Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602976 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #1050 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 10:29:14 »
No i jednak, superbohaterowie w odwrocie, górą komiksy dziecięcy i super. :) :) :)

Offline asx76

« Odpowiedź #1051 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 10:34:12 »
Super byłoby dopiero wtedy, gdyby górą były komiksy dla dorosłych :P

Offline Tom17

« Odpowiedź #1052 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 11:47:11 »
Ciekawe czy w katalogu będzie jakiś nowy zapowiedziany marvel limited, dc limited lub batman noir czy może ze wzgledu na wzrost cen wrzymaja się z tymi seriami

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1053 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 12:07:04 »
  Pewnie nakręcaj go jeszcze bardziej. Odrazu ogłoszę konkurs z nagrodami. Do którego roku będzie można przeczytać na tym lub innym forum świeże posty na temat tego, że "kiedyś EGMONT wydał epic Spidermana w którym NIE UMIEŚCIŁ nazwisk autorów" ?

a) do 2027
b) do 2034
c) do 2049

Masz małą wyobraźnię. Ja do dziś nie mogę przeboleć że z JLA 4 została wycięta Ziemia 2, 4 tom był cieńszy o 100 stron od 3, a ceny nie obniżono. Że w "Civil War" dwustronne rysunki były z dwóch stron jednej kartki, że prestiżowy Batman Noir miał zażółcone strony, że "Diabeł Stróż" rozkleił się się po odfoliowaniu i otwarciu, że są dymki z krzaczkami w Gigantach itd. itp.

Ja kupuję te komiksy superhero które lubię. I nie obchodzi mnie kto je wydaje, tylko treść tam zawarta. Dlatego kupiłem komiksy z Carrefoura, kupuję z Auchan, z Kauflanda czy Delikatesów Centrum też bym kupił. Liczy się tylko stosunek cena/jakość. A u Egmontu Polska spadł on dramatycznie. Natomiast Hachette Polska jeszcze ciągle go trzyma.

Stokilkadziesiąt pozycji superhero to suma komiksów z 5 Kolekcji, które jeszcze w 2019 roku wychodziły jednocześnie w naszym kraju. Zatem nie jest to jakaś imponująca liczba. Tym bardziej, że Egmont dubluje i blokuje tytuły.

« Odpowiedź #1054 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 12:51:01 »
Ależ oczywiście, że Cię to obchodzi kto wydaje. Widzisz Bazyl tyle lat już żyjesz ze swoimi zaburzeniami za pan brat i dalej nie ogarniasz ich podstaw. Droga do wyleczenia jeszcze bardzo daleka.

Offline xanar

« Odpowiedź #1055 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 12:59:24 »
Masz małą wyobraźnię. Ja do dziś nie mogę przeboleć że z JLA 4 została wycięta Ziemia 2, 4 tom był cieńszy o 100 stron od 3, a ceny nie obniżono. Że w "Civil War" dwustronne rysunki były z dwóch stron jednej kartki, że prestiżowy Batman Noir miał zażółcone strony, że "Diabeł Stróż" rozkleił się się po odfoliowaniu i otwarciu, że są dymki z krzaczkami w Gigantach itd. itp.

Ja kupuję te komiksy superhero które lubię. I nie obchodzi mnie kto je wydaje, tylko treść tam zawarta. Dlatego kupiłem komiksy z Carrefoura, kupuję z Auchan, z Kauflanda czy Delikatesów Centrum też bym kupił. Liczy się tylko stosunek cena/jakość. A u Egmontu Polska spadł on dramatycznie. Natomiast Hachette Polska jeszcze ciągle go trzyma.

Stokilkadziesiąt pozycji superhero to suma komiksów z 5 Kolekcji, które jeszcze w 2019 roku wychodziły jednocześnie w naszym kraju. Zatem nie jest to jakaś imponująca liczba. Tym bardziej, że Egmont dubluje i blokuje tytuły.

No właśnie, kupujesz od różnych wydawców a hejtujesz tylko jedno ???

Dni mijają, woda w rzece płynie, a na forum dalej są ludzie którzy nakręcają tego idiotę bazyla.
Jego nie trzeba nakręcać, on sobie te swoje posty randomowo wkleja w różnych tematach, tak samo robił na innych forach, na których go pobanowali i tak samo robi tutaj, aż przyjdzie jakiś nowy moderator czy tam administrator i nie będzie miał cierpliwości na takie zabawy.
Aktualnie to jest śmiech na sali, dostaje % za te swoje posty, nie może pisać przez jakiś czas potem wraca i znowu wkleja to samo, przecież to recydywa a on cały czas dostaje te same kary  ::)
A tak z ciekawości Bazyl ty masz jakiś folder z tymi swoimi postami wchodzisz tam i - O dzisiaj wkleję sobie ten tutaj haha  :) o tak ten będzie dobry - "Egmont to zło"  ;D
I po udanym napisaniu posta śmiech złola  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #1056 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 13:25:26 »
  Już tak nie narzekajmy Bazyl i tak zachowuje się grzecznie w porównaniu do tego co było wcześniej. Czekamy zatem na katalog, pomimo szalejących cen mam nadzieję, że jakaś niespodzianka wyczekiwana bądź zupełnie nie w nim się znajdzie. Swoją drogą jestem odrobinę rozczarowany, kupiłem tego Knightfalla na allegro i tak po cichu liczyłem że dojdzie na ten weekend, pewnie i tak go zacznę czytać za jakieś 2-3 lata, ale z chęcią już bym przeglądnął chociażby.

Offline perek82

« Odpowiedź #1057 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 16:19:13 »

Prze-wspa-nia-ły nowy odcinek Wieści...  :)
Pana w białym swetrze mijałem codziennie w przedszkolu przez ileś lat i nie wiedziałem, że się zajmował komiksem. Ech...
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***
Metal hurlant (9) ***

Offline Kandor

« Odpowiedź #1058 dnia: So, 23 Kwiecień 2022, 16:55:16 »
Tylko że to z zeszłego tygodnia filmik - zmyła :-) Nie celowa, ale zawsze ;-)

https://www.facebook.com/swiatkomiksu/videos/562851538599003

O, o, tutaj dzisiejszy - na wypadek jakby ktoś tego nie śledził na bieżąco :-)
« Ostatnia zmiana: So, 23 Kwiecień 2022, 16:57:07 wysłana przez Kandor »

Offline MIBY

« Odpowiedź #1059 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 09:44:15 »
Witam,

na stronie Świata Komiksu jest już dostępny katalog 2022.

Offline xanar

Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Teli

« Odpowiedź #1061 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 09:48:26 »
O szlag, już! Dobra idę na przerwę na kawę, praca może poczekać :)

Offline michał81

« Odpowiedź #1062 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 09:55:25 »
Punisher – Epic Collection   :)

Imperatyw Thanosa  :)

Silver Surfer Slotta i Allreda  :)

Elektra i Wolverine – Odkupienie :)

brak Marvel Limited :(

Cixi z Troy :)

wznowienie Persepolis :)

Hellblazer Carey'a :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 25 Kwiecień 2022, 10:31:59 wysłana przez michał81 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #1063 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 09:57:52 »
Ha mialem dobre przeczucia i przewidywania :)

Punisher – Epic Collection

Offline Klima

« Odpowiedź #1064 dnia: Pn, 25 Kwiecień 2022, 09:58:09 »
We wrześniu startujemy z mutantami od Hickmana. Zobaczymy czy to takie dobre jak ludzie mówią.