Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602977 razy)

Offline Castiglione

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #900 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 15:39:04 »
niby tak ale w materiałach jest batman mroczne odbicie któryteż od dawna jest niedostępne
No ale to jednak już "współczesne" wydanie z DC Deluxe, które pewnie w końcu dodrukują, nie tak jak te stare rzeczy, które prędzej dostaną nowe edycje niż wznowienia - jak "Rok pierwszy", "Rozbite miasto" czy ostatnio "Ego".

Offline michał81

« Odpowiedź #901 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 16:27:08 »
No ale to jednak już "współczesne" wydanie z DC Deluxe
Mroczne Odbicie - 2015, jest na liście. Człowiek Który się Śmieje - 2014, nie ma na liście. Tylko rok różnicy. Oba niedostępne.
Joker - 2011 (był dodruk) jest na liście. Nawiedzony Rycerz - 2012, nie ma na liście. Podsumowując po łebkach i od czapy.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #902 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 17:30:24 »
Wiadomo już kiedy pojawi się katalog ?
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline misiokles

« Odpowiedź #903 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 18:24:33 »
Na Komiksową Warszawę. Ale nie wiadomo, czy -w związku z inflacją i ceną papieru - będą w nim zapowiedzi, czy tylko dostępna oferta Egmontu.

Offline Teli

« Odpowiedź #904 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 19:10:11 »
Na Komiksową Warszawę. Ale nie wiadomo, czy -w związku z inflacją i ceną papieru - będą w nim zapowiedzi, czy tylko dostępna oferta Egmontu.

Jednak by nie nadwyrężać finansowo Egmontu i nie powodować u jego księgowych niepotrzebnego stresu jesteśmy skłonni ograniczyć się w tym roku do wersji cyfrowej katalogu :)
Tylko rzucie tak na majówkę... albo zaraz po ;)

Offline misiokles

« Odpowiedź #905 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 19:27:53 »
Bardziej chodziło mi o to, że w drugim półroczu Egmont wyda góra 30 komiksów, więc nie ma co się napalać na katalog niezależnie od formy :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #906 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 19:49:57 »
Mroczne Odbicie - 2015, jest na liście. Człowiek Który się Śmieje - 2014, nie ma na liście. Tylko rok różnicy. Oba niedostępne.
Joker - 2011 (był dodruk) jest na liście. Nawiedzony Rycerz - 2012, nie ma na liście. Podsumowując po łebkach i od czapy.
Podejrzewam, że "Nawiedzony rycerz" i "Człowiek, który się śmieje" już nie doczekają się wznowienia, ewentualnie nowego wydania.

Większą nieścisłością jest brak na grafice "Animal Mana" i "Doom Patrolu".

Offline Kandor

« Odpowiedź #907 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 20:03:50 »
Po co wypisujesz takie rzeczy? Oczywiście, że sytuacja w kraju i na świecie nie jest wesoła, ale Egmont wydaje i będzie wydawać sporo komiksów więc jeśli "wyda 30 komiksów" to raczej w danym miesiącu a w katalogu będą nowości (nawet jeśli większość to kontynuacje serii). Wiesz coś więcej, czego my nie wiemy poza tym, że inflacja szaleje i papier jest droższy/trudniej dostępny? Pewnie, że wszystko się może zdarzyć, ale po co szerzyć takie czarnowidztwo?  Poza tym jeśli zaglądałbyś na facebooka Egmontu, to byś  wiedział, że na pytanie o katalog Egmont napisał kilka dni temu "przełom kwietnia i maja", a komiksowa Warszawa odbędzie się pod koniec maja. Konradzie, widzę że w międzyczasie wystosowałeś post w podobnym tonie co mój, w odpowiedzi na "rewelacje" kolegi Misioklesa  :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 13 Kwiecień 2022, 20:07:40 wysłana przez Kandor »

Online Konrad

« Odpowiedź #908 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 20:04:56 »
Bardziej chodziło mi o to, że w drugim półroczu Egmont wyda góra 30 komiksów, więc nie ma co się napalać na katalog niezależnie od formy :)
Co ty za bzdury wypisujesz? Kołodziejczak mówił ostatnio, że zamierzają wydać w tym roku 320 komiksów. Po ostatnich zapowiedziach czerwcowych wiemy już, że w I półroczu wypuszczą 155 komiksów. W II półroczu możemy się więc spodziewać około 165 tytułów.
Co do katalogu to jak ostatnio pytałem w Egmoncie to będą w nim tradycyjne zapowiedzi, ale być może jakaś część z końcówki roku nie będzie miała podanych przewidywanych cen

Offline misiokles

« Odpowiedź #909 dnia: Śr, 13 Kwiecień 2022, 21:45:09 »
Oczywiście, że wypisuję bzdury, dzięki temu łatwiej jest zapamiętać, że katalog będzie miał premierę w okolicy Komiksowej Warszawy (jak od kilku lat zresztą).

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #910 dnia: Cz, 14 Kwiecień 2022, 18:51:09 »
Podejrzewam, że "Nawiedzony rycerz" i "Człowiek, który się śmieje" już nie doczekają się wznowienia, ewentualnie nowego wydania.

A ktoś jeszcze z obecnych nie ma "Człowieka który się śmieje"? Rzucono tego na rynek sporo egzemplarzy w swoim czasie. Ja żałuję że nie kupiłem Mrocznego Odbicia jak było dostępne, ale wtedy Egmont mnie wkurzał, że wszystkie kolejne DC Deluxe były tytułami z niemieckiej listy WKKDC aż do Flashpointu.

Online roble

« Odpowiedź #911 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 00:02:25 »
Właśnie otwarłem paczkę z pakietem od E i w ręce mi wpadł tomik Czarodzieje i ich dzieje t1..  :(
Mamma mia, co to za mały format? jak najtańsza manga...?  >:(
edit. 80pln okładkowo za to..?  :-\
« Ostatnia zmiana: Pt, 15 Kwiecień 2022, 00:09:08 wysłana przez roble »

Offline xanar

« Odpowiedź #912 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 01:21:25 »
Jaka najtańsza, te na twardo mają w większości (14,5cm x 20,5cm) :) Cena zakupowa podobna, ale masz kolory, także nie narzekaj :)  Kartek też masz więcej  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

MaLeKrSkr

• Gość
« Odpowiedź #913 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 07:13:53 »
Jaka najtańsza, te na twardo mają w większości (14,5cm x 20,5cm) :) Cena zakupowa podobna, ale masz kolory, także nie narzekaj :)  Kartek też masz więcej  :)

"Dragon Ball Full Color Edition" wydawany jest na twardo i na miękko w tej samej cenie, ma większy format, wszystkie strony w kolorze i kosztuje okładkowe 43 zł, także ten... :-/

"Czarodziejów..." chciałem brać, bo akurat Giganty i mangi w podobnych gabarytach dobrze mi się czyta, ale o tym, żeby odpuścić zadecydował fakt, że seria nie będzie kompletna. Całość ma mieć 4 tomy, czyli około 1600 stron. W naszym wydaniu nie będzie najnowszych części cyklu czyli jakichś 400 stron komiksu. Sorry, ale albo wszystko albo nic. Na rynku jest za dużo tytułów, żeby bawić się w niekompletne wydania.

Offline xanar

« Odpowiedź #914 dnia: Pt, 15 Kwiecień 2022, 08:38:48 »
Te nowe czarno-białe mangi mają już wyższe ceny po 57,60, 66,00 czy 71,60.
Jeżeli te wymiary, które podaje Egmont są prawdzie to faktycznie te są większe, ale najtańsze mangi mają jeszcze mniejszy format.
Twój komiks jest lepszy niż mój