Generalnie - duże brawa dla Egmontu za wszystkie premiery i kontynuacje. Zawsze będę wdzięczny za kolejne dobre, nowe komiksy. Kolekcja Milestones bardzo mi podeszła, więc Inferno to super sprawa. Oficjalna zapowiedź No Man's Land - super, złoty medal dla Egmontu. Nowe Conany - bierę z miejsca. Epic Wolverine - mega pozytywny zaskok na plus. Moon Knight Spider-Man Noir - piękne tytuły, wezmę. Flashpoint Beyond - biję brawa za wydanie takiego komiksu na motywach Flashpointu, bo gołe eventy trochę mnie już bolą.
Ale to oczywiście Egmont Polska, więc heheszki też muszą być. Secret Invasion? Żart jeśli nie będzie drugiego tomu Companions. Zamiast tego powinno być ARMOR WARS - też będzie serial na motywach tego komiksu, więc tego bym oczekiwał w Klasyce Marvela. Zwłaszcza, że jest współczesna seria o Iron Manie, więc starszy tytuł miałby sens z punktu widzenia klienta. Marvel Zombies - fajnie że będzie, tylko pytanie jakiej objętości. Najlepiej gdyby 1 tom to było tylko te pierwsze 5 zeszytów, ale pewnie będzie klejenie. Spider-Man Straczynskiego? Super, tylko kiedy 2 tom, bo pierwsze zeszyty były już w Dobrym Komiksie a potem dwa tomy w WKKM. Szkoda, że nie ma równoczesnej premiery, tylko musimy czekać, jak w przypadku Punishera Marvel Knights.
JSA Złoty Wiek, Wieża Babel i Zagłada Gotham - dobre! Mam nadzieję, że zostanie pierwotne tłumaczenie Tomasza Kłoszewskiego z jakim musieli się męczyć pierwsi nabywcy. XD Serio - przecież na aż trzech tytułach, które były wcześniej w WKKM, Egmont może stracić. A potem czytelników obwiniać. A przecież skoro będzie No Man's Land, to się prosiłoby żeby uzupełnić to np. o serię o tym jak Luthor wygrał chwilę wcześniej wybory prezydenckie. Komiksy z Luthorem są dobre. Albo Invasion, Camelot 3000 czy One Milion z eventow DC, których po polsku dalej nie ma.
Brak zapowiedzi Thora między Straczynskim a Siege boli, ale może jeszcze to zapowiedzą na 2023, tyle że w Poznaniu czy Warszawie. She-Hulk - serial dobry, więc super, że będzie komiks. Tylko znowu - klejenie treści przez Egmont, zamiast wydawać w trejdach.