Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606058 razy)

Offline Gazza

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #1425 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 14:13:52 »
Może Egmontowi nie chodzi o zapowiedzi w tym katalogu, ale biorąc pod uwagę drugie półrocze to można go tak traktować. I zdaje się tak pochodzi do tego większość forumowiczów. Skąd te pytania o termin ukazania się katalogu jeśli nie z ciekawości co "pan Tomek" planuje na resztę roku?

Online michał81

« Odpowiedź #1426 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 14:25:29 »
Skąd te pytania o termin ukazania się katalogu jeśli nie z ciekawości co "pan Tomek" planuje na resztę roku?
kolejny epik Punishera
kolejny epik Amazing Spider-man
epik Wolverina
Spider-man Noir
Moon Knight Bendisa
Marvel Zombies
omnibus She-Hulk
X-men Inferno
kolejny Daredevil Waida
Gotham Knights: Gilded City
Flashpoint Beyond
Batman/Catwoman
Batman Beyond the White Knight
Catwoman: Lonely City
Batman Legacy (pomost pomiędzy Knightfall a No Man’s Land)
początek Batman No Man’s Land
Injustice tom 5
DCeased tom 4
Swamp Thing Green Hell
Świt X Marauders
X-men Empireum
X-men Hickmana tom 2
Superman Taylora tom 1
Nightwing Taylora
Tomorrow Stories
Zamrażarka pełna głów
Jack z Baśni
Baltimore
Black Hammer Visions
Tenebreuse
Noir burlesque 2
Bloodborne 3
JLA Tower of Babel
JSA Golden Age
Other History of the DC Universe
Niewidzialni 3
Hellblazer Carey 2
Venom 3
King in Black
Conan Serpent War
Thor Catesa
Superman Action Comics Johnsona

to tak na szybko
pomijam tu komiksy dla dzieci po was pewnie nie obchodzą

« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Marzec 2023, 14:54:55 wysłana przez michał81 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #1427 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 14:32:36 »
Wszyscy oczekujący nowego katalogu - rozejść się!
A tak na serio - ja wiem, że sporo osób jara się komiksem/Egmontem do tego stopnia, że nic ich nie zaskoczy bo poświęcają czas na wyszukiwanie newsów/plotek/czytania między wierszami wypowiedzi "pana Tomka", ale jest też sporo osób, które tego nie robią i z przyjemnością przeglądają sobie te egmontowe pdfy.
Dzięki Michał za wrzutę ale nie o to do końca chodzi. Gdzie okładki, gdzie terminy itp ;)

Online michał81

« Odpowiedź #1428 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 14:39:08 »
Wszyscy oczekujący nowego katalogu - rozejść się!
Ok, to teraz czekam na takie marudzenie na NSC, gdzie Konrad zrobił rozpiskę tylko na pół roku. Bo jak na razie to widzę tu jakieś podwójne standardy, a oferta komiksowa na polskim rynku nie kończy się na komiksach Egmontu.
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Marzec 2023, 14:45:05 wysłana przez michał81 »

Offline Moreroms

« Odpowiedź #1429 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 14:41:08 »
Ok, to teraz czekam na takie marudzenie na NSC, gdzie Konrad zrobił rozpiskę tylko na pół roku. Bo jak na razie to widzę tu jakieś podwójne standardy, a oferta komiksowa na jak jest na polskim rynku nie kończy się na Egmoncie.
Oczywiście, że się nie kończy. ale takie NSC w roku wydaje tyle komiksów ile Egmont w 1-1,5 miesiąca, więc ciśnienie na NSC jest mniejsze (ale i tak szkoda, że w tym roku zrezygnowali z katalogu)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1430 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 18:21:27 »
Z She-Hulk ma byc to omnibus?

Bedzie tez Batman/catwoman panny Jones?

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1431 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 18:27:01 »
Z She-Hulk ma byc to omnibus?

*minibus bo format standardowy  ;D

Bedzie tez Batman/catwoman panny Jones?

Toma Kinga

Offline Kandor

« Odpowiedź #1432 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 18:47:48 »
Witam.
Mam pytanie do wszystkich obeznanych w egmontowskich tematach , czy coś wiadomo o takim oto bohaterze w komiksie i planach na rynek pl.
1. Tu masz Wikipedię: https://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_(character)
2. Tak wiadomo: nikt nic nie planuje, w tym roku obchodzimy w Polsce 30-lecie "nieplanowania".
3. W pre-orderze na kwiecień polskich  sklepów Atom i Azyl masz zapowiedzi klasycznych komiksów Lee Falka po angielsku.
4. Baaardzo popularny bohater w Skandynawii, tam się kiedyś nim zaczytywali, o czym świadczą różne filmy ze Szwecji czy Norwegii mimochodem przedstawiające egzemplarze, wspomina się też o tych komiksach w tomach "Mojej walki" Knausgarda.
5. Tm-Semic to wydawał w 1992 roku. Polska nazwa to Fantom. Bohatera NIE NALEŻY mylić z Fantomasem - inna postać.
6. Powstał film ze "złym gościem z "Titanica"" Billym Zanem w 1996 roku jako "The Phantom".
7. Nie obraź się, ale jesteś jedną z tych osób, które myślą że w Polsce można wszystko wydać? Nawet NAPRAWDĘ popularne serie czekają u nas w długiej kolekce na wydanie.
8. Jeśli się nie obraziłeś, to, tak zupełnie serio, póki ci chęci i życia oraz środków finansowych starczy, TY możesz stać się jego wydawcą, bo w końcu takie komiksy jak Green Hornet (podobny typ bohatera) same się w Polsce nie wydały, choć nikt willi za kasę z wydania nie stawia, Ferrari nie jeździ, a  same komiksy też się długo na rynku nie utrzymały:-)
« Ostatnia zmiana: Pt, 31 Marzec 2023, 20:16:43 wysłana przez Kandor »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1433 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 20:13:25 »
Dziwnym trafem, jakoś w przypadku innych wydawnictw (które też mają katalogi) nie ma takiego ciśnienia i marudzenia, że wychodzą one też w różnych terminach.

Bo Mucha wydaje komiks raz na pół roku, a terminarz obu Kolekcji Hachette jest znany do 2025 roku. I jeszcze tylko Egmont wydaje superhero po polsku. Ja lubię wiedzieć jakie komiksy wyjdą w danym roku. Jak jest katalog to rozpisuje sobie na miesiące i wiem czy będą 2  tytuły, 5 czy 10. Dzięki postom z Filmożerców wiem, ze w maju kupię tylko 2 pozycje superhero, więc mogę dodać do tego jakieś książki, a resztę funduszy przerzucić na kolejne miesiące, kiedy mój limit będzie przekraczany. Bo np. półdubel Ultimate Spider-Mana 13 specjalnie chyba został nadmuchany tak, żeby kosztować 140 zł po rabatach. To jest dramat, taka cena, zwłaszcza w porównaniu do wszystkich poprzednich 12 tomów.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1434 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 20:25:14 »
Bo Mucha wydaje komiks raz na pół roku, a terminarz obu Kolekcji Hachette jest znany do 2025 roku.

Mucha wydaje kilka komiksów miesięcznie, a terminarz kolekcji nie jest znany, jest tylko domyślany, mniej lub bardziej trafnie, na podstawie zagranicy.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1435 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 20:30:06 »
Było już Ci tłumaczone, że zawartość 13 tomu  USM to 1 do 1 zawartości omnibusa Ultimate Spider-man Death of Spider-man. Masz z tym problem? Nie kupuj, masz przecież wydanie z kolekcji.

Offline Midar

« Odpowiedź #1436 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 22:38:51 »
Sorry, ale niechcący skasowałem ten post, więc jeszcze raz.

Bo np. półdubel Ultimate Spider-Mana 13 specjalnie chyba został nadmuchany tak, żeby kosztować 140 zł po rabatach. To jest dramat, taka cena, zwłaszcza w porównaniu do wszystkich poprzednich 12 tomów.

Ja kupiłem za 130 po rabatach i taka cena, biorąc pod uwagę objętość jest do przyjęcia. Jestem wdzięczny Egmontowi, że tak to wydał i mam kompletny omnibus. Tak trzymać, Panie Tomku!

Offline Kandor

« Odpowiedź #1437 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 22:47:19 »
"Jestem wdzięczny Egmontowi" - nr 3* na "Liście 10 stwierdzeń, które nigdy nie padną z ust Bazyliszka" :-)

[*tuż po "Egmont całkiem ładnie to wszystko wydaje, muszę przyznać" i "To w sumie całkiem przyzwoity człowiek"]

Offline SawiK

« Odpowiedź #1438 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 23:21:27 »
Bo Mucha wydaje komiks raz na pół roku, a terminarz obu Kolekcji Hachette jest znany do 2025 roku. I jeszcze tylko Egmont wydaje superhero po polsku.
To jakie komiksy Hachette wyda w kolekcji BiZ jako tom 50 i 51?

Sade że większość nie ma tu problemu z planowaniem zakupów. Każdy dysponuje jakimś swoim budżetem na komiksy i po prostu miesza w danej chwili tytułami w koszyku 😉

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1439 dnia: So, 01 Kwiecień 2023, 10:00:45 »