Autor Wątek: Co z komiksami, jeśli nagle ... się wzbogacisz? :-)  (Przeczytany 6484 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online PabloWu

Odp: Co z komiksami, jeśli nagle ... się wzbogacisz? :-)
« Odpowiedź #15 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 19:53:51 »
Aaaa i jeszcze bym zapłacił duże pieniądze kilku polskim autorom żeby nie musieli myśleć o zarabianiu i mogli się skupić tylko na tworzeniu historyjek obrazkowych.

Offline Midar

« Odpowiedź #16 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 20:07:32 »
Oddałbym wszystko co mam do biblioteki i zamienił to hobby na podróże. Plus jeszcze może mała kolekcyjka rzadkiej i cenionej whisky. Oczywiście żadnych „kupek wstydu”, „czytałbym” po trochu każdą pozycję😀.
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Lipiec 2023, 20:15:46 wysłana przez Midar »

Offline parsom

« Odpowiedź #17 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 20:30:51 »
Wywalę wszystko na śmietnik, bo będę zbyt zajęty robieniem różnych dziwnych rzeczy, którymi zajmują się ludzie bogaci.

« Odpowiedź #18 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 21:54:26 »
  Zapłacił bym (nie)duże pieniądze kilku polskim autorom żeby mogli się skupić na czymś innym i już więcej nic nie tworzyli.

Offline Brvk

« Odpowiedź #19 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 21:55:35 »
Kupowałbym mniej, bo nie musiałbym się przejmować, że zaraz skończy się nakład, a ceny z rynku wtórnego nie byłyby mi straszne.

Offline komiks

« Odpowiedź #20 dnia: Śr, 12 Lipiec 2023, 22:21:21 »
Rozdałbym wszystkie komiksy na Komikspec, a sam usiadł na sofie i zastanowił się co dalej z moim życiem.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline plast

« Odpowiedź #21 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 00:50:53 »
Gdybyście wygrali solidną kumulację w Totka, jak by to wpłynęło na Wasze hobby komiksowe?

Zakładając, że do mojego życia wpada dodatkowe 200h miesięcznie do rozdysponowania na dowolny cel to w końcu miałbym czas wszystko przeczytać i kupować jeszcze więcej, pewnie też poza jakimiś absolutnymi perełkami musthave'ami większość udostępniłbym w jakiejś lokalnej (dla mnie) bibliotece by propagować komiksy. Oczywiście to pod warunkiem wygrania kilkunastu mln, bo jakiś tam jeden milionik to za bardzo życia nie zmienia (nawet dom ciężko postawić, działka pod miastem potrafi kosztować więcej).

Offline Dracos

« Odpowiedź #22 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 12:46:36 »
Po przeczytaniu kilku postów pomyślałem że w kontrze do nich bym założył własne wydawnictwo tylko Integrale tylko na twardo co by mi nie blokowali licencji. Ale to pierwszy odruch, tak naprawdę myślę że póki mam dobre zdrowie to bym poświęcił na podróże. Co do komiksów i książek pewnie bym zarzucił czytanie na bliżej nie określoną przyszłość (ewentualnie e-booki w podróży). Co nie znaczy że przestałbym kupować w końcu nawet rentier jest w wieku emerytalnym i wtedy można w bujanym fotelu na działce czytać swoje "ssskarby". A jako że dalej bym trzymał rękę na pulsie rynku wydawniczego to jedno wiem na pewno, tj kupowałbym wszystko co chcę w przedsprzedaży, bez oglądania się na rabaty i tylko w sklepach które  solidnie pakują, a w schowku gildjnym lądowałyby wyłącznie odległe zapowiedzi ;)

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 12:47:54 »
To w sumie ciekawe. Już chyba druga osoba, która kupuje / czyta komiksy dlatego, że nie stać jej na inne hobby (np. podróże). Dobrze rozumiem?

Offline eyesore

« Odpowiedź #24 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 12:58:04 »
To ja minimalistycznie - poszedłbym na urlop bezpłatny i nadrobił kupki wstydu.
Ja bym po prostu rzucił robotę, mam hałdy wstydu, zarówno komiksów jak i książek wiec po prostu bym nadrabiał. Potem, pewnie po 2-3 latach, zastanowiłbym się co dalej.

Offline Dracos

« Odpowiedź #25 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 13:00:29 »
Źle rozumiesz, teraz jedyne wyjazdy jakie mogę robić ze względu np na pracę/firmę mogę trwać góra miesiąc i jeszcze do tego być pod telefonem. Przy wygranej dużej kumulacji mógłbym robić pół roczne wyjazdy i wracać do kraju tylko dlatego że się stęskniłem, a nie z powodu obowiązków. Już nie wspomnę o tym że nie trzeba się martwić wyszukiwaniem atrakcyjnej ceny biletów, noclegu i innych takich trywialnych rzeczy które jednak osoba pracująca zawsze ma z tyłu głowy.

Offline Crono

« Odpowiedź #26 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 13:01:23 »
Zacząłbym wydawać epiki X-Men po kolei, po polsku, jeden na miesiąc w niewielkim nakładzie (żeby za dużo pieniędzy nie stracić od razu). Kupiłbym większy dom w którym miałbym duży pokój tylko na regały z komiksami. A potem bym podróżował🙂

Offline Popiel

« Odpowiedź #27 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 13:45:46 »
Wykorzystałbym zasoby, by namówić Alana Moore'a na przyjazd na MFKiG.
Jak wiadomo niechętnie opuszcza on swoje Northampton, więc suma musiałaby być spora.

I kiedy już dałby się kupić, udowadniając, że każdy ma swoją cenę i przyjechałby do Łodzi, to powiedziałbym ochronie żeby go nie wpuszczali.

Offline Szekak

« Odpowiedź #28 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 16:05:09 »
Widzę, że część ludzi czyta komiksy bo nie ma kasy na nic fajniejszego. :D

Gdybym ja miał górę kasy to... dokończyłbym Rachel Rising, wydał kilka pozycji z polskimi autorami, przeznaczyłbym jakieś fajne 30 metrowe pomieszczenie na bibliotekę i kupował jeszcze więcej komiksów.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Cz, 13 Lipiec 2023, 17:15:05 »
"coś fajniejszego" to bardzo względne pojęcie