Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 742955 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

JanT

• Gość
Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #480 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 13:29:50 »
Wiadomo czy Egmontu będzie kontynuował Daredevila, myślę tu o kontynuacji Brubakera czyli run Diggle'a i Waida.
Diggle'a na pewno. Co do reszty na razie nie wiadomo.

Będzie też DD Zdarsky'ego na miękko :)

Online JanJ

« Odpowiedź #481 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 14:04:04 »
No to słabo z tą Armadą. Jak ktoś zbiera od początku to teraz mam sprzedać całość i kupować od nowa? Już dawno mogli puścić dodruk brakujących tomów. Ostatni tom puścili na miękko i nawet w normalnym rozmiarze a nie zmniejszonym o te 0,5 cm jak pozostałe serie na miękko. Przy obecnym tempie ukazywania się nowych tomów we Francji to na integral z nowym materiałem to sobie poczekamy ile 5-8 lat? Wiem że integrale są fajne i dla większości to niezrozumiałe narzekanie, ale ja wolałbym żeby zrobili dodruk na miękko.

Cieszą Muminki i Iznogud.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #482 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 14:06:26 »
No to słabo z tą Armadą. Jak ktoś zbiera od początku to teraz mam sprzedać całość i kupować od nowa? Już dawno mogli puścić dodruk brakujących tomów.

Jak ktoś zbiera od początku, to nie potrzebuje brakujących tomów, bo ma wszystkie 8) Po prostu od pewnego momentu przerzuci się na integrale.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #483 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 14:18:12 »
Mam nadzieję, że DD Shadowland i Chinatown będą w oddzielnych tomach od premierowego materiału, by sobie nie dublować zawartości. Czekam na wspólną historię Matta i Blindspota, bo podobno jest niezła.

Offline xanar

« Odpowiedź #484 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 14:18:57 »
Na pewno tak będzie  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Marvelek

« Odpowiedź #485 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 15:32:18 »
Mam nadzieję, że DD Shadowland i Chinatown będą w oddzielnych tomach od premierowego materiału, by sobie nie dublować zawartości.

Że niby razem?

Offline SawiK

« Odpowiedź #486 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 16:42:09 »
Star Trek i Blade Runer ktoś coś opowie?
Ps jest już gdzieś dostępny zapis rozmowy z TK?

Offline Szekak

« Odpowiedź #487 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 16:46:44 »
Druga część jest w strefie premium.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline michał81

« Odpowiedź #488 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 17:12:53 »
Star Trek i Blade Runer ktoś coś opowie?
Star Treka nie czytałem. Natomiast Blade Runner 2019 jest solidną serią sensacyjną cyberpunkową, świetnie narysowaną, rozbudowującą świat Blade Runner. Nie trzeba znać filmów bo to jest oddzielna historia z nowymi bohaterami. Blade Runner Orgins nie znam.

Offline xanar

« Odpowiedź #489 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 17:14:08 »
Ja to bym uważał, bo Egmont zawłaszczał nowe "Światy"  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kadet

« Odpowiedź #490 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 20:22:35 »
Czy była może mowa, dlaczego kończą wydawanie StarWarsKomiks? Aż tak słabo się sprzedawały?

Nie kończą, następny numer będzie około lutego/marca. SWK będzie wychodził raz na kwartał. Na razie chcą w nim dokończyć serię "Star Wars" (tę, co wychodziła do tej pory w SWK, inną od tej, która wyjdzie teraz w standardzie Marvel Now), a potem zobaczy się, co dalej.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Mruk

« Odpowiedź #491 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 21:31:52 »
Na razie chcą w nim dokończyć serię "Star Wars" (tę, co wychodziła do tej pory w SWK, inną od tej, która wyjdzie teraz w standardzie Marvel Now)

Co to jest "standard Marvel Now"?

I na podstawie informacji od TK które Star Warsy będą się teraz ukazywały: sam nowy kanon, czy nowy + Legendy (zapewne te co zostały pominięte w kolekcji)?

Offline Kadet

« Odpowiedź #492 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 21:38:09 »
Format Marvel Now, miękka oprawa, skrzydełka, cena okładkowa ok. 40-70 zł (zależnie od grubości tomu).

Na razie tylko nowy kanon. Z Legendami podobno jeszcze są jakieś licencyjne problemy. Z nowego kanonu zapowiedziano trzy serie: "Star Wars" Soule'a (tę umieszczoną po "Imperium kontratakuje"), "Dartha Vadera" Grega Paka i "Bounty Hunters". Są też plany na komiksy z "High Republic" i "Mandalorianina", ale tu trzeba odczekać, aż zbierze się ich przynajmniej na 1 TBP.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

« Odpowiedź #493 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 21:48:46 »
Star Treka nie czytałem. Natomiast Blade Runner 2019 jest solidną serią sensacyjną cyberpunkową, świetnie narysowaną, rozbudowującą świat Blade Runner. Nie trzeba znać filmów bo to jest oddzielna historia z nowymi bohaterami. Blade Runner Orgins nie znam.

No właśnie też się zastanawiałem, już od czasów Machine Mana miałem ochotę na coś w gibsonowskich klimatach tyle, że nie bardzo na te lainowe wydziwy. Tak się zastanawiam nad tym Cyberpunkiem też Dark Horse Bunn/Valderamma, może nie będzie tragedii, Wiedźmin z wyjątkiem tego pokracznego czwartego tomu był całkiem fajny.

Offline Mruk

« Odpowiedź #494 dnia: Nd, 15 Listopad 2020, 21:50:21 »
Format Marvel Now, miękka oprawa, skrzydełka, cena okładkowa ok. 40-70 zł (zależnie od grubości tomu).

Czyli po prostu w takiej formie w jakiej do tej pory wydawali Legendy? Czymś zbliżonym do TPB?

Ciekaw jestem w takim razie jak TPB będą się miały do dotychczasowych numerów SWK. Czy po prostu będą kontynuować (czyli np. Darth Vader - 8 tomów wyszło w SWK, kolejne będą w postaci TPB), czy może będą to zupełnie nowe serie, których jeszcze w SWK nie mieliśmy?