Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602979 razy)

Offline michał81

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #135 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 10:19:33 »
I trzeba pamiętać że jest jeszcze linia Marvel Deluxe.

Offline vision2001

« Odpowiedź #136 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 11:09:40 »
Aaaa i jeszcze przypomniało mi się. Po zapowiedziach na luty wychodzi że najszybciej Punisher tom 2 będzie w marcu, jeśli nie później. No pół roku czekania na 2 tom i to kiedy pierwszy był zdublowany, to słaba opcja. Egmont mógłby się bardziej postarać.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wielka_kolekcja_komiks%C3%B3w_Marvela
Damn... "Witaj ponownie, Frank!" cz. 1 a cz. 2.
Ponad rok oczekiwania na dokonczenie historii!!!

HTZ!!!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #137 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 11:17:47 »
Tu nie chodzi o żadne przycinanie.

Aaaa i jeszcze przypomniało mi się. Po zapowiedziach na luty wychodzi że najszybciej Punisher tom 2 będzie w marcu, jeśli nie później. No pół roku czekania na 2 tom i to kiedy pierwszy był zdublowany, to słaba opcja. Egmont mógłby się bardziej postarać.
Od 4 lat dostajemy dwa tomy "Punishera" na rok - jeden w okolicach kwietnia-maja-czerwca, drugi wrzesień-październik-listopad.

Więc nie ma się co dziwić - choć też wolałbym trzy na rok.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #138 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 22:12:44 »
Na wydanie kolejnych tomów w kolekcji czeka nie tylko Punisher, ale np. też Ultimate Spidey. Cały problem polega na tym, że Egmont przycina od 2022 roku na Marvelu. Mamy jeden tom z klasyki i 2 tomy z Fresha. A przypominam, że zapowiadano jeszcze m.in. Thora Straczyńskiego i Superior Foes of Spider-Man  ;)

Ehhh. Wreszcie nadchodzą powoli te czasy, o których kiedyś pisałem. Zrobił się kryzys, to Egmont z miejsca ścina superhero, by może w końcu wrócić do jedynie słusznego (wg nich :) ) jednego Batmana rocznie. :) Tylko tego Punishera mi szkoda, bo tą serię chciałbym mieć w całości. W ogóle całego Punishera którego jeszcze w Polsce nie było - wszystko po Kręgu Krwi, którego nie wydrukował TM Semic.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wielka_kolekcja_komiks%C3%B3w_Marvela
Damn... "Witaj ponownie, Frank!" cz. 1 a cz. 2.
Ponad rok oczekiwania na dokonczenie historii!!!

Ekhm, ekhm - WW tom 3 Rucki wyszedł po ponad dwóch latach od tomu drugiego. Wojna Korpusu Sinestro też wyjdzie po ponad dwóch latach od premiery Blackest Night, Ekhm, ekhm.
Zresztą... Jedynie słuszne wydanie w najlepszym tłumaczeniu wyszło już w 2006 roku. Zatem jak Hachette wydawało pierwszy tom w 2013, to ja już od 7 lat miałem ten genialny komiks na półce.

https://www.komiks.gildia.pl/komiksy/punisher_mandragora/zbiorcze1

Offline piotrassss

« Odpowiedź #139 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 22:52:12 »
Czy była gdziekolwiek informacja co z zakończeniem serii Sambre?

Tom 9 Sambre jest planowany na luty 2022 przez wydawnictwo Glenat:
https://www.franceculture.fr/emissions/la-grande-table-culture/yslaire-dessiner-la-muse-de-baudelaire

Pierwotnie miał wyjść w styczniu 2021, ale Yslaire pracował nad komiksem  Mademoiselle Baudelaire.

Tom 9 może nie być ostatnim z serii. Takie plotki chodzą, że Yslaire negocjował z Glenat, aby zakończenie historii podzielić na dwa tomy. Pytanie co w tej sytuacji zrobi Egmont, czy wyda jeszcze dwa integrale z tomami 7,8 i 9,10, czy też jeden duży, na który przyjdzie poczekać do czasu ukończenia tomu 10, czyli zapewne 2023 lub później.

Offline xanar

« Odpowiedź #140 dnia: Nd, 12 Grudzień 2021, 23:11:49 »

Ekhm, ekhm - WW tom 3 Rucki wyszedł po ponad dwóch latach od tomu drugiego. Wojna Korpusu Sinestro też wyjdzie po ponad dwóch latach od premiery Blackest Night, Ekhm, ekhm.

Ciężko było wydać WW Rucki vol.3 np. po roku od ukazania się vol.2 - 27.06.2018, jak amerykańska wersja vol.3 pojawiła się na rynku 13.08.219.
Jak już, to w PL vol.3 wyszedł po trzech latach od ukazania się vol.2, jak mamy być tacy dokładni, jakbyś to sprawdził i napisał "po trzech latach" to twój post byłby bardziej hejterski :) no ale przepadło, mam nadzieje, że przed następnym swoim donosem postem zrobisz jakiś research.

Zresztą temat z tą WW był już przerabiany parę razy, ale ty dalej te swoje "mądrości" wypisujesz.

Ale to jest taka rola Egmontowego hejtera, jakby wydali wcześniej ten tytuł to zaraz wyjmiesz jakiś inny, taka NeverEnding Story.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #141 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:24:33 »
Ja się obudziłem i pomyślałem, że ponarzekam sobie trochę na Egmont, a mianowicie o nakłady KiK. Ruszyła złota kolekcja, jest serial Netflix premiera drugiego sezonu, a KiK pierwszych dwóch tomów nie ma w księgarniach. No ludzie, przy takim przedsięwzięciu Egmont powinien zabezpieczyć nakłady, bo hype trwa i kolekcja traci potencjalnych klientów bezpowrotnie każdego dnia. No, to tyle...
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Midar

« Odpowiedź #142 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:45:58 »
Drugi tom na Gildii jest.
Pięknie wyglądają obok siebie😀. Myślałem, że napis na grzbiecie „Złota kolekcja” będzie złoty na wszystkich tomach, ale okazało się, że będzie w kolorze okładek i na drugim tomie jest niebieski. Brawa dla Egmontu za materiały dodatkowe.
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:52:55 wysłana przez Midar »

Offline misiokles

« Odpowiedź #143 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:47:57 »
kolekcja traci potencjalnych klientów bezpowrotnie każdego dnia. No, to tyle...
Nie straci bezpowrotnie nikogo, gdyż będą dodruki. Podobnie jak robi dodruki miekkookladkowych Kajków.

Offline Szekak

« Odpowiedź #144 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 09:51:13 »
Czesc z osob ktora ma chwilowa zajawke i by kupila teraz nie kupi, bo do dodruku jej przejdzie lub zapomna.

Offline Darth_Simon

« Odpowiedź #145 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:07:25 »
Pytanie jaki mieli ten nakład dać. Podejrzewam, że był bardzo duży ale chyba zainteresowanie przebiło najbardziej optymistyczne prognozy.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:09:46 »
Po pierwszym tomie, który się sprzedał momentalnie zainteresowanie drugim przeszło najbardziej optymistyczne prognozy? To ja nie wiem jak te prognozy są liczone.

Offline Szekak

« Odpowiedź #147 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:14:40 »
Pytanie jaki mieli ten nakład dać. Podejrzewam, że był bardzo duży ale chyba zainteresowanie przebiło najbardziej optymistyczne prognozy.
No to jak przebilo oczekiwania najsmielsze egmontu to kolejny argument na niekorzysc egmontu, ze nie potrafia przewidziec popularnosci tytulu. A ludzie sie dopominali o integral od lat. A o ich nakladach i przewidywaniu niech swiadcxy fakt, ze na emefce KiK sie wyprzedal po dwoch godzinach pierwszego dnia od startu imprezy, ergo dla 90% chetnych nie starczylo.

Offline Midar

« Odpowiedź #148 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:23:20 »
Nakład pewnie był duży. Egmont był świadom, że będzie robił dodruki, a szum związany z wyczerpaniem nakładu dobrze robi tytułowi. Teraz mnóstwo osób czeka na dodruk (pewniak) i nie sądzę, żeby w związku z tym docelowo sprzedało się mniej egzemplarzy. Moim zdaniem wraz z oczekiwaniem na dodruk, popyt rośnie.

Offline pokia

« Odpowiedź #149 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:39:53 »
Ja zamówiłem 1 tom w Tantis 26 października. Nie pamiętam jaki miał wtedy status, ale dostałem takie info:

Dzień dobry,

otrzymaliśmy informację od wydawcy, że dodruk pozycji "Kajko i Kokosz. Złota Kolekcja. Tom 1", została przesunięta na 14/01/2022.

Jeśli ta informacja jest prawdziwa, to dodruk powinien być dostępny za miesiąc. Ja edytowałem zamówienie i grzecznie czekam.

Swoją drogą widziałem oba tomy wczoraj w Empiku. Komiksy w połowie odfoliowane, w cenie okładkowej.