowiedź #1786 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 09:16:12 »
Na miejscu Egmontu nie wrzuciłbym katalogu z czystej złośliwości i sadystycznej chęci przyglądania się jak w trakcie weekendu majowego ten temat pęcznieje o 30 stron sfrustrowanych postów :)

Offline dreamer36

« Odpowiedź #1787 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 09:16:36 »

Online donT

« Odpowiedź #1788 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 09:19:16 »
Napisalbym, ze mam ten katalog w dupie, ale pewnie zostalbym tu za to niewybrednie i sarkastycznie zroastowany, napisze wiec, ze mam go gdzies.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Death

« Odpowiedź #1789 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 11:35:09 »
Jeśli w tym katalogu nie będzie:
- zamknięcia trzeciego cyklu Gwiezdnego Zamku
- Corto Maltese w Berlinie
- trzeciego cyklu Pasażerów wiatru
, to się naprawdę zdenerwuję i pójdę do pani.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1790 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 11:51:36 »
Wszyscy czekamy na katalog - to już chyba taka tradycja. A tak naprawdę po co nam ten katalog? Zobaczymy co będzie wydane w listopadzie, potem i tak będzie miało obsuwę na luty, a suma sumarum i tak wszyscy wszystko kupimy :)

Zapowiedzi z wyprzedzeniem na 2 miesiące są wg mnie wystarczające - przynajmniej okolice 10 każdego miesiąca, to nie tylko wypłata, ale i zapowiedzi :) wtedy wiemy co i jak wydadzą, w jakich cenach, ile stron, a obsuwy się zdarzają wtedy już tylko pojedyncze.

A tak Egmont raczy nas katalogiem i same narzekania: nie ma cen, nie ma zawartości, nie ma czy pojedynczy czy podwójny, nie ma ilości stron, nie trzymają się dat, itp.

Więcej luzu, Panie i Panowie - to tylko hobby i trzeba czerpać z niego jak najwięcej radości :)

No mi obecny katalog bardzo pomaga skatalogować i odnaleźć się w tym co musze kupić a co już mam, spis tytułów plus okładki i to wszystko czego potrzebuje :) a to czy są ceny i czy wyjedzie w sierpniu czy lutym to ma sprawę trzeciorzędną ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #1791 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 12:46:04 »
U mnie to zadanie spełniają filtry na Gildii, gdyż katalog nie pokazuje wyprzedanych pozycji :)

Offline dinogal

« Odpowiedź #1792 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 13:29:07 »
Teraz wpadłem na genialny pomysł, jakby okładką ostatniego Katalogu "sygnowanego" przez TK był on sam zasiadający na tronie (a'la Żelazny tron) zrobionego z komiksów lub symboli SH, i to wszystko narysowane kreską komiksową a'la Scottie Young  ;D

Ależ to byłby rarytas, nawet za kase podejrzewam że popyt byłby ogromny :P

Offline Kandor

« Odpowiedź #1793 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 14:21:22 »
Teraz wpadłem na genialny pomysł, jakby okładką ostatniego Katalogu "sygnowanego" przez TK był on sam zasiadający na tronie (a'la Żelazny tron) zrobionego z komiksów lub symboli SH, i to wszystko narysowane kreską komiksową a'la Scottie Young  ;D

Ależ to byłby rarytas, nawet za kase podejrzewam że popyt byłby ogromny :P
Nie, plotki mówią CZĘŚCIOWO prawdę, tylko na tronie będzie zasiadać NOWA Królowa ;-)

Offline Kandor

« Odpowiedź #1794 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 14:23:23 »
Wszyscy czekamy na katalog - to już chyba taka tradycja. A tak naprawdę po co nam ten katalog? Zobaczymy co będzie wydane w listopadzie, potem i tak będzie miało obsuwę na luty, a suma sumarum i tak wszyscy wszystko kupimy :)

Zapowiedzi z wyprzedzeniem na 2 miesiące są wg mnie wystarczające - przynajmniej okolice 10 każdego miesiąca, to nie tylko wypłata, ale i zapowiedzi :) wtedy wiemy co i jak wydadzą, w jakich cenach, ile stron, a obsuwy się zdarzają wtedy już tylko pojedyncze.

A tak Egmont raczy nas katalogiem i same narzekania: nie ma cen, nie ma zawartości, nie ma czy pojedynczy czy podwójny, nie ma ilości stron, nie trzymają się dat, itp.

Więcej luzu, Panie i Panowie - to tylko hobby i trzeba czerpać z niego jak najwięcej radości :)
"A tak naprawdę po co nam ten katalog?"; "to tylko hobby" Zamilcz, heretyku!!! ;-)

Offline dinogal

« Odpowiedź #1795 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 14:40:44 »
Nie, plotki mówią CZĘŚCIOWO prawdę, tylko na tronie będzie zasiadać NOWA Królowa ;-)

Żartobliwie :)

Offline Takesh

« Odpowiedź #1796 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 14:49:49 »
O qrcze!!! Właśnie przeglądam ten nowy katalog. Ale pojechali z zapowiedziami. Nieźle. Nie spodziewałem się takiego uderzenia. Brawo!

Offline Jeez

« Odpowiedź #1797 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 14:53:56 »
O qrcze!!! Właśnie przeglądam ten nowy katalog. Ale pojechali z zapowiedziami. Nieźle. Nie spodziewałem się takiego uderzenia. Brawo!
Też przeglądam - lepiej być nie mogło.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1798 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 15:07:58 »
Ale o jakim katalogu Wy piszecie?  :o
Co to za ustrojstwo?  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kandor

« Odpowiedź #1799 dnia: Pt, 28 Kwiecień 2023, 15:15:18 »
Nabijacie się, ale w poprzednich katalogach jak najbardziej BYŁO uderzenie, może słabsze w roku ubiegłym, ale w 2021 roku jak najbardziej. Była zapowiedziana specjalna edycja Kajka i Kokosza, seria DC Limited, Doktor Strange w ramach Marvel Limited kgi sporo innych nowości. W tym roku pewnie będzie skromniej, ale nie tracę nadziei na jakąś drobną niespodziankę. Jeśli faktycznie TK we wrześniu ubiegłego roku, miast głównie zapowiedzieć nowości na pierwszą połowę 2023,i roku zapowiedział prawie wszystko (albo ostatecznie ograniczono ilość komiksów na drugą połowę roku) co ma być wydane (zwłaszcza z opasłych one-shot), to trudno, jego wina - w latach poprzednich było inaczej.
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Kwiecień 2023, 15:24:11 wysłana przez Kandor »