Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #3120 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 13:18:53 »
Czy wiadomo coś czy Sandman Senni Łowcy i Furie będą wznowione?
Senni Łowcy wyszli za granicą w cyklu 30th Anniversary Edition, więc pewnie u nas też wyjdą. Furie to wielka niewiadoma.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3121 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 13:24:17 »
No nie wiedziałeś, a teraz już wiesz. Odpowiedź na twoje stęki jest prosta. Kogo nazwiesz znawcą filmowym - tego kto odgrzewa na Netflixie staroci sprzed dekady, czy tego, kto zna film festiwalowe? Czy znawca muzyki rockowej czeka 2 lata, żeby posłuchać utworu przetłumaczonego na music lyrics, czy słucha w dniu premiery?
Czy polski wydawca, który niewątpliwie zna się na komiksie, jak np. Timof czyta po polsku komiksy, które wydaje i dopiero wtedy decyduje o wydaniu?
A wyjdźmy poza popkulturę, czy lekarz znawca, dajmy na to chirurg jest cokolwiek w stanie osiągnąć bez kontaktu z anglojęzycznymi pismami i pracami badawczymi?

Nie sądziłem, że w 2022 będę komukolwiek tłumaczył zalety z przyswajania świata po angielsku...
Więc jeśli naprawdę serio traktujesz swoją pasję, to czytasz przynajmniej w jednym języku obcym, bo zwyczajnie polska oferta jest biedna, opóźniona i niepełna.

Masz dużo racji, ale można mieć pasję w postaci piłki nożnej i nie wyjść do końca życia spoza teren najbliższego orlika, także Panowie spokojnie :) Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Angielski to jak drugi język, ale podejrzewam, że mało kto zna tu francuski/hiszpański/włoski/japoński w takim stopniu, by chłonąć dzieła z innego rynku niż anglojęzyczny.

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #3122 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 13:36:09 »
@Grzmichuj zanim sie rozpedzisz z tlumaczeniem mi zalet przyswajania swiata po angielsku to zerknij sobie w moja historie postow xD. Smieszne te porownania masz, jeszcze dodaj o fizyku kwantowym i biologu molekularnym zeby udowodnic twoj archetyp powaznego komiksarza :D. W ogole to ja ci wspolczuje troche, zeby poczucie wyzszosci u siebie budowac na forum komiksowym wywyzszajac sie znajomoscia angielskiego to trzeba miec naprawde olbrzymie kompleksy :(.
To, co napisałeś jest oczywiście o tobie. Ja napisałem oczywistość - aksjomat jakim w moim odczuciu jest uczestniczenie w rynku amerykańskim - czy to poprzez czytelnictwo, kolekcjonerstwo, czy śledzenie nowości. A ty zrozumiałeś to jako wywyższanie. Widocznie masz z tym jakiś problem i poczułeś się ośmieszony. Nie miałem takiej intencji.

Kurde, żeby w 2022 roku tłumaczyć komuś, że angielski to jak tabliczka mnożenia, a nie żaden handicap.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline sad_drone

« Odpowiedź #3123 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 14:17:34 »
@grzmichuj Ale jak ja sie poczuc osmieszony moglem jak ja czytam i kupuje w oryginale wiecej niz w polskich wydaniach (na co ci zreszta probowalem zwrocic uwage w poprzednim poscie)? xD Co do reszty to szkoda komentowac, wchodzisz w dyskusje protekcjonalnym komentarzem jak to forumowicze ekscytuja sie rzeczami ktore POWAZNI komiksarze juz dawno znaja ale WCALE sie nie probojesz wywyzszac :p.

« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Październik 2022, 14:19:39 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline michał81

« Odpowiedź #3124 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 14:25:04 »
Czy wiadomo coś czy Sandman Senni Łowcy i Furie będą wznowione?
Wznowienie Sandman Senni Łowcy (komiks) zostało potwierdzone na spotkaniu na emefce - ma pojawić się w przyszłym roku (obstawiam pierwszy kwartał).

Offline stab

« Odpowiedź #3125 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 15:09:23 »
Dla mnie grudzień "wypasiony", 10 wpadnie napewno :)

Offline parsom

« Odpowiedź #3126 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 17:29:38 »
No nie wiedziałeś, a teraz już wiesz. Odpowiedź na twoje stęki jest prosta. Kogo nazwiesz znawcą filmowym - tego kto odgrzewa na Netflixie staroci sprzed dekady, czy tego, kto zna film festiwalowe? Czy znawca muzyki rockowej czeka 2 lata, żeby posłuchać utworu przetłumaczonego na music lyrics, czy słucha w dniu premiery?
Czy polski wydawca, który niewątpliwie zna się na komiksie, jak np. Timof czyta po polsku komiksy, które wydaje i dopiero wtedy decyduje o wydaniu?
A wyjdźmy poza popkulturę, czy lekarz znawca, dajmy na to chirurg jest cokolwiek w stanie osiągnąć bez kontaktu z anglojęzycznymi pismami i pracami badawczymi?

Nie sądziłem, że w 2022 będę komukolwiek tłumaczył zalety z przyswajania świata po angielsku...
Więc jeśli naprawdę serio traktujesz swoją pasję, to czytasz przynajmniej w jednym języku obcym, bo zwyczajnie polska oferta jest biedna, opóźniona i niepełna.

Dawno takich bredni nie czytałem. Serio. Pokłócić się okładkę - to rozumiem. Ale pier... taki pseudogłęboki wywód z analogiami wziętymi z dupy żeby w sumie co do udowodnić...? Ze jesteś sumem wśród leszczy?

Offline laf

« Odpowiedź #3127 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 18:35:38 »
Dla mnie grudzień "wypasiony", 10 wpadnie napewno :)
Serio aż tyle? :o Z ciekawości co bierzesz? Ja raptem 4 pozycje z czego tylko Epic Spidera na 100%.

Offline sokratesik

« Odpowiedź #3128 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 18:45:34 »
Dawno takich bredni nie czytałem. Serio. Pokłócić się okładkę - to rozumiem. Ale pier... taki pseudogłęboki wywód z analogiami wziętymi z dupy żeby w sumie co do udowodnić...? Ze jesteś sumem wśród leszczy?
Nie przyzwyczaiłeś się jeszcze?  ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #3129 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 19:59:36 »
Serio aż tyle?

No ale co się dziwić, że "aż tyle"? Ja wezmę z samego grudnia 9 pozycji, ale ponieważ będę to kupował razem z tymi komiksami z końca listopada, wyjdzie już 14.

Offline O.

« Odpowiedź #3130 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 23:36:04 »
obywatel TK rzucił informacją że w przyszłym roku zaczną wydawać serie Elfy/Magowie/Orki&Gobliny/Krasnoludy z Soleil. Fajnie bo to ładnie narysowany komiks ale, na rany Chrystusa, dlaczego w wersji zeszytowej? Przecież tego jest kilkadziesiąt numerów a jak zamierzają wydawać po dwa miesięcznie to przynajmniej przez trzy lata trzeba będzie płacić po około 60zeta

inna sprawa, jak już znaleźli takie coś to może by się też pokusili o wydanie "Conquêtes" ?

Offline Interloper

« Odpowiedź #3131 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 23:42:23 »
Jakby wydawali w grubasach po 200 zł za tom, to też by się pojawiły "na rany Chrystusa, dlaczego..."

Offline O.

« Odpowiedź #3132 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 23:44:47 »
wątpię, nie muszą mieć od razu po 300str. Wystarczy spokojnie pchać po 4 zeszyty w jednym tomie

Offline Interloper

« Odpowiedź #3133 dnia: Śr, 05 Październik 2022, 23:59:00 »
Przy dzisiejszej inflacji i niepewnych, wciąż wzrastających cenach papieru i kosztach drukarskich? Te 4 zeszyty w jednym tomie za 200 zł to byłoby marzenie.

Offline starcek

« Odpowiedź #3134 dnia: Cz, 06 Październik 2022, 09:18:28 »
Litościwy ten Egmont - do zakupu 0, w porywach do 1.   8)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.