Bazyl odsyłam cię do forum gildii i poszukania sobie co pisałem o wydaniu Black Vortex i podawałem nawet rozwiązania ja to najlepiej wydać. Nawet w przypadku wydania Ery Apocalypse'a miałem uwagi i nadal nie jestem zadowolony. Podobna sytuacja z wydaniem Punktów Zwrotnych. Tylko ja nie pisze tego w każdym możliwym poście, tak jakbym nie miał nic innego do powiedzenia.
Kwestia nie wydania Ziemi 2 jest bardziej złożona i utrzymanie ceny to inna sprawa wynikająca z kalkulacji przed wydaniem serii.
Ja tylko zwrócę uwagę, że obecna kolekcja też przycina zeszyty to jest bardzo nietrafiony argument z twojej strony. Sprawdź sobie tom z HQ, bo było już o tym na forum.
Pisze, że zeszytowki Tm-semic nie mają żadnej wartości poza makulaturą. Nie wciskaj mi czegoś co nie napisałem o samym wydawnictwie. Można mieć sentyment do tych zeszytówek, tak jak pewne pokolenie ma do Żbika czy Klossa. Problem jest taki, że przy pełnieszych wydaniach, gdzie poprzednio zeszyty były cięte nawet ze stron czy kadrów, to one tracą na wartości i są zwykła makulaturą. I tego nie zmienisz.
Nooo - np z Green Lanternami Johnsa, z Aquamanem czy Wonder Woman z DC Rebirth.
Taka sama sytuacja jak z uciętą serią Transfomers od Hachette.