Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 603010 razy)

Online michał81

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #555 dnia: So, 19 Luty 2022, 21:16:47 »
Dla mnie zeszyty semicowe nie mają wartości. Sorry, ale jeśli kogoś jara 3 zeszytowe wydania X-men X-Tinction Agenda i to jeszcze z przyciętym trzecim zeszytem to nie mamy o czym rozmawiać. To jest po prostu makulatura.

Co ty z tum Lucky Lukiem? Cały czas regularnie wychodzi, przypomnę tylko, że dla Hachette nie było opłacalne wydawanie tej serii, a dzięki Egmontowi masz ją regularnie.

A co do Superbohaterów to widać, ze zainteresowanie nimi słabnie. Hachette nie planuje innych kolekcji, a u Egomntu dominują komiksy dla dzieci. Nie ma się co dziwić, że zostają tylko najbardziej popularne serie.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Luty 2022, 21:20:23 wysłana przez michał81 »

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #556 dnia: So, 19 Luty 2022, 21:45:12 »
Hachette nie planuje innych kolekcji

Do tej pory było tak, że najpierw startowały edycje zachodnie, dopiero potem pojawiały się w kolejnych krajach europejskich. Jeśli teraz główne Hachette rzuciło na tamten rynek Orgins, Ultimate i Legendary, to moim zdaniem kwestią czasu jest to, że coś z tego pojawi się i u nas, przynajmniej w wersji testu.

Mi się podobało i Oko Pumy i Punisher 2099 i X-Cutioner Song, cały czarno-biały Punisher i wiele innych komiksów od TM Semic. Często piszesz że to ja jestem zaślepiony na Kolekcje. Ale jak widzę co wypisujesz o każdym innym wydawnictwie poza Egmontem, to twoja opinia w ogóle mnie nie rusza.

Online michał81

« Odpowiedź #557 dnia: So, 19 Luty 2022, 21:50:15 »
X-Cutioner Song, które też zostało przycięte o jeden zeszyt. Sorry nie pogadamy. Te zeszyty to nadal makulatura.

Już zapomniałeś jak marudziłeś o X-men Blue i Gold, a teraz zachwycasz się pociętymi historiami. Oj Bazyl sam nie wiesz co ty chcesz.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Luty 2022, 22:17:15 wysłana przez michał81 »

Offline misiokles

« Odpowiedź #558 dnia: So, 19 Luty 2022, 21:57:25 »
Chce ponarzekać, każdy pretekst dobry.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #559 dnia: So, 19 Luty 2022, 23:04:18 »
Z dzisiejszej perspektywy możemy sobie krytykować to jak komiksy składał TM Semic. Ja w tamtych czasach nie miałem komputera, a co dopiero internetu, więc nawet człowiek nie do końca zdawał sobie z tego sprawę czego brakuje. Japa cieszyła się z samego faktu, że można było coś takiego kupić w kiosku.

Dziś jako bardziej świadomi czytelnicy jesteśmy wymagający i nie chcemy półśrodków. Ale  i tak zawsze się do czegoś przyczepimy. A to duble, a to śladowa część historii wydana w ramach kolekcji, a to jakość wydania.
Dobrze, że jest w czym wybierać.

Offline xanar

« Odpowiedź #560 dnia: So, 19 Luty 2022, 23:14:13 »
Nie wiem czy wymaganie aby wydać tak jak to zostało wydane na "zachodzie" to jest jakieś czepianie się.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #561 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 04:53:37 »
Już zapomniałeś jak marudziłeś o X-men Blue i Gold, a teraz zachwycasz się pociętymi historiami. Oj Bazyl sam nie wiesz co ty chcesz.

Marudziłem bo nie zostały wydane a powinny, tak jak Red i Astonishing. A ty jak zawsze przemilczasz to, że dostaliśmy tylko dwa zeszyty z całego Black Vortex. Albo jak JLA 4 zostało uszczuplone o Ziemię Dwa, bez zmniejszenia ceny. Egmont też ciął zeszyty co pokazują teraz pełniejsze wydania Bohaterów i Złoczyńców, więc nie pisz mi, że tylko TM Semic był zły.

Online michał81

« Odpowiedź #562 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 06:15:02 »
Bazyl odsyłam cię do forum gildii i poszukania sobie co pisałem o wydaniu Black Vortex i podawałem nawet rozwiązania ja to najlepiej wydać. Nawet w przypadku wydania Ery Apocalypse'a miałem uwagi i nadal nie jestem zadowolony. Podobna sytuacja z wydaniem Punktów Zwrotnych. Tylko ja nie pisze tego w każdym możliwym poście, tak jakbym nie miał nic innego do powiedzenia.

Kwestia nie wydania Ziemi 2 jest bardziej złożona i utrzymanie ceny to inna sprawa wynikająca z kalkulacji przed  wydaniem serii.

Ja tylko zwrócę uwagę, że obecna kolekcja też przycina zeszyty to jest bardzo nietrafiony argument z twojej strony. Sprawdź sobie tom z HQ, bo było już o tym na forum.

Pisze, że zeszytowki Tm-semic nie mają żadnej wartości poza makulaturą. Nie wciskaj mi czegoś co nie napisałem o samym wydawnictwie. Można mieć sentyment do tych zeszytówek, tak jak pewne pokolenie ma do Żbika czy Klossa. Problem jest taki, że przy pełnieszych wydaniach, gdzie poprzednio zeszyty były cięte nawet ze stron czy kadrów, to one tracą na wartości i są zwykła makulaturą. I tego nie zmienisz.

Nooo - np z Green Lanternami Johnsa, z Aquamanem czy Wonder Woman z DC Rebirth.
Taka sama sytuacja jak z uciętą serią Transfomers od Hachette.
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Luty 2022, 07:03:50 wysłana przez michał81 »

sum41

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 10:37:10 »
Mmmm upowanie w kiosku, komiksy za szybka kiosku ale byl czad... kiedys to bylo...

Offline Capsee

« Odpowiedź #564 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 10:47:57 »
To były czasy. Pamiętam że zawsze jak szedłem do szkoły, to patrzyłem przez szybkę kiosku czy już są nowe numery. I nie mogłem się doczekać końca lekcji, że wracając je kupić.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #565 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 11:27:34 »
Niedaleko mojej podstawówki stał kiosk. I zanim skręcałem w szkolną ulicę ZAWSZE patrzyłem za szybę czy na sekcji z komiksami jest coś nowego. Tam kupowałem swoje ASMy, Kolekcje i inne rzeczy. A teraz już dawno tego Ruchu tam nie ma.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #566 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 12:01:15 »
To mnom wstrzonsło.

Offline HaVoK

« Odpowiedź #567 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 12:19:45 »
Ten numer kupiła mi babcia:)

Offline xanar

« Odpowiedź #568 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 12:23:17 »
U mnie na wsi to kiosków nie było - szczęściarze :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kadet

« Odpowiedź #569 dnia: Nd, 20 Luty 2022, 19:37:27 »
W teorii (wg wikipedii) zostały jeszcze 2 tomy (czyli na pół integrala). Ciekaw jestem czy Egmont to wyda czy już tak zostawi...

Obstawiam, że chyba niestety nie, bo tych dwóch tomów to nawet Francuzi w integral nie zebrali, a Egmont obiera się na integralowym wydaniu francuskim.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!