Autor Wątek: De Agostini  (Przeczytany 38206 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: De Agostini
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 13:48:55 »
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #106 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 21:55:58 »
De Agostini rzuca też na nasz rynek zagraniczną edycję statków i pojazdów ze Star Wars. I też jest ta zniżka 420 zł. Co pokazuje, że cena tych pojedynczych numerów chyba nie jest skalkulowana na nasz rynek.

https://www.deagostini.com/pl/hobby/star-wars-statki

Ja pamiętam, że lata temu ta Kolekcja była w kioskach w polskiej edycji językowej. I mam parę tych modeli u siebie. A dziś tylko przez internet i edycja zagraniczna. Kiedyś było lepiej. :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Październik 2025, 21:58:22 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Xmen

« Odpowiedź #107 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 22:03:19 »
Też plastikowe? jak te że star treka?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Midar

« Odpowiedź #108 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 22:17:04 »
Odlewany ciśnieniowo metal.

Offline Adolf

« Odpowiedź #109 dnia: Śr, 15 Październik 2025, 22:31:10 »
Takie składane śmieci za setki złotych. Nie mają jakiś kolekcji komiksowych do wydania? Najlepiej bez dubli.

Offline gashu

« Odpowiedź #110 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 13:25:13 »
Heh. "Czasopisma" w tej kolekcji są w języku angielskim. Nie chciało im się nawet inwestować w tłumaczenie.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #111 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 13:55:35 »
Fakt, angielskie gazetki, które i tak idą do kosza po złożeniu modelu, ja nawet odmówiłem etui na te gazetki, po co mi to?

Jest drogo, ale jakościowo ten Iron Spider-Man jest/zapowiada się naprawdę wysoko. Sam składać będę po zebraniu całości, ale na YouTube można już podejrzeć jak to teraz wygląda. Wszyscy raczej sobie chwalą.

Iron Mana bym nigdy nie wziął bo na OLX chodzą gotowe modele nawet po 800-1000zł. Pewnie podobnie będzie z pająkiem, choć może nie aż tak bardzo...

Ale chcę mieć takiego metrowego pająka, w sam raz na okno, żeby straszył ludzi hihi.

Online Murazor

« Odpowiedź #112 dnia: Cz, 16 Październik 2025, 19:41:17 »
Polecam składać wszelaki kolekcje od razu (lub z niewielkim opóźnieniem) gdy dostaję się paczki, a nie po ~2 latach. Części czasami przychodzą z wadami, które widać dopiero podczas składania. Może też czegoś brakować w przesyłce. I zwykle nie ma najmniejszego problemu z dosłaniem reklamowanego numeru przez DeAgostini/Hachette, ale po zakończeniu kolekcji może się okazać, że już ich po prostu nie mają.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #113 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 08:16:20 »
Polecam składać wszelaki kolekcje od razu (lub z niewielkim opóźnieniem) gdy dostaję się paczki, a nie po ~2 latach. Części czasami przychodzą z wadami, które widać dopiero podczas składania. Może też czegoś brakować w przesyłce. I zwykle nie ma najmniejszego problemu z dosłaniem reklamowanego numeru przez DeAgostini/Hachette, ale po zakończeniu kolekcji może się okazać, że już ich po prostu nie mają.

Tak właśnie myślałem, sprawdzam każdą paczuszkę pod kątem uszkodzeń, ale to może okazać się mało, chyba będę musiał rozpocząć budowę :>.

Offline Gazza

« Odpowiedź #114 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 10:21:24 »
Takie składane śmieci za setki złotych. (...)
Bez urazy ale to najczęstsze pindolenie osób, które średnio wiedzą o czym piszą.
Modele z kolekcji DA to świetne jakościowo wypusty. Jeśli komuś nie pasuje ta opcja sprzedaży (model w częściach) to niech chociaż nie pisze bzdetów o jakości produktu.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #115 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 13:50:39 »
No i zacząłem składać, świetnie spasowane części. Jedyne z czym się wygłupili to śrubokręt. Na szczęście miałem swój w tym rozmiarze, tym plastikowym tylko bym sobie porobił odcisków.

Offline Gazza

« Odpowiedź #116 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 14:30:34 »
O, super się prezentuje!
Kolega ma Iron-Mana i jest epicki! Inna sprawa, że popełnił kilka błędów montażowych ale to nie wina modelu tylko składającego.

Offline Szekak

« Odpowiedź #117 dnia: Pt, 17 Październik 2025, 16:07:24 »
Bez urazy ale to najczęstsze pindolenie osób, które średnio wiedzą o czym piszą.
Modele z kolekcji DA to świetne jakościowo wypusty.
Może i świetne wypusty, ale wyglądają one imo dość odpustowo szczerze mówiąc. Zamawiając sobie za taką kasę coś konkretnego można mieć naprawdę coś robiącego wrażenie... tyle, że bez przyjemności składania. Co kto lubi.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline James88

« Odpowiedź #118 dnia: So, 18 Październik 2025, 16:25:24 »
Tu macie filmik jak prezentują się dwa pierwsze nr:

Offline Adolf

« Odpowiedź #119 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 22:13:33 »
Modele z kolekcji DA to świetne jakościowo wypusty. Jeśli komuś nie pasuje ta opcja sprzedaży (model w częściach) to niech chociaż nie pisze bzdetów o jakości produktu.

Sorry, że tak lekceważąco podchodzę. Wrzuciłem wszystko do jednego wora, czyli jakieś zabawki, szachy i inne pierdoły. Figurki widzę dobrej jakości, ale przeraża mnie taka zakomuflowana forma wyłudzania pieniędzy. Niby nie dużo co miesiąc, ale całościowo to się zbierze niezła kwota. Dlatego nie dam się w to wciągnąć, ale kto fanowi zabroni. Dajcie jakieś foteczki gotowych modeli jak będą gotowe.