+ 2 tomy czy 2 w ogóle w tym roku?
Nie wiem o co pytasz. Jest wyraźnie napisane:
Epiki Marvela w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine
2epiki+2epiki+1epik=5epików
podstawy matematyki z podstawówki
5 epików w 2023: 2 Spider-many, 2 Punishery, 1 Wolverine
TK mówił na którymś spotkaniu, że seria ogólnie się słabo sprzedawała, zwłaszcza pod koniec, a samo dokończenie serii to bardziej ukłon w stronę tych, co kupili wszystkie. Fajnie, że nie porzucili takiej serii na 2 tomy przed końcem, jednak na chwilę obecną cała seria jest dostępna (nie wiem czy były jakieś dodruki), więc też bym nie liczył na dodatkowe historie z Invincible.
Ja bym nie upatrywał tego w sprzedaży tylko w tym, że jest to tytuł IMAGE, z którym jak wiadomo jest sporo problemów. Potwierdza to Mucha, Taurus i wiem, że Egmont miał z tym też problem. I nie mówię tu o tytułach, których prawa kupują wydawcy bezpośrednio od autorów. A co do tego jak to jest przestawione w filmie pana Kołodziejczaka, hmm.... wg mnie to jest czysta wypowiedź PR.
Pytanie czy chodzi o Fairest, Cinderella, Everafter, Batman VS Bigby czy te 12 zeszytów bezpośredniej kontynuacji od Billa Willinghama, które aktualnie się ukazują.
Swoją drogą, ciekawe w jakiej postaci wydadzą "Jack of Fables"? Bo jeśli w twardej, to dla mnie przy obecnym wzbranianiu się TK od wydania podstawowych Baśni na twardo będzie trochu niekonsekwentne.
Wg mnie będzie wszystko. "Jack of Fables" chyba miał być na miękko. Chyba ta informacja padła na emefce 2022.