Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740814 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #2610 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:01:42 »
Panowie co Wy w ogóle rozważacie z tymi X-menami Piskora. Za 150 zł to musi być całość pytanie tylko czy z dodatkami czy bez. Marvel Deluxe sugeruje, format DC Deluxe. A dodatkowo Spider-man Life Story ok. 210 stron jest za 90 zł. To jak tutaj niby mają dać tylko 1 część 120 stron za 150 zł ;)

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #2611 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:13:08 »
A tymczasem z lekka niepokoi brak w katalogu Animal Mana Jeffa Lemire'a. Czyzby pozycja ta miala byc jedna z tegorocznych dzikich kart Egmontu...

Offline nayroth

« Odpowiedź #2612 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:16:18 »
Chyba masz rację :)

A swoją droga to ten Piskor chyba zrobił to samo co Darwyn Cooke w swoim New Frontierze. Czyli dostaniemy taką nostalgiczną podróż przez historię X-menów, troche opowiedzianą na nowo, ale stylizowaną na olschoolowo i na papierze z epoki (TK potwierdził na spotkaniu ze papier bedzie taki jak w oryginale). Dobrze rozumiem że to bedzie marvelowska Nowa Granica..?     

Online kv

« Odpowiedź #2613 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:19:04 »
A tak na marginesie to bardzo przyjemnie się słucha Pana Tomasza. Pierwszy raz miałem okazję i zupełnie nie wiem gdzie 2 godziny mi uciekły.
Super sprawa mieć pracę będąca jednocześnie hobby. Tylko czasem pewnie ciężko nie zabierać pracy do domu😀
Właściwie to chciało się kupić wszytko co pokazywał  ;D
Tylko, wg mnie, za dużo "mądrych" komiksów :o

Offline Leyek

« Odpowiedź #2614 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:20:23 »
28:15 - https://www.facebook.com/watch/?v=828970824383526

"Gruba rzecz, ponad 300-stron jeśli pamiętam...". Więc bardzo prawdopodobne że bez dodatków. Poza tym wcześniej pada, że jednak Marvel Deluxe będzie mnie ustandaryzowany niż DC Deluxe i będą różne formaty.

EDIT. ok. 30:20 - "specyficzny papier, inny niż kredowy"
« Ostatnia zmiana: So, 01 Maj 2021, 14:23:59 wysłana przez Leyek »

Offline KzT

« Odpowiedź #2615 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:34:04 »
Dzięki za rozjaśnienia. Czyli wygląda, że to będą trzy TP bez dodatków. Jeśli format będzie powiększony względem omnibusa, to kupuję.

@nayroth
To jednak trochę coś innego niż "Nowa granica". Tam była to oryginalna opowieść, nawiązująca do klasyki. U Piskora to jest na nowo narysowane (w jego stylu) streszczenie historii X-men. Punkt wyjścia jest taki, że mamy Obserwatora (Watcher), który dla Wieczności (Eternity) nagrywa historię mutantów na Ziemi. I cała opowieść to jego narracja.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2616 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:40:40 »
A tymczasem z lekka niepokoi brak w katalogu Animal Mana Jeffa Lemire'a. Czyzby pozycja ta miala byc jedna z tegorocznych dzikich kart Egmontu...

Prawdopodobnie będzie jasnym punktem katalogu na rok 2022.

« Odpowiedź #2617 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:45:24 »
  Z przyczyn niezależnych nie udało mi się wczoraj przejrzeć katalogu, tylko trochę prześledziłem forumek. Dzisiaj to nadrobiłem, jak zawsze wbrew obawom niektórych niespodzianki są i to w całkiem sporej ilości ale chyba brak czegoś co by mnie zwaliło z nóg, może ewentualnie Milestones. Oprócz tego największymi Fantastyczna 4 i Dr. Strange w Marvel Limited, niby można się było czegoś takiego spodziewać, ale konia z rzędem temu kto wytypował akurat ten tytuł. Dla mnie cichym kandydatem do podium Ptaki Nocy, cieszę się że jednak ten drugi tom pójdzie. Fajnie, że Marvel Deluxe fajnie że olbrzymi Watchmen (chociaż trochę się boje zalewu tytułami, które powinny być ogólno-dostępne), fajnie że Injustice i Flex Mentallo chociaż żadne z nich to dla mnie ach-och. Największy zawód? Dalej brak serii klasycznego DC (czytaj Batmana).

Offline SawiK

« Odpowiedź #2618 dnia: So, 01 Maj 2021, 14:56:05 »
up
Było ze to przez przez kolekcje Batman dostał rykoszetem, cos jednak szykuje sie na jesiem. Jest Batman Ego, Bats jest w Odysei a w przyszłym roku może już kolekcyjny smród przestanie podkopywać/sabotować Egmont ;) Rusza tak jak mamy Epiki SM i dochodzące nowe tematy X-men.
 Obejrzyj 3cz wywiadu z TK, mówi o ogólnej dostępności Watchmen w standardowym formacie, to powiększone będzie dla innej grupy docelowej w mniejszym nakładzie.

« Odpowiedź #2619 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:09:07 »
Ta wiem, że jest Spider i będą X-meni to fantastyczna sprawa, ale ja mówiłem o DC. Ta Watchmen akurat jest, ale taki Batman B&W już nie, a to komiks który jednak każdy fan Batsa powinien conajmniej poznać. Nie mam nic przeciwko  tym albumom dobór tytułów faktycznie dobry są one jednak nieco niszowe, kupiłem te dwa Batmany kupiłem Przedwiecznych, kupię Strange'a i zastanawiam się nad Havokiem ale pozwolę sobie zabazylować i ponarzekam z zupełnie subiektywnego powodu. Ja tych kobył nie mam gdzie trzymać, leżą sobie na książkach wolałbym chyba aby to było mniejsze.

Offline michał81

« Odpowiedź #2620 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:14:50 »
Dalej brak serii klasycznego DC (czytaj Batmana).
Batman - Ego
Batman – Budowniczowie Gotham
Batman - Gotham w świetle lamp gazowych (to jest ten nowy tom z Noir)
to wszystko to jest "klasyczny" Batman z przed Flashpointu.

Obejrzyj 3cz wywiadu z TK, mówi o ogólnej dostępności Watchmen w standardowym formacie, to powiększone będzie dla innej grupy docelowej w mniejszym nakładzie.
Skandaliście chodziło chyba o inne tytuły będące premierami, które mogą trafić do tej linii wydawniczej, a nie inną edycją komiksu już dostępnego.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2621 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:17:33 »
A co ci Budowniczowie Gotham będą zawierać? Jakoś znaleźć nie mogę.

« Odpowiedź #2622 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:18:45 »
Dalej brak serii klasycznego DC.

Batman – Budowniczowie Gotham

Scott Snyder to klasyk? Może Trybunał, chyba już wystarczająco pokrył się patyną.
« Ostatnia zmiana: So, 01 Maj 2021, 15:20:42 wysłana przez SkandalistaLarryFlynt »

Offline SawiK

« Odpowiedź #2623 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:20:14 »
@SLF
Spox. Tez sobie pozwalam bazylowac wbijajac szpile w kolekcyjki  ;)
Ja niestety sobie nie mogę pozwolić na takie drogie wydatki, zamiast kupna ok 3/5tytułów kupiłbym 1 :-\ Zaległości się tylko by powiększały, choc zapowiedziany nowy Batman Noir kusi.
Bądz optymista, na jesien przy tajemniczym Bat tytule,TK może cos ogłosi .
@M81
Własnie nie miał bym nic przeciwko gdyby trafiały tam komiksy dostępne jak Wtchmen. Gorzej jak będą tam premiery, portfel nie jest z gumy  :'(

Offline Cypher

« Odpowiedź #2624 dnia: So, 01 Maj 2021, 15:24:02 »